Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΕΣ, ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

 

 

 

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΕΣ, ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ . ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ SOCIETE . ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΑΞΕΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ – ΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Στην προσπάθειά τους να μηδενίσουν τα θετικά αποτελέσματα της Συλλογικής μας Σύμβασης, οι άλλες παρατάξεις έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν την ισχύ του Κανονισμού Εργασίας ο οποίος δεν επιτρέπει απολύσεις παρά μόνο για λόγους που αφορούν πειθαρχικά ελεγχόμενες συμπεριφορές. Όταν ζητούν να βάλουμε στην Επιχειρησιακή Σύμβαση όρο ότι οι εργαζόμενοι δεν θα απολύονται και θα προστατεύεται η εργασία τους για όσο ισχύει η συλλογική σύμβαση, αναιρούν μόνοι τους την ισχύ του κανονισμού και βοηθάνε όσους με το ν. 4046/2012 και την υπ’ αριθμ. 6/28-2-2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, επιχειρούν να καταργήσουν τη μονιμότητά μας στην απασχόληση.

Το χειρότερο ακόμα είναι ότι αυτά τα λένε προτού το Συμβούλιο της Επικρατείας δικάσει την αίτηση ακύρωσης που πρώτος ο Σύλλογός μας έχει ασκήσει για να μην ισχύει η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου ως προς την κατάργηση της μονιμότητάς μας. Με λίγα λόγια, αν γράφαμε στην Επιχειρησιακή Σύμβαση διάταξη για την απασχόληση θα ήταν σαν να δεχόμασταν ότι ο κανονισμός μας έχει καταργηθεί. Γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρο, Τ. Μαλικούρης, Ι. Νικολαίδης, Κ. Αλεξόπουλος, Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα