Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΕΦΑΠΑΞ. ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ ΓΙΑΤΙ;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΠΕΡΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΥΝΟΥΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ , ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΚΑΝΕΝΑ.

Στις 13/3/2012 το Ταμείο κυκλοφόρησε ανακοίνωση – πρόσκληση για Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιούνταν στις 28/4 υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο κ. Ξηρό Κ , και τον Γενικό Γραμματέα συνδ. Γιουρούκο Δ. όπου στα θέματα Η.Δ. υπήρχαν:

6) Καθορισμός ημερομηνιών για την διεξαγωγή Πανελλαδικής ψηφοφορίας για την έγκριση των προτεινομένων τροποποιήσεων του καταστατικού

7) Εκλογή Κ.Ε.Ε για την διενέργεια των τροποποιήσεων.

Στις 22/5 και 20/6 κυκλοφόρησαν ξανά ανακοινώσεις – προσκλήσεις για Γενική Συνέλευση όπου θα πραγματοποιούνταν στις 29/6 με θέμα Η.Δ. Νο. 6 αναφέρουν «ενημέρωση της πορείας για την τροποποίηση του καταστατικού»

Στην πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης της 29/6 αυτά τα δύο θέματα αφαιρέθηκαν ως δια μαγείας και γράφουν για «ενημέρωση της πορείας για την τροποποίηση του καταστατικού στο κλάδο εφάπαξ»

Στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 17/9/2012 ως θέμα Η.Δ. έχουν και πάλι «ενημέρωση της πορείας για την τροποποίηση του καταστατικού στο κλάδο εφάπαξ»

Ρωτάμε ευθέως τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ Πολύζο Φ., Ευθυμίου Γ, και τους εκπροσώπους της Ανανεωτικής Γιουρούκο Δ, και Αδαμόπουλο Α,

1. Υπήρχε πρόταση για την τροποποίηση του καταστατικού στο κλάδο εφάπαξ όπως αναφέρεται στην Η.Δ της πρόσκλησης για Γενική Συνέλευση της 13/3. ναι ή όχι;

2. Η πρόταση αυτή ήταν κοστολογημένη από τον αναλογιστή κ. Ζαμπέλη, ναι ή όχι;

3. Η πρόταση αυτή αποφασίστηκε από το Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ , ναι ή όχι , πότε και σε ποια συνεδρίαση;

Σας ξαναρωτάμε γιατί αν είχαν γίνει τα παραπάνω γιατί δεν είχε ως θέμα την τροποποίηση του καταστατικού στις προσκλήσεις για Γενική Συνέλευση στις 28/6 και 17/9;

Εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της Ανανεωτικής δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε και να εμπαίζετε τους εν ενεργεία συναδέλφους .

Διαψεύστε αυτά που λέμε. Σας έχουμε προσκαλέσει και προκαλέσει να κυκλοφορήσετε τις προτάσεις σας για την τροποποίηση του καταστατικού στο κλάδο εφάπαξ, ξεχωριστά στους εργαζόμενους και ακόμη δεν το έχετε πράξει.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα, ή δεν έχετε πρόταση, ή από τα ελάχιστα που έχετε δεν θέλετε να ενημερώσετε τους εργαζόμενους για να μην έχετε το συνδικαλιστικό κόστος. Αν έχετε προτάσεις και αν υπάρχουν προτάσεις που ακόμη περιμένουμε να τις κυκλοφορήσετε , διαφέρουν από εκείνες που απορρίφτηκαν τον Οκτώβριο του 2011 από το 62% των εργαζομένων;

Κατά τα άλλα έχουμε κλαυθμούς και οδυρμούς για το Ταμείο και σας καταγγέλλουμε ευθέως.

Το μόνο που σας ενδιαφέρει και σας απασχολεί είναι οι εκλογές μήπως και μαζέψετε κανένα ψήφο. Αυτά θέλουν οι εργαζόμενοι; Δεν μπορείτε με την πολιτική σας να δημιουργείτε προβλήματα σοβαρά στο χώρο του Ταμείου.

Ο Πρόεδρος στην πρώτη επιτροπή που συγκλήθηκε απέστειλε πρώτος προτάσεις και τις ανακοίνωσε στους εργαζόμενους και εσείς είχατε πει ότι ο αναλογιστής κ. Ζαμπέλης έβγαζε 22 εκ ευρώ έλλειμμα. Ενώ η πρόταση του Ταυρή του Γιουρούκου και του Πολύζου ήταν να συνεισφέρουμε όλοι από ένα μισθό και αύξηση 1% και σε δύο χρόνια να γίνει οικονομοτεχνική μελέτη και ωστόσο εσείς τα κορόιδα εν ενεργεία μέλη του Ταμείου να συνεισφέρετε για να πάρουν αυτοί που είναι στην σειρά. Ε όχι δα.

Στις 15/12/2011 ζητήσαμε στοιχεία μέσω του εκπροσώπου μας Κ. Αλεξόπουλο για τα 250-350 μέλη που είναι σήμερα στην σειρά για εφάπαξ και βοηθήματα και για όσους αποχωρήσουν για τα έτη 2012-2013.

Στις 21/12/2011 προτείναμε να τεθούν σε διαδικασία πώλησης ακίνητα συγκεκριμένων περιοχών ώστε να διαπιστώσουμε το ύψος των προσφορών που θα δοθούν πάντα σύμφωνα με την εμπορική τους αξία. Τα ζητούσαμε για πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση όπως και την καταθέσαμε.

Στις 16/1/2012 ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το ετήσιο συνολικό ποσό στο οποίο θα ανέρχονταν οι εισφορές των εργαζομένων που προσλήφθηκαν μετά το 2005 για να γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το επιπλέον ποσό που θα προέκυπτε από την εισροή εισφορών.

Στις 22/2/2012 καταθέσαμε την πρότασή μας για την τροποποίηση του καταστατικού και στις 14/3/2012 στείλαμε προς τον κ. Ζαμπέλη την τελική μας πρόταση με τις διευκρινήσεις που μας ζήτησε με την από 6/3/2012 επιστολή του. Γιατί την πρόταση αυτή δεν την βγάλατε προς τους εργαζόμενους για ψηφοφορία ;

Μόνο η παράταξη μας που αποτελεί και το Προεδρείο του Συλλόγου τεκμηριωμένα κυκλοφόρησε τις προτάσεις του προς τους εργαζόμενους. Εσείς πότε το κάνατε. Ποτέ , γιατί δεν έχετε.

Ζητάμε από τον συνάδελφο Γιουρούκο Δ, να κυκλοφορήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής που πραγματοποιήθηκαν για την τροποποίηση του καταστατικού . Να τα βγάλει στο κόσμο για να κρίνει και να συγκρίνει.

Τα παραμύθια τελείωσαν.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα