Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Το Προεδρείο απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Τράπεζας κ. Χ. Σωτηρόπουλο με την οποία επισημάναμε την ανάγκη παρουσίας διερμηνέα κατά την διενέργεια της πειθαρχικής διαδικασίας ενώπιον του Συμβουλίου .

Εχθές και πριν πραγματοποιηθεί πειθαρχική διαδικασία συναδέλφου ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια, συνδ. Ιωάννης Νικολαΐδης , κατόπιν εντολής του Προεδρείου έθεσε το θέμα και επεσήμανε ότι δεν μπορεί το μέλος του πειθαρχικού κ. Ι. Μονάχος να εκτελεί χρέη διερμηνέα διότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να μην του έχουμε εμπιστοσύνη ως προς τη μετάφραση που πραγματοποιεί προς τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Ναβάρρο.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε επιτόπου αποφασίστηκε να παραστεί στη διαδικασία άτομο που εκτός του συγκεκριμένου προσώπου θα ασκεί χρέη μεταφραστή. Ήταν μια σωστή απόφαση σε ένα δίκαιο αίτημά μας.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την εν λόγω επιστολή

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 6/10/2011

Προς τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου

κ. Χαράλαμπο Σωτηρόπουλο

κύριε Πρόεδρε, με την από 16/5/2011 α.π. 48 επιστολή μας, σας ζητούσαμε να μεριμνήσετε ώστε, κατά την διεξαγωγή της πειθαρχικής διαδικασίας ενώπιον του Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, να παρίσταται ανεξάρτητος διερμηνέας, ο οποίος θα μεταφράζει όσα λέγονται ώστε να διασφαλιστεί η αμεροληψία της διαδικασίας.

Σήμερα διαπιστώνω για ακόμα μία φορά ότι συνεχίζετε την ίδια τακτική, ήτοι μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου έχει αναλάβει πέραν από το ρόλο του κριτή και τα καθήκοντα διερμηνέα.

Η εμμονή σας στην τακτική αυτή δεν συνάδει με τις αρχές που διέπουν και πρέπει να διέπουν την πειθαρχική διαδικασία, ήτοι αντικειμενικότητα και αμεροληψία. Η παραμονή μου στη διαδικασία γίνεται μόνο και μόνο επειδή οφείλω να μεριμνήσω για την όσο το δυνατό πιο δίκαιη και αντικειμενική υπεράσπιση των συναδέλφων. Υποβάλω όμως την παρούσα επιστολή με σκοπό να καταχωρηθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης, καταγγέλλοντας την ως άνω παράτυπη διαδικασία, επιφυλασσόμενος παντός εν γένει νομίμου δικαιώματος.

Για το Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ

Ο Γεν. Γραμματέας και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο πειθαρχικό συμβούλιο

Ι . Νικολαΐδης

 

Συνάδελφοι,

Το Προεδρείο όπως έχουμε κατʼ επανάληψη επισημάνει σήκωσε το γάντι και θα πρέπει κάποιοι να ξέρουν ότι όποιος προσπαθεί να βλάψει τους εργαζόμενους θα μας βρει απέναντί του.

Σύντομα γιʼ αυτούς θα υπάρχουν και αποκαλύψεις και τότε η Διοίκηση θα πρέπει να πάρει θέση. Αυτοί που προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο , και είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, να προκαλέσουν ζημιά στους συναδέλφους, να ξέρουν ότι δεν θα τους χαριστούμε, θα τους αποκαλύψουμε και από εκεί και πέρα θα ακολουθείται κάθε νόμιμη ενέργεια.

Να ξέρουν ότι υπάρχει και Θεός ο οποίος τιμωρεί τις αδικίες. Ακόμη μια φορά η Διοίκηση συνέχισε τις αυστηρές και άδικες ποινές. Δεν είμαστε υπέρ αυτών που συνειδητά πράττουν ατασθαλίες, αλλά δεν είναι δυνατό να επιβάλλεται σε όλους η ποινή της απόλυσης σε αρκετούς , ενώ για αυτά που έχουν πράξει επιβάλλεται μικρότερη τιμωρία, ενώ έχει αποδειχθεί ότι όσοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια έχουν δικαιωθεί.

Το μόνο που καταφέρνετε κύριοι της Διοίκησης με αυτές τις μεθοδεύσεις είναι να βάζετε στην απέναντι όχθη τους συναδέλφους, όταν θα έπρεπε ειδικά σήμερα, υπό τις δυσκολίες και δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, να αγκαλιάσετε τους εργαζόμενους και να είστε κοντά τους. Απευθύνομαι συνάδελφοι και σε εσάς, επισημαίνοντάς σας ότι πρέπει να τηρείτε πιστά τις εγκυκλίους, αλλά και το ωράριο.

Από εδώ και πέρα όσοι παρατυπούν όσο υψηλά και αν βρίσκονται δεν θα τους χαριστούμε και θα πράξουμε τα νόμιμα σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα και τους ελληνικούς νόμους. Συνάδελφοι, Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι ο Σύλλογος είναι κοντά σας, αρωγός και υπερασπιστής των νομίμων δικαιωμάτων σας.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα θέματα που προκύπτουν.

Δεν φοβόμαστε, δεν χαριζόμαστε σε κανένα και όποιοι παίρνουν αποφάσεις εις βάρος των συναδέλφων ας ξέρουν ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ               Ι. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα