Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ

 

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την πολιτική του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Συγχαρητήρια!

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ και οι άλλες αντίστοιχες παρατάξεις στους άλλους συλλόγους ήταν οι μόνες οι οποίες έλεγαν καμία μείωση. Ή δεν καταλαβαίνουν, όπου αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα για τους εργαζόμενους ή καταλαβαίνουν και θέλουν να δημιουργήσουν όπως πάντα εντυπώσεις.

Δηλαδή, όπως εσείς αναφέρετε, όλοι οι συνδικαλιστές όλων των συλλόγων είναι συμβιβασμένοι; Εκτός από εσάς και το ΠΑΜΕ; Όλοι οι άλλοι είναι συμβιβασμένοι πλην από εσάς… όμως τα αποτελέσματα των εκλογών στους συλλόγους δείχνουν τα αντίθετα. Αυτό δεν σας προβληματίζει; Γιατί οι εργαζόμενοι έχουν και γνώση και κρίση για όλα τα ζητήματα.

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα δικαιώματα στην εργοδοσία τα έδωσαν Βενιζέλος – Ν.Δ. ; και δεν γίνεται μόνο στον τραπεζικό χώρο αλλά σε όλες τις ομοσπονδίες και σε όλα τα σωματεία. Λες και είναι ευχάριστο για τον κάθε συνδικαλιστή να υπογράφει μειώσεις.

Εμείς υπογράψαμε με συναίσθηση ευθύνης για να μην υπάρξουν χειρότερα και γίνει καταγγελία της σύμβασης από την Τράπεζα, λήξει η μετενέργεια και σε τρεις μήνες να είχαμε μειώσεις του 30-40 και 50% αλλά και απολύσεις. Αυτή την πολιτική εμείς την απορρίπτουμε. Γιατί εμείς δεν θέλουμε θύματα στο βωμό της ύπαρξής μας. Εσείς εγγυάστε και δεσμεύεστε με τις υπογραφές σας ότι αν δεν υπογράφαμε και υπήρχε καταγγελία σύμβασης θα διασφαλίζατε τους εργαζόμενους και δεν θα υπήρχαν μειώσεις του 30 και 40%; Εδώ και τώρα απαντήσεις.

Kύριοι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ πείτε μας, πέραν των μειώσεων, στο τελευταίο Δ.Σ. είπατε ότι πρέπει να διεκδικήσουμε αυξήσεις. Και σας ρωτάμε, τι ποσοστό προτείνετε; 10-15-20%; Να βγείτε και να το πείτε ξεκάθαρα στους εργαζόμενους της Γενικής. Ποιος είναι ο τρόπος που θα διεκδικήσουμε αυτές τις αυξήσεις; Με την απεργία για την απεργία; Ρωτήσατε τους εργαζόμενους αν θέλουν απεργία σε αυτήν την κρίσιμη καμπή; Θέλετε να σας θυμίσουμε το φαινόμενο της Χαλυβουργίας που εσείς και το ΠΑΜΕ το αναδείξατε; Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το σταμάτημα της απεργίας στη Χαλυβουργία έγινε στο Εργατικό κέντρο Ελευσίνας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με συντριπτική πλειοψηφία. Δέκα άτομα είπαν συνέχιση του αγώνα και αυτοί είναι γνωστό που ανήκουν. Εμείς τους συναδέλφους δεν θα τους καταντήσουμε όπως εκεί. Ούτε θα τους θέταμε ούτε και θα τους θέσουμε ποτέ σε κίνδυνο. Γιατί η διαφορά μας είναι ότι εμείς αφουγκραζόμαστε και ακολουθούμε το τι μας λένε οι εργαζόμενοι. Ενώ εσείς τι ακολουθείτε; Συνέλθετε επιτέλους!

Εμείς τους εργαζόμενους τους διαφυλάσσουμε με γνώμονα το συμφέρον τους και με ενέργειες οι οποίες λύνουν τα προβλήματα και δεν τα δημιουργούν, όπως εσείς επιδιώκετε.

Τέρμα. Αυτές είναι οι αλήθειες. Αφήστε τα όλα τα άλλα. Οι εργαζόμενοι δεν σας εμπιστεύονται γιατί δεν είχατε ποτέ αξιόπιστες προτάσεις και τεκμηριωμένα στοιχεία.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος, Τ. Μαλικούρης , Ι. Νικολαίδης, Κ. Αλεξόπουλος , Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα