Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΆΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΔΗΜΑΓΩΓΙΕΣ – ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ

Ως Προεδρείο σταματάμε να απαντάμε στις καταγγελίες – κατηγορίες – δημαγωγίες – λασπολογίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και Ανανεωτικής. Τώρα προέχει η σύνεση η ενότητα η ομοθυμία η συστράτευση σε ένα κοινό αγώνα για να υπερασπιστούμε όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματά μας. Δεν υπάρχει χρόνος για πολυτέλεια των αντιπαραθέσεων. Δεν αντέχουν άλλο οι εργαζόμενοι να γίνονται δέκτες αυτών των συγκρούσεων. Οι εργαζόμενοι ζητούν και απαιτούν ενότητα , και οι όποιες ενέργειες να κινούνται στο πνεύμα αποτελέσματος. Εμείς σταματάμε δεν απαντούμε στις προκλήσεις της ΠΑΣΚΕ και της Ανανεωτικής. Βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον των εργαζομένων και όχι το συνδικαλιστικό και πολιτικό.

Επιτέλους εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της Ανανεωτικής σταματήσετε να κατηγορείτε και να καταγγέλλετε το Προεδρείο μέσω των ανακοινώσεών σας. οι εργαζόμενοι έχουν γνώση , κρίνουν και συγκρίνουν και όταν έρθει η ώρα αποφασίζουν.

Το ζητούμενο σήμερα είναι αυτές οι κατηγορίες και καταγγελίες προς το Προεδρείο ή ζητούμενο είναι να κοιτάξουμε τι θα γίνει με το μέλλον μας και πως θα αντιμετωπίσουμε το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με την πιθανή πώληση της Τράπεζάς μας;

Το Προεδρείο σταματάει να απαντάει στις όποιες ανακοινώσεις των δύο παρατάξεων, χωρίς να θεωρηθεί τούτο ως πράξη αδυναμίας, αλλά σταθμίζουμε τα γεγονότα και ακούμε τους εργαζόμενους. Η αντιπαλότητα αυτή μόνο τα συμφέροντα του εργοδότη εξυπηρετεί. Ήρθε η ώρα να καταλάβουν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της Ανανεωτικής ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που διανύουμε, δεν ωφελεί κανένα η άκρατη αντιπαλότητα. Δεν ήμασταν εμείς που ξεκινήσαμε αυτές τις κατηγορίες και καταγγελίες. Μέχρι ενός σημείου ήμασταν υποχρεωμένοι όμως να απαντήσουμε στις λασπολογίες, τις δημαγωγίες και τα ψεύδη. Αλλά δεν θα πρέπει, τώρα ειδικά, να αφήσουμε τους εργοδότες να προχωρούν στις όποιες διαπραγματεύσεις και εμείς να ασχολούμαστε με τις απαντήσεις σε κάθε ανακοίνωση που κυκλοφορούν οι εν λόγω παρατάξεις, καίτοι έχουμε να αναφερθούμε σε πολλά τα οποία ούτε διαγράφονται ούτε παραγράφονται. . Τούτη τη στιγμή όμως όλα αυτά θα τα αφήσουμε στην άκρη. Οργανώνουμε την άμυνα και επίθεσή μας στα παρακάτω βασικά θέματα:

1. Τη διασφάλιση της απασχόλησης όλων των εργαζομένων στη Γενική Τράπεζα.

2. Τη διασφάλιση των εισφορών για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας.

3. Τη διασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Ως εκ τούτου το Προεδρείο δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα ασχοληθεί πλέον με απαντήσεις προς τις δύο παρατάξεις παρά μόνο με τις ενέργειες και πράξεις του με την υποστήριξη της ΟΤΟΕ για επιτυχή αποτελέσματα και για τις οποίες και θα ενημερώνονται όλοι οι συνάδελφοι. Ήρθε η ώρα της συναίνεσης, της ομόνοιας και της ομοψυχίας και θα πρέπει οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και Ανανεωτικής να συστρατευτούν μαζί μας σε κοινή γραμμή και κατεύθυνση, όχι βέβαια με το να ανεβαίνουμε στα κεραμίδια και στα κάγκελα γιατί τα θεωρούμε αναποτελεσματικά. Θα σας κρατούμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις και τις ενέργειές μας.

Θεωρούμε και πιστεύουμε σε όλα τα ως άνω αλλά επιπρόσθετα τα επιζητούν και οι εργαζόμενοι κατά των περιοδειών μας στα καταστήματα.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα