Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ

ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΗ ΣΚΑΛΙΖΕΤΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥΣ. ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΝΕΤΕ ΛΑΒΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ. ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΦΟΡΕΩΝ

κύριοι της Ανανεωτικής,

Ακόμη περιμένουμε την πρότασή σας για να την κοινοποιήσετε στους εργαζόμενους για τις αυξήσεις που θα προτείνατε. Πόσο τοις εκατό; 10-15-20? Και με ποιους τρόπους; Δεν μας είπατε αν ήσασταν εσείς Προεδρείο – και ευτυχώς που δεν είστε γιατί δεν σας εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοι και ούτε σας εμπιστεύονται– τι θα κάνατε για το θέμα της υπογραφής της επιχειρησιακής σύμβασης; Δεν θα υπογράφατε καμία μείωση; Τότε εσείς οι ίδιοι σε ανακοίνωσή σας είχατε πει ότι το Μάιο έληξε η μετενέργεια και μπορούν να συμβούν μειώσεις και απολύσεις.

Πείτε ελεύθερα και αβίαστα στους εργαζόμενους ότι δεν θα υπογράφατε καμία μείωση. Πείτε όμως αν δεν υπογράφονταν επιχειρησιακή σύμβαση, ποιες θα ήταν οι συνέπειες και οι παρενέργειες που θα ήταν αναγκασμένοι να υποστούν οι εργαζόμενοι – όταν ο απαράδεκτος νόμος Βενιζέλου – Ν.Δ. δίνει όλες τις αρμοδιότητες στην εργοδοσία να προχωρήσει στην καταγγελία σύμβασης στο τρίμηνο; Μειώσεις των 30 και 40% και νέες συμβάσεις που αν δεν τις υπέγραφε ο εργαζόμενος τότε ακολουθούσαν οι απολύσεις. Πείτε σους εργαζόμενους πώς θα αντιμετωπίζατε αυτήν την κατάσταση. Για να γνωρίζουν. Οι «επαναστατικές γυμναστικές» και η πολιτική του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ μας τελείωσαν εδώ. Εμείς τους εργαζόμενους δεν θα τους αφήναμε στο έλεος του κάθε εργοδότη. Μπορείτε να μας πείτε πότε εσείς που ήσασταν Προεδρείο την περίοδο 1998-2002, ενημερώσατε τότε την παράταξή μας και όλους τους εργαζόμενους γι αυτά τα οποία συζητούσατε με τις τότε πολιτικές διοικήσεις και αυτές που υπογράφατε τις επιχειρησιακές συμβάσεις χωρίς αποφάσεις Δ.Σ. ενεργώντας πέρα για πέρα παράτυπα πηγαίνοντας στα κρυφά στη διοίκηση; Όταν είναι γνωστό ότι από το 2003 έως σήμερα επί προεδρίας Δ. Καλόγηρου όλες οι επιχειρησιακές συμβάσεις έρχονταν στο Δ.Σ. και αποφασίζονταν. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας. Το Προεδρείο αντιστάθηκε επί 18 μήνες και επαναλαμβάνουμε ότι ενεργήσαμε με σύνεση και υπευθυνότητα, εσείς όμως συνεχίζετε το βιολί σας. Να κάνουμε απεργία για την απεργία! Ρωτήστε τους εργαζόμενους αν θέλουν απεργία σε αυτή την κρίσιμη καμπή. Τολμήστε, αν έχετε θάρρος και δύναμη να βγάλετε ανακοίνωση και να πείτε ότι εμείς προτείνουμε απεργία ανοιχτά να δούμε πόσοι θα σας ακολουθήσουν. Εμείς είμαστε όρθιοι και απέναντί σας λέγοντας πάντοτε την αλήθεια με μοναδικό σκοπό και στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος, Τ. Μαλικούρης , Ι. Νικολαίδης, Κ. Αλεξόπουλος , Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα