Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

 

 

Επιστολή προς όλα τα κόμματα

Είναι γνωστό ότι η Γενική Τράπεζα πουλήθηκε το 2004 στην Γαλλική Societe Generale, με το πρόσχημα της τότε κυβέρνησης περί προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και ότι η συγκεκριμένη εταιρεία θα έφερνε την ανάπτυξη στην Τράπεζα.

Δυστυχώς και τα δύο εκ των πραγμάτων διαψεύστηκαν.

Με την πάροδο του χρόνου αποδείχθηκε ότι κάθε χρόνο είχαμε ζημιές με την στρατηγική και πολιτική που ακλουθούσε η συγκεκριμένη τράπεζα, χωρίς να φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά να πληρώνουν αυτοί το μάρμαρο. Προ δεκαπέντε ημερών υπήρχαν δημοσιεύματα στον Τύπο περί συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με την Τράπεζα Πειραιώς, και με εγκύκλιο προς όλους τους εργαζόμενους το επιβεβαίωνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΤΕ κ. Τιρκό. Μέσα από την συνάντηση που είχαμε μαζί με τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της ΟΤΟΕ για ακόμη μια φορά επαλήθευε τα ως άνω.

Για το λόγο αυτό μαζί με την ΟΤΟΕ θέλουμε να σας θέσουμε και να ζητήσουμε την υποστήριξή σας στα κάτωθι τρία βασικά ζητήματα σε περίπτωση πώλησης ζητώντας παράλληλα την δική σας ουσιαστική συμβολή με οποιοδήποτε τρόπο ως προς αυτά. Αν από την πλευρά σας θεωρείτε αναγκαία μια συνάντηση του Συλλόγου όπου θα συμμετέχει και η ΟΤΟΕ, για περαιτέρω συζήτηση και ανάλυση των θεμάτων πάντοτε στο πνεύμα της υποστήριξης των εργαζομένων, θα αναμένουμε να κληθούμε.

1. Την διασφάλιση απασχόλησης όλων των εργαζομένων στην Γενική

2. Την διασφάλιση των εισφορών για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας.

3. Την διασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Αναμένουμε απάντησή σας.

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα