Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΛΟΒΕΡΔΟ ΚΑΙ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ

Συνάδελφοι
Δυστυχώς επαληθεύτηκα για ακόμη μια φορά με την πολιτική της Τράπεζας της Ελλάδος , του Υπουργού κ. Κουτρουμάνη, και της Κυβέρνησης οι οποίοι με τις ενέργειες και αποφάσεις τους μείωσαν την περιουσία του ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, που δεν είναι τίποτε άλλο από τις εισφορές του εργαζομένου και εργοδότη.
Σας παραθέτω αυτούσιο το έγγραφο που μας απέστειλε η Τράπεζα της Ελλάδος όπου ουσιαστικά μας λένε ότι έπεται και άλλη μείωση.
Όπως σας έχω ήδη ενημερώσει, μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Τ. Γκιάτη, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να διασφαλισθεί η περιουσία του ταμείου.
Ντροπή και αίσχος μόνο αυτό έχουμε να πούμε.
Σας παραθέτω αυτούσια και την επιστολή που απέστειλα στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαρά ζητώντας την δική του παρέμβαση για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Αθήνα, 27/3/2012

Προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά

Κύριε Πρόεδρε,
Πήρα την πρωτοβουλία αυτή να απευθυνθώ σε εσάς πιστεύοντας ότι έχω τούτο το δικαίωμα λόγω τριάντα πέντε χρόνων φιλίας μας και των κοινών μας αγώνων.
Ζητώ όπως παρέμβετε από την πλευρά σας ως προς τα αποθεματικά του Ταμείου Υγείας μας, όπου η Τράπεζα της Ελλάδος τα έκανε ομόλογα και από 452.522.415,54 εκ η περιουσία του ταμείου ανέρχεται σήμερα σε 138.384.425,18 εκ. μη γνωρίζοντας τι θα γίνει από εδώ και πέρα.
Παράλληλα δε, ζητώ να ασκηθεί πίεση από την πλευρά σας για ουσιαστική παρέμβαση γιατί με πρόσφατο νόμο αποφασίσθηκε η ένταξη του το Ταμείου Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ από 1/5/2012 δίχως κανένα διάλογο με μοναδικό σκοπό να καλύψουν τα ελλείμματα των ταμείων ισοπεδώνοντας τα πάντα στον τομέα της υγείας των ασφαλισμένων μας, πλήττοντας αυτό το θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό.
Ευελπιστώ και πιστεύω ότι ως άνθρωπος με κοινωνική ευαισθησία θα παρέμβετε ώστε να υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα