Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου γράψαμε αν και όποτε έρθει νέος εργοδότης. Είναι μια υπόθεση την οποία πρέπει να τη λάβουμε υπόψη. Γι αυτό αφήστε τα υπονοούμενα περί πώλησης της Τράπεζας και αν γνωρίζουμε περί αυτού . Γνωρίζουμε όσα γνωρίζετε κι εσείς. Εξάλλου στην τελευταία Γεν. Συνέλευση ο Πρόεδρος το έθεσε το θέμα στον Δ/ντα Σύμβουλο Φ. Τιρκό και υπήρξε απάντηση, όμως εμείς είμαστε σε εγρήγορση και δεν εφησυχάζουμε από τα λεγόμενά του. Δεν βλέπετε τι γίνεται; Υπάρχει κοσμογονία και εξέλιξη σε όλο το χώρο των Τραπεζών. Πού βρίσκεστε σε άλλο πλανήτη; Αιθεροβάμονες είστε; Επειδή αναφέρεστε συνέχεια στο να γίνει Δ.Σ. και να αποφασίσουμε εμείς, σας προτείνουμε για το συγκεκριμένο θέμα της πώλησης της Τράπεζας , προτού γίνει Δ.Σ. του συλλόγου να βγείτε ανοιχτά στον κόσμο και να πείτε τις θέσεις σας για το ζήτημα αυτό. Τι προτείνετε; Να φύγουν οι «κακοί» ή οι «καλοί» γάλλοι; Να μας εξαγοράσει άλλη τράπεζα; Εδώ και τώρα πείτε τη θέση σας. δηλαδή πάλι απεργία για την απεργία θα προτείνετε; Δεν έχετε δικαίωμα να παραπληροφορείτε τους εργαζόμενους πιστεύοντας ότι έτσι μπορείτε να τους κοροϊδέψετε. Και να σας δώσουμε μια απάντηση περί των μονιμοποιήσεων της εποχής του ’82 που αναφέρεστε και γράφετε ότι είχαν προσληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. – η κακιά Δεξιά – που όμως είχαν προσληφθεί άτομα και από το δικό σας χώρο και του ΠΑΣΟΚ και πολλά εξ αυτών είναι και στα ψηφοδέλτιά σας. Εμείς δεν είχαμε ούτε έχουμε καμία αντίρρηση, καμία διαφωνία για το ζήτημα αυτό. Γιατί παιδιά του θεού είμαστε όλοι. Τότε η ΔΗΣΚ – σημερινή ΠΑΣΚΕ – αναφερόταν σε ανακοινώσεις ότι η μονιμοποίηση αυτών των υπαλλήλων έγινε με εντολή της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Ποιον να πιστέψουμε; Εσάς ή την ΠΑΣΚΕ; Σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που η Τράπεζα είχε προσλάβει 350 άτομα την περίοδο ’88-’89 και εκεί υπήρχαν κάποια άτομα που ανήκαν και στον δικό μας πολιτικό χώρο. Όμως όταν εμείς ήμασταν Προεδρείο εκείνη την εποχή δεν απολύθηκε κανένας συνάδελφος από το χώρο της Γενικής, όταν είναι γνωστό ότι υπήρξαν απολύσεις σε όλες τις τράπεζες και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Εμείς επιβάλαμε και ασκήσαμε βέτο ότι πρέπει να μονιμοποιηθούν. Γιατί η θέση μας ήτανε «τι φταίνε τα παιδιά; Όπως και εμείς ένα κομμάτι ψωμί ήρθαν να φάνε στην Τράπεζα». Και αυτή είναι η διαφορά μας. Όσο για την εξομοίωση που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας, θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι ήταν κολοβή και γράφετε σε εκείνο το πρακτικό ότι θα δίδεται αναλογικά και την είχε υπογράψει και η παράταξή σας τότε που ήταν στο Προεδρείο. Πλήρης εξομοίωση έγινε το ’91 και το ’96 επί προεδρίας Δ. Καλόγηρου. Από εκεί και πέρα, όταν αναλάβατε εσείς το ’98 το Προεδρείο, σταμάτησε η εξομοίωση. Χαρίστηκε στις τότε πολιτικές Διοικήσεις. Και επειδή εμείς μιλάμε με γραπτές αποδείξεις:

Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – έτος 1999, ( άρθρο 2 – Θεσμικές ρυθμίσεις)

2.1 Συγκροτείται 3μελής επιτροπή με τη συμμετοχή του ΣΥΓΤΕ η οποία σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα συγκεντρώνει και θα καταγράφει τα πάσης φύσεως επιδόματα και παροχές που χορηγεί η Εθνική Τράπεζα στο προσωπικό της και θα ενημερώνει τη Διοίκηση της Τράπεζας.

Ρωτάμε, λειτούργησε η Επιτροπή; Πήραν οι συνάδελφοι της Γενικής τα αντίστοιχα επιδόματα και παροχές; Και γιατί εξαφανίστηκε η λέξη «εξομοίωση»; Αλήθειες που δεν παραγράφονται στο πέρασμα του χρόνου.

 

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος, Τ. Μαλικούρης , Ι. Νικολαίδης, Κ. Αλεξόπουλος , Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα