Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΣΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΦΕΛΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Ο Σύλλογός μας εγκαίρως αποκάλυψε και ανέλυσε τις νομοθετικές αλλαγές που επέβαλαν πρώτα την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, μετά την επί αυτών επικράτηση των επιχειρησιακών ΣΣΕ και ύστερα την κατάργηση της μετενέργειας, αλλά και της μονιμότητας που ορίζουν κανονισμοί εργασίας. Για την κατάργηση της μονιμότητας προσφύγαμε αμέσως, πρώτοι από όλους, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρωθεί η σχετική πράξη Υπουργικού Συμβουλίου. Και οι μόνοι που δεν το ψήφισαν ήταν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ και σήμερα έρχονται και ζητούν τα ρέστα. Δεν μπορούν στου κρεμασμένου το σπίτι να μιλούν για σκοινί. Υποστηρίζαμε πάντα και επιμένουμε στην άποψη ότι δεν μπορούν με νόμους να καταργούνται ΣΣΕ ή Κανονισμοί. Μετά το νόμο 4046 του Φεβρουαρίου 2012, θα εμφανιζόμασταν ως να υιοθετούμε την άποψη ότι καταργήθηκε ο κανονισμός μας, εάν θέταμε το ζήτημα της ισχύος του Κανονισμού στη διαπραγμάτευση για την Επιχειρησιακή ΣΣΕ. Κάτι τέτοιο θα ήταν ή αφελές ή εγκληματικό εκ μέρους μας.

Κάποιοι, που δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ποιος πλήττει τα δικαιώματά μας ψεύδονται πως με τον όρο 10 της Επιχειρησιακής ΣΣΕ καταργήσαμε τις κλαδικές ΣΣΕ. Η αλήθεια είναι ότι με τον όρο αυτό δεν αρκεστήκαμε σε απλή διατήρηση προηγούμενων κλαδικών ΣΣΕ, αλλά δώσαμε σε όλες τις παλιές, αλλά και στις μελλοντικές ΣΣΕ σωρευτική ισχύ με αυτή της επιχειρησιακής μας ΣΣΕ. Εάν δεν βάζαμε στη σύμβασή μας αυτό τον όρο, ότι δηλαδή ισχύουν ως έχουν και όπως θα διαμορφώνονται στο μέλλον οι κλαδικές ΣΣΕ, τότε αυτές θα καταργούνταν σιωπηρά. Ακόμα και αν δεν αναφερόταν καμία μείωση, τότε, η έλλειψη αναφοράς σε εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ «σωρευτικώς» με τα οριζόμενα στην επιχειρησιακή ΣΣΕ», θα προσέφερε στην Τράπεζα τη δυνατότητα να ισχυριστεί ότι με την επιχειρησιακή ΣΣΕ καταργήθηκαν όλοι οι μισθολογικοί και θεσμικοί (μισθολογικά κλιμάκια, επίδομα πολυετίας, επιδόματα γάμου, τέκνων, επίδομα ισολογισμού, ωράριο, άδειες κλπ), όροι των κλαδικών ΣΣΕ. Δυστυχώς κάποιοι αντιπαλεύουν το Σύλλογο και διαστρέφουν το νόημα των εγγυήσεων που πετύχαμε ως προς τη διατήρηση των κλαδικών ΣΣΕ. Μεταφέρουν και καλλιεργούν μεταξύ των εργαζόμενων την αντιπαράθεση που οφείλουμε όλοι ενωμένοι να εντείνουμε απέναντι στις πολιτικές και στους νόμους που αναιρούν το ρόλο των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αδυνατίζουν τη δράση τους και υπονομεύουν την ισχύ των κατακτήσεων που πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια μαζί με τις προηγούμενες γενιές των εργαζομένων.

Ελπίζουμε να μην αργήσουν να αντιληφθούν ότι οχυρώσαμε τις εργασιακές μας σχέσεις με ισχυρές βάσεις για τα επόμενα χρόνια, αγωνιζόμενοι με όλον τον κλάδο προκειμένου να αποτρέψουμε τις πιο δυσμενείς εξελίξεις για τους τραπεζοϋπαλλήλους. Τούτη την ώρα, ετούτη τη στιγμή, προέχει η ενότητα των εργαζομένων στο χώρο της Γενικής, γι ‘αυτό όλοι συσπειρωμένοι στο Σύλλογο που είναι και η δύναμή σας.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος, Τ. Μαλικούρης , Ι. Νικολαίδης, Κ. Αλεξόπουλος , Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα