Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΤΟΕ ΠΡΟΣ ΣΥΓΤΕ

 

Συνάδελφοι,

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που μας απέστειλε η ΟΤΟΕ , για την συνάντηση που είχε με την Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος ως προς την προστασία των θέσεων εργασίας , των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της Γενικής Τράπεζας σε πιθανή πώλησή της στην Πειραιώς.

 

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 13293

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε συνεννόηση με το Σύλλογο Εργαζομένων της Γενικής Τράπεζας συνάντηση του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα της ΟΤΟΕ με την Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με αφορμή τις ανακοινώσεις της Διοίκησης της Τράπεζας για συζητήσεις που αφορούν στην πώληση της Γενικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, ζητήθηκε από πλευράς της ΟΤΟΕ η ουσιαστική συμβολή της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας, αλλά και τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Υποδιοικητής παραδέχθηκε, ότι υπάρχουν συζητήσεις. Όταν ολοκληρωθούν η Τράπεζα Ελλάδος θα πάρει θέση, όσον αφορά στη βιωσιμότητα του νέου σχήματος. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το σχήμα να τύχει έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να προχωρήσει η συμφωνία.

Όσον αφορά στα θέματα Προσωπικού, έμεινε σε ευχολόγια, δηλώνοντας ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες, παρ’ όλα αυτά θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, όσο της επιτρέπει ο θεσμικός της ρόλος, για την προστασία των θέσεων εργασίας, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΟΤΟΕ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες της προς κάθε κατεύθυνση μαζί με το Σωματείο, ανάλογα με τις εξελίξεις, θέτοντας ως πρώτο και καθοριστικό ζήτημα τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων και προς τη Societe Generale, αλλά και προς τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο, τονίζοντας πάντα ότι αν δεν σεβαστούν αυτά, οι αντιδράσεις, θα είναι ανάλογες των επιλογών τους.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ                  ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα