Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΚΑΛΗΜΕΡΑ…ΠΑΣΚΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ

Μετά από 13 ημέρες περίσκεψης, περισυλλογής, διαλογισμού και συλλογισμού εδέησε η ΠΑΣΚΕ να βγάλει ανακοίνωση για το θέμα της Επιχειρησιακής Σύμβασης. Τους δίνουμε συγχαρητήρια. Αυτό ήταν το ενδιαφέρον τους για σας συνάδελφοι. Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ είναι σαν να διαβάζεις την ανακοίνωση της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ. Τα ίδια πράγματα γράφουν. Γι’ αυτό τους λέμε ας κάνουν μια κοινή ανακοίνωση με την ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ μιας και έχουν άριστη συνεργασία και βαδίζουν στην ίδια κατεύθυνση.

Συνάδελφοι, σας παραθέτουμε το τι είχαν υπογράψει οι συνάδελφοι Πολύζος και Ευθυμίου στην Επιχειρησιακή Σύμβαση του 2002:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Σε ότι αφορά τα οικονομικά θέματα που έχουν υποβληθεί από το ΣΥΓΤΕ με το από 3/7/2002 σχετικό υπόμνημά του, τα δύο μέρη συμφωνούν να μην εξεταστούν στην παρούσα φάση για το λόγο ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας για τη χρήση 2002 ήταν αρνητικά. Τα θέματα αυτά θα εξεταστούν κατά τις διαπραγματεύσεις για υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας έτους 2003, οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι 30.9.2003. σε κάθε περίπτωση το πλαίσιο στο οποίο θα κυμανθούν οι όποιες παροχές προς το προσωπικό θα συμφωνηθούν μεταξύ των δύο μερών, δεν θα υπερβαίνει σε ποσοστό το 1% του προϋπολογισθέντος κόστους αμοιβών και εξόδων προσωπικού για το 2003, με την προϋπόθεση ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας θα είναι θετικά σε ένα βαθμό που θα επιτρέπουν την παραπάνω ποσοστιαία αύξηση.

Συνάδελφοι,

Όταν ήταν ελάχιστα αρνητικά τα αποτελέσματα εκείνης της εποχής, υπογράψανε σύμβαση ντροπής να μην δοθεί καμία αύξηση, όταν το σημερινό Προεδρείο την περίοδο 2003-2004 υπέγραψε αυξήσεις, τότε που τα αποτελέσματα της Τράπεζας ήταν πάλι αρνητικά. Εκείνη την εποχή που δεν υπήρχαν αυτοί οι απαράδεκτοι νόμοι Βενιζέλου- Ν.Δ που έδιναν απεριόριστα δικαιώματα στην εργοδοσία εις βάρος των εργαζομένων εμείς πράξαμε αυτό που έπρεπε να πράξουμε και θα κριθούμε από τους εργαζόμενους. Εσείς εκείνη την εποχή που δεν υπήρχαν αυτοί οι νόμοι Βενιζέλου – ΝΔ αλλά είχατε τη δυνατότητα να προσφύγετε στον ΟΜΕΔ και στη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ για να διεκδικήσετε αυξήσεις, δεν το κάνατε. Γιατί ήταν οι πολιτικές και κομματικές διοικήσεις που δεν είχατε ούτε το θάρρος ούτε τη δύναμη να αντισταθείτε. Και αλήθεια πότε καταγγείλατε επώνυμα τον Παπανδρέου, τον απαράδεκτο Κουτρουμάνη και τον Βενιζέλο γι’ αυτά που μας έχουν φορτώσει στις πλάτες μας. Ποτέ.

Οι εργαζόμενοι έχουν και γνώση και κρίση και πάντοτε αποφασίζουν δίκαια και αντικειμενικά.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος, Τ. Μαλικούρης , Ι. Νικολαίδης, Κ. Αλεξόπουλος , Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα