Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ

 

Συνάδελφοι,

Εμείς με συναίσθηση ευθύνης υπογράψαμε αυτήν την επιχειρησιακή σύμβαση όπου επί 18 μήνες αντισταθήκαμε όσο κανείς άλλος. Δεν προβάλλουμε καμία αιτιολογία ούτε δικαιολογία. Είμαστε ξεκάθαροι για το λόγο που υπογράψαμε γιατί δεν θέλαμε ο σημερινός εργοδότης ή όποιος κι αν έρθει να γίνουμε βορά όλοι οι εργαζόμενοι με αλόγιστες μειώσεις του 30-40% αλλά και απολύσεις. Εμείς ακολουθούσαμε και θα ακολουθούμε το δρόμο της υπευθυνότητας και όχι της ανευθυνότητας. Οι εκπρόσωποι της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ το μόνο που έχουν να πουν είναι «απεργία» και τίποτε άλλο. Και ρωτάμε ευθέως αν αυτοί είχαν τη Διοίκηση του Συλλόγου – και ευτυχώς που δεν την έχουν – ποιο δρόμο θα ακολουθούσαν και ποιες θα ήταν οι συνέπειες ; Δηλαδή αν κάναμε δέκα μέρες απεργία και χάναμε τα μεροκάματα, δεν θα γίνονταν μειώσεις από τη στιγμή που υπάρχουν οι βάρβαροι νόμοι του Βενιζέλου και της Ν.Δ.; μας εγγυώνται ότι με τις απεργίες θα είχαμε άλλο αποτέλεσμα; Δηλαδή δεν θα υπήρχε καμία μείωση και θα είχαμε αυξήσεις; να βγουν ανοιχτά στους εργαζόμενους και να το πουν. Εμείς με την πολιτική και τη στρατηγική μας κατορθώσαμε το λιγότερο κακό που μπορούσε να συμβεί για τους εργαζόμενους. Και σας προκαλούμε να βγείτε να πείτε τι θα κάνατε αν είχατε το Προεδρείο του Συλλόγου. Επιτέλους σταματήστε την «επαναστατική σας γυμναστική».

Αναφέρετε ότι την περίοδο 1998-2002 η σύμβαση που υπογράψατε ήταν η καλύτερη. Πείτε μας ποια είναι για να την συγκρίνουμε με τις δικές μας, όταν τότε η Τράπεζα είχε κέρδη, είχε πολιτική ηγεσία, σε αντίθεση με εμάς που υπογράψαμε με τη γαλλική εργοδοσία εν καιρώ συνεχόμενων ζημιών, χωρίς ευθύνη βέβαια των εργαζομένων. Οι άλλες τρεις που υπογράφτηκαν την εποχή εκείνη δεν ήταν καλές σύμφωνα με τα λεγόμενά σας; Ή μήπως σε μία σύμβαση υπήρχε ο όρος « καμία αύξηση αν τα κέρδη δεν είναι ικανοποιητικά»; Αυτό δεν το αναφέρετε πουθενά. Τι έχετε να πείτε;

Επειδή δεν απαντάτε επί της ουσίας και «για την ταμπακιέρα» σας προκαλούμε να κυκλοφορήσετε αν είχατε βγάλει έστω και μία ανακοίνωση με την οποία να καταγγέλλετε το τότε Προεδρείο του Ταμείου της περιόδου 1998-2002 που έπαιζαν αλόγιστα τα χρήματα στο χρηματιστήριο. Σας προκαλούμε έστω και μία φορά. Όταν ήμασταν εμείς μαζί με τον Τυχάλα ως προεδρείο στο Ταμείο, ήταν εύρωστο και δυνατό κι αυτό απεικονίζεται στους τότε ισολογισμούς. Γιατί τα χρήματα δεν είχαν παιχτεί στο χρηματιστήριο. Ή μήπως ξεχνάτε το 1998 που ρίξατε τον Πρόεδρο Δ. Καλόγηρο για να κάνετε προεδρείο με τον Τυχάλα Πρόεδρο και την ΠΑΣΚΕ και μετά άρχισε η συγκεκριμένη κατάσταση που μας οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια εδώ που είμαστε τώρα στο Ταμείο. Εσείς στηρίξατε για Πρόεδρο τον Τυχάλα και τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΚΕ. Η παραπληροφόρηση τέρμα. Θα παίρνετε τις απαντήσεις σας. Η προσφυγή έγινε από συναδέλφους και όχι από την παράταξή μας.

Ποιες ήταν οι θέσεις σας το 1991 που είχατε εκλεγεί στο Ταμειο; Ή μήπως να πάμε πιο πίσω την περίοδο 1987-1989, στέλεχος δικό σας και μέλος Δ.Σ. όταν τοποθετούσαμε τα χρήματα στην Τράπεζα ή σε Δημόσιους Οργανισμούς, είχε πει να τα πάμε στην Τράπεζα Κρήτης; Και ευτυχώς που δεν τον ακούσαμε όταν είναι γνωστό τι έγινε γνωστό με το σκάνδαλο Κοσκωτά. Για να τελειώσουμε. Εμείς όταν κάποιοι ξεκινούν έναν αγώνα, τιμούμε αυτόν αυτό και τους εργαζόμενους που τον κάνουν. Όταν όμως το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ θέλει να καπηλευθεί τέτοιους αγώνες εμείς τους καταγγέλλουμε και θα τους καταγγέλλουμε. Από την πλευρά μας διαφυλάσσουμε τους εργαζόμενους με την στρατηγική και την πολιτική μας και δεν δημιουργούμε προβλήματα και θύματα για να έχουμε λόγο ύπαρξης.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος, Τ. Μαλικούρης , Ι. Νικολαίδης, Κ. Αλεξόπουλος , Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα