Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΓΤΕ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. Φ. ΤΙΡΚΟ ΖΗΤΗΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΠΙΘΑΝΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ . Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00 μ.μ.

Μετά την χθεσινή επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Φ. Τιρκό για συνάντηση και υπεύθυνες απαντήσεις από πλευράς Τράπεζας ως προς το θέμα περί πιθανής πώλησής της στην Πειραιώς, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε κληθεί για συνάντηση μαζί με την ΟΤΟΕ έχοντας κοινή γραμμή και κατεύθυνση την Δευτέρα και ώρα 13.00 μ.μ. στα γραφεία της Διοίκησης. Εμείς λειτουργούμε , άμεσα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα αποδεικνύοντάς το με έργα. Μετά την συνάντηση θα υπάρξει πλήρη ενημέρωση και αναλόγως θα καθορίσουμε και την πορεία μας ως Σύλλογος μαζί με την ΟΤΟΕ λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παραμέτρους ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα. Όσο για κάποιους οι οποίοι ομιλούν περί επαναστάσεων και απεργιών τώρα , να τους θυμίσουμε την περίοδο 2004 και όπου πουλήθηκε η Τράπεζα όπως πουλήθηκε στους Γάλλους και διατείνονταν ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια , οι συγκεκριμένοι δεν ψήφισαν τις προκηρυχθείσες απεργίες του τότε Προεδρείου για την μη πώληση της Τράπεζας . Επιτέλους τέλος .

Να τους θυμίσουμε ότι το έτος 2002 υπέγραψαν επιχειρησιακή σύμβαση με μηδενικές αυξήσεις άκουσον άκουσον όταν είχαν την δυνατότητα να προσφύγουν στον ΟΜΕΔ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ και να διεκδικήσουν τις αυξήσεις . Δεν το έπραξαν όμως διότι τότε υποστήριζαν τις διορισμένες πολιτικές διοικήσεις από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Καμία καταγγελία δεν υπήρξε κατά της τότε κυβέρνησης και την Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου στην πώληση της Γενικής Τράπεζας εκείνη την εποχή. Ούτε μία. Αλλά και τώρα με αυτούς τους απαράδεκτους και αντεργατικούς νόμους του Κουτρουμάνη, του Βενιζέλου και του Παπανδρέου για ακόμη μια φορά δεν είδαμε καμία ανακοίνωση . Οι εργαζόμενοι έχουν και γνώση και κρίση. Εξάλλου γνωρίζετε την διαχρονική μας στάση σε αυτές τις καταστάσεις όπου βάζουμε πάντα και πάνω από όλα τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Το 2003 και το 2004 παρά τις μεγάλες ζημιές της Τράπεζας τότε εμείς ως Προεδρείο καταφέραμε και υπογράψαμε συλλογική σύμβαση με αυξήσεις. Τα σχόλια περιττεύουν. Δεν δικαιούνται να ομιλούν αυτοί οι οποίοι στο Δ.Σ. του Ταμείου το Φεβρουάριο του 2004 όπου συζητούνταν μετά από πρόταση της παράταξης μας να γίνει αναβολή της Γενικής Συνέλευσης ώστε να μην πουληθεί η Τράπεζα στους Γάλλους, ο τότε Πρόεδρος του Ταμείου μέλος της ΠΑΣΚΕ απήντησε ότι απορρίπτεται το αίτημά μας χωρίς να γίνει ψηφοφορία αλλά είπε δια της σιωπής . Δια της σιωπής δεν πέρασε από τα πέντε μέλη. Όλοι ξέρετε την πορεία της Γενικής Τράπεζας από τους Γάλλους όπου έφτασε σε αυτή την κατάσταση η Τράπεζά μας. Ακόμη εκείνη η θλιβερή απόφαση για τον αποκλεισμό του Ταμείου μας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίο και χάθηκαν πολλά χρήματα. Και τότε καμία αντίδραση , καμία ανακοίνωση καμία καταγγελία από την ΠΑΣΚΕ. Ένας από αυτούς που αρνήθηκε την πρόταση μας για αναβολή της Γενικής Συνέλευσης για την μη πώληση της Τράπεζας δια σιωπής ήταν και ο συνάδελφος Πολύζος Φάνης, και θα επαναδημοσιεύσουμε ακόμη μια φορά τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου. Πράξεις σαν και αυτές ούτε διαγράφονται ούτε παραγράφονται. Καλό θα ήταν τώρα να σιωπήσουν.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα