Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

ΤΑΜΕΙΟ

ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΑΜΑΛΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ.

Συνάδελφοι,
Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο που σκέφτονται αυτοί που διοικούν το Ταμείο, γιατί θέλουν να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και οι θεωρίες τους ότι αν δεν περάσει η τροποποίηση  ας αναλάβει το Προεδρείο, είναι προφάσεις εν αμαρτίες της Κασσιανής. Είναι πρώιμη η Μ. Τρίτη για το τροπάριο. Η άποψη «εφόσον δεν γίνεται αυτό που θέλουμε εμείς, φεύγουμε» αποτελεί ένδειξη της πρόθεσής τους να αποποιηθούν τις ευθύνες που ανέλαβαν και δεν μπορούν να εκπληρώσουν. Αλλά και η άποψη «ας αναλάβει το Προεδρείο» είναι περσινά ξινά σταφύλια.
Γιατί συνάδελφοι εμείς είχαμε, έχουμε και θα έχουμε τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτείται για το σοβαρό θέμα του ταμείου,  το έχουμε αποδείξει κατά το παρελθόν και το αποδεικνύουμε μέχρι και σήμερα καθημερινά με τις ενέργειες και τις πράξεις μας.
Δυστυχώς θα πρέπει να σας θυμίσουμε ότι το 2004 προσπαθήσαμε να περάσουμε την τροποποίηση, κίνηση η οποία θα έδινε «φιλί ζωής» για αρκετά χρόνια. Δυστυχώς τότε εναντιώθηκαν σφόδρα κάποιοι χωρίς να έχουν προτείνει κάτι το διαφορετικό. Τα συμπεράσματα δικά σας. Όταν ξανά προτείναμε να πάμε όλοι μαζί σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο δεν συμφώνησαν ποτέ. Το μόνο που ήθελαν ήταν μέσω του Ταμείου να δημιουργήσουν πρόβλημα στο Σύλλογο.
Όταν τους καταθέσαμε τις προτάσεις μας τις απαξίωσαν και το χειρότερο από όλα δεν τις έστειλαν ούτε καν στον αναλογιστή. Γιατί τι φοβούνταν; Αυτή είναι συνάδελφοι η πραγματικότητα. Όταν ακόμα και στις τελευταίες εκλογές τους προτείναμε θέσεις και προτάσεις που θα μας έβγαζαν από το αδιέξοδο σε μία κοινή γραμμή και κατεύθυνση δηλαδή με ένα ενωτικό προεδρείο, τότε και πάλι αντιμετωπίσαμε τη σθεναρή άρνησή τους.
Ακόμα και τώρα όταν τους ζητήσαμε να μας δώσουν τις προτάσεις τους ώστε αφού τις μελετήσουμε να καταθέσουμε άμεσα τις δικές μας, δεν το έπραξαν. Και αναρωτιόμαστε γιατί;
Σήμερα προσπαθούν να επιρρίψουν τις ευθύνες αλλού γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Αν νιώθουν ότι δεν έχουν την ικανότητα να προχωρήσουν να το πουν προς όλους τους ασφαλισμένους.
Γι’ αυτό συνάδελφοι,
να μην λείψει κανείς στις 30 Μαρτίου από τη συνέλευση του Ταμείου στο Ξενοδοχείο «Αμαλία», Λ. Αμαλίας 10 Σύνταγμα

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα