Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ SOS ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

 

 

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

SOS!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ – ΤΥΠΙΚΟΙ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ
ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ
ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,

Επανερχόμαστε για ακόμη μια φορά και απευθυνόμαστε σε εσάς με αυτή μας την ανακοίνωση προκειμένου να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ορισμένα θέματα αναφορικά με τον τρόπο που παρέχετε την εργασία σας, διότι όπως φαίνεται η Τράπεζα είναι διατεθειμένη να αξιοποιήσει κάθε αφορμή για να δημιουργήσει προβλήματα. Ειδικότερα επισημαίνουμε τα εξής:

  1. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο θέμα της τήρησης του ωραρίου εργασίας όπως τούτο προβλέπεται από την κλαδική ΣΣΕ ΟΤΟΕ Τραπεζών. Η πιστή τήρηση του ωραρίου αφαιρεί από την Τράπεζα την αφορμή για κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας και επιβολή ποινών. Όλοι μηδενός εξαιρουμένου να τηρείτε το νόμιμο ωράριο εργασίας είτε είστε χαμηλόβαθμοι είτε είστε υψηλόβαθμοι. Πέραν του κανονικού ωραρίου μπορείτε να παραμείνετε εάν υπάρχει έγκριση από το Υπουργείο Εργασίας για υπερωρίες και τίποτε άλλο. . Δεν θα δεχθείτε να σας λένε «παραμείνετε επιπλέον στην εργασία σας και μετά θα ενεργήσουμε για να πάρετε υπερωρίες» εάν δεν υπάρχει η σχετική έγκριση δεν θα παραμένετε.
  2. Πρέπει να τηρείτε τις εγκυκλίους και τους Κανονισμούς της Τράπεζας με περισσή προσοχή και υπευθυνότητα. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες πρέπει να τηρούνται αυστηρά διότι διαπιστώνεται ότι η Τράπεζα με αφορμή κάποιες έστω και ασήμαντες παρατυπίες παραπέμπει συναδέλφους στα πειθαρχικά συμβούλια και επιβάλλει αυστηρότατες ποινές. Δεν πρέπει να δίνετε καμία αφορμή για κάτι τέτοιο. Να είστε τυπικοί στη δουλειά σας και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, άσχετα το αν φωνάζει ο κάθε πελάτης ο οποίος ζητά να εξυπηρετηθεί άμεσα χωρίς να εφαρμόζεται τους κανονισμούς και τις εγκυκλίους. θα ακολουθείτε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και ας τολμήσει η Διοίκηση για αυτό να σας πειράξει. Εάν δεχθείτε τις οποιεσδήποτε πιέσεις για παραβίαση αυτών των κανονισμών και εγκυκλίων από τον οποιοδήποτε, να ενημερώσετε άμεσα τους προϊσταμένους σας αλλά και το Σύλλογο.
  3. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στα τηλεφωνήματα που πραγματοποιείτε. Με δεδομένο ότι η Τράπεζα είναι σε θέση να διαπιστώνει το χρόνο που καθένας από εσάς μίλησε στο τηλέφωνο κάθε ημέρα, θα πρέπει να φροντίζετε ώστε τα τηλεφωνήματα που πραγματοποιείτε να αφορούν επαγγελματικά θέματα, όσα αφορούν προσωπικά σας ζητήματα να μην είναι υπερβολικά και ειδικά να αποφεύγετε να τηλεφωνείτε σε κινητά από τα τηλέφωνα της Τράπεζας. Σας επισημαίνουμε ότι ήδη ο Σύλλογος έχει προχωρήσει σε διαδικασία εξερεύνησης ως προς την νομιμότητα αυτής της ενέργειας της Τράπεζας , να καταχωρεί σε αρχείο το σύνολο των ωρών τηλεφωνικής συνομιλίας σας και να αξιοποιεί το γεγονός αυτό για την υπηρεσιακή αξιολόγησή σας. Σε κάθε περίπτωση όμως εσείς πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Συνάδελφοι,

Αντιλαμβάνεστε ότι ο καθένας οφείλει να αναλάβει την ευθύνη του και να επιδείξει την προσοχή και υπευθυνότητα που αρμόζει στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Από την πλευρά μας σας βεβαιώνουμε ότι θα πράττουμε ότι είναι αναγκαίο προκειμένου να τηρείται το νόμιμο ωράριο, καταγγέλλοντας στις αρμόδιες υπηρεσίες τις όποιες παραβιάσεις. Ταυτόχρονα καλούμε την Τράπεζα να αποσύρει την πρόσφατη εγκύκλιό που απέστειλε και στην οποία αναφέρει ότι οι συνάδελφοι- υπάλληλοι μπορούν να παραμένουν στα καταστήματα μέχρι και τις 17:30μ.μ -18:00μ.μ.
Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του νομίμου ωραρίου, την οποία δεν θα επιτρέψουμε και ήδη έχουμε δώσει εντολή στο νομικό μας σύμβουλο για προσφυγή μας στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην τριμερή.
Η προσοχή και η υπευθυνότητα είναι αρετές που περισσότερο από ποτέ οφείλετε να διαθέτετε. Ας μην δίνετε εσείς αφορμή στην Τράπεζα για να ενεργεί εις βάρος σας.
Επισημαίνουμε σε κάποιους από τους Διοικούντες , οι οποίοι εισέρχονται σε διάφορα τμήματα της Διοίκησης και λένε ότι είναι 4.30 η 5.00 και γιατί έχει φύγει το προσωπικό, τους προειδοποιούμε ότι είναι στυγνή καταπίεση και θα ζητήσουμε και εμείς δια μέσου νομικής οδού την επιβολή κάθε νόμιμης ποινής σε αυτούς. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο Σύλλογος θα εξαντλήσει όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα που του δίνουν οι νόμοι και το Σύνταγμα. .

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ


.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα