Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΕΔ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ,

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΕΔ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ .

Συνάδελφοι,

Για μία ακόμα φορά ο Σύλλογός μας δικαιώθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι η συντονισμένη στρατηγική και πολιτική που ακολουθήσαμε για την απόκρουση της πρότασης της Τράπεζας για κατάρτιση ειδικής επιχειρησιακής ΣΣΕ και μείωση των αποδοχών μας στέφθηκε με επιτυχία.Ο αρμόδιος μεσολαβητής διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένα περιθώριο σύγκλησης και τερμάτισε οριστικά τη διαδικασία της μεσολάβησης.

Από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογός μας εκδήλωσε την κατηγορηματική άρνησή του να εισέλθει σε οποιαδήποτε διαβούλευση για μείωση αποδοχών. Εστιάσαμε στην ανάγκη επανακαθορισμού και οργάνωσης της οικονομικής πολιτικής της Τράπεζας προκειμένου να μην επωμιστούν οι εργαζόμενοι τις λανθασμένες πολιτικές του παρελθόντος. Η Τράπεζα επέλεξε να απευθυνθεί στον ΟΜΕΔ επιδιώκοντας να επιτύχει το στόχο της με την παρέμβαση αυτού του Οργανισμού. Σπεύσαμε να υποβάλλουμε την ένστασή μας για τη νομιμότητα της διαδικασίας αυτής, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, η κατάρτιση ειδικής επιχειρησιακής ΣΣΕ δεν μπορεί να γίνει με τη μεσολάβηση του ΟΜΕΔ. Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης επιβεβαίωσε την ορθότητα των απόψεών μας.

Για μία ακόμα φορά τονίζουμε ότι η Τράπεζα οφείλει να εστιάσει στις προοπτικές ανάπτυξης και βελτίωσης των εργασιών της, να ανεύρει νέες διεξόδους και να δραστηριοποιηθεί οργανωμένα και συστηματικά σε τομείς που θα εξασφαλίσουν την εδραίωσή της στο τραπεζικό σύστημα της χώρας. Στην προσπάθεια αυτή οι εργαζόμενοι θα είναι πολύτιμοι αρωγοί και εγγυόμαστε ότι θα συμβάλλουμε αποτελεσματικά και συντονισμένα στην υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου.

Συνάδελφοι,

Θα είμαστε πάντα κοντά σας αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων σας. Στον αγώνα αυτό χρειαζόμαστε τη δική σας στήριξη, ώστε ενωμένοι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσχέρειες που επιφυλάσσει το μέλλον.

Προς ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε κατωτέρω τα πρακτικά των συναντήσεών στον ΟΜΕΔ καθώς και το τελικό πόρισμα του Μεσολαβητή με το οποίο τερμάτισε οριστικά την διαδικασία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ                    Ι. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα