Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΓΤΕ κ.κ. Τιρκό Φ, Εμμ. Μαρτέν

 

Συνάδελφοι,
Στις 24/1/2011 και ώρα  10.00 πμ το Προεδρείο συναντήθηκε  για πρώτη φορά   μετά τις αρχαιρεσίες του ΣΥΓΤΕ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Φ. Τιρκό και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Εμμ. Μαρτέν. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Ι. Μονάχος.
Έγινε μια ευρύτερη γενική συζήτηση, κατά την οποία ο Πρόεδρος επισήμανε ότι σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε πρέπει να βρούμε λύσεις αποδεκτές από όλους μας, οι οποίες θα είναι προς όφελος των εργαζομένων αλλά και της Τράπεζας.
Τόνισε ότι η οποιαδήποτε αντεργατική ενέργεια της Τράπεζας προς τους εργαζόμενους θα μας βρει αντίθετους και απέναντί της.
Παράλληλα τους παρεδόθη σχετικό υπόμνημα με τα βασικά προβλήματα που μας απασχολούν, το οποίο σας παραθέτουμε κατωτέρω αυτούσιο.

Αθήνα, 24/1/2011
Α.Π. 9

Προς τον
Διευθύνοντα   σύμβουλο Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος
κ. Φ. Τιρκό
κύριε Διευθύνοντα  σύμβουλε,

Απευθυνόμαστε  σε εσάς προκειμένου να σας θέσουμε  υπόψη σας μείζονος σπουδαιότητας θέματα που σχετίζονται με την Τράπεζα, αλλά και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και νέα αιτήματα που τους αφορούν.
Ειδικότερα, επιθυμούμε  να θέσουμε  υπόψη σας τα εξής καίριας σημασίας ερωτήματα και θέματα:

1.  Ποια είναι η πορεία της Τράπεζας και ποια τα μελλοντικά σχέδια .
2.  Εξασφάλιση όρων και συνθηκών που εγγυώνται τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων.
3.  Να επιστρέψουν οι συνάδελφοι που έχουν μετατεθεί σε διάφορες πόλεις στον τόπο κατοικίας τους  ή  πλησίον ,  και πέραν  των τμημάτων Γενικής Ενημέρωσης που αποφασίσατε και προχωρήσατε στο άνοιγμα νέων τμημάτων  Γενικής Ενημέρωσης,(Λάρισα κλπ)  στα οποία θα απορροφηθούν οι μετατιθέμενοι  υπάλληλοι. Αυτό θα είναι προς όφελος των εργαζομένων αλλά και της Τράπεζας διότι θα μειωθεί το κόστος.
4.  Να επαναχορηγηθούν τα ενοίκια και τα οδοιπορικά στους μετατιθέμενους υπαλλήλους .
5. να επαναχορηγηθούν τα οδοιπορικά στους εργαζόμενους που απασχολούνται   στο συγκρότημα των Σπάτων.
6.Να επαναχορηγηθεί το ποσοτικό επίδομα στους εργαζόμενους.
7.  Έναρξη διαπραγματεύσεων για κατάρτιση ικανοποιητικής Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. (στην κατεύθυνση της ΟΤΟΕ)
8.  Να αλλάξει το σύστημα αξιολόγησης και τα  σημερινά Φύλλα Ποιότητας με γνώμονα κριτήρια τα οποία θα διασφαλίζουν  την πραγματικότητα και την αντικειμενικότητα. Η στοχοθεσία πρέπει να σχετίζεται μόνο με το σύστημα πρόσθετων αμοιβών (bonus) και να μην επηρεάζει την γενικότερη αξιολόγηση του εργαζομένου.
9.  Να αρχίσει άμεσα η διαδικασία προαγωγών έτους 2010 -2011, οι οποίες πρέπει να γίνουν με αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια.
10. Η πειθαρχική διαδικασία να διενεργείται με πνεύμα δικαίου και απόλυτη αντικειμενικότητα. Ο Σύλλογος για μία ακόμα φορά τονίζει ότι δεν στηρίζει εκείνους που κάνουν ατασθαλίες. Όποιες παρατυπίες όμως γίνονται στα πλαίσια της  καθημερινότητας υπό του καθεστώς  του άγχους, της πίεσης και της αγωνίας των συναδέλφων, με τα γνωστά σε εσάς προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού στα καταστήματα, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα, αλλά με επιείκεια και με επιβολή μικρότερων ποινών , π.χ πρόστιμο κλπ, γιατί πιστεύουμε ότι η άκρα δικαιοσύνη είναι άκρα αδικία.
11. Προτίθεστε να κλείσετε και άλλα καταστήματα εντός του 2011; Να μας ενημερώσετε για τα σχέδιά σας επί του προκειμένου .
12. ζητάμε άμεσα να ενισχυθεί   το δίκτυο με προσωπικό.
13. Παροχή βοήθειας της Τράπεζας προς το Ταμείο Υγείας προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της όλης κατάστασης που επικρατεί  ζητάμε άμεσα να έχουμε συνάντηση μαζί σας  για να συζητήσουμε πλήρως και αναλυτικά τα ως άνω θέματα προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα είναι προς όφελος των εργαζομένων αλλά και της Τράπεζας σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Από τους διοικούντες τονίστηκε ότι θα μελετήσουν το σχετικό υπόμνημα και στην επόμενη συνάντησή μας θα μας δοθούν οι σχετικές απαντήσεις.

ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
Επισημάνθηκε ιδιαιτέρως το θέμα της χρήσης της Αγγλικής γλώσσας, μετά από εγκύκλιο που κυκλοφόρησε στο intranet, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να χρησιμοποιούν την Αγγλική. Τονίσαμε ότι τόσο από το Σύνταγμα, όσο από τους ελληνικούς νόμους επιβάλλεται η χρησιμοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Τονίσαμε ότι παρά τη δική τους διαβεβαίωση κατά την τελευταία  μας συνάντηση, αλλά και τη δήλωση του εκπροσώπου τους ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, συνεχίζεται δυστυχώς από την πλευρά της Τράπεζας η ίδια τακτική.

Σας παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια την επίμαχη επιστολή.

 

Αθήνα, 24/1/2011
Α.Π. 8

Προς Εντεταλμένο  Σύμβουλο Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος

κ. Εμμ. Μαρτέν

κύριε Εντεταλμένε  Σύμβουλε,

 

Επανερχόμαστε σε εσάς για το θέμα της αγγλικής γλώσσας, που όπως προκύπτει από πρόσφατη εγκύκλιο της Τράπεζας μέσω intranet , καλούνται οι εργαζόμενοι  να χρησιμοποιούν για τη σύνταξη σχετικών υπηρεσιακών εγγράφων. Παρά τις διαβεβαιώσεις σας κατά την τελευταία μας συνάντηση ότι όλα τα έγγραφα θα συντάσσονται  πρωτίστως στην ελληνική και δευτερευόντως σε άλλη ξένη γλώσσα, δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι το φαινόμενο επαναλαμβάνεται και παρά την διαβεβαίωση του εκπροσώπου σας για την ίδια υπόθεση ενώπιον της τριμερούς συζήτησης,   στην Επιθεώρηση Εργασία , συνεχίζεται από την πλευρά σας  η ίδια τακτική.  Στο πλαίσιο μιας  έντιμης,  καθαρής, δίκαιας  και  καλόπιστης συνεργασίας, ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα η σχετική εγκύκλιος που επισυνάπτουμε στην  παρούσα επιστολή. Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Συνάδελφοι,
Εάν δεν υπάρξει από την πλευρά της Τράπεζας ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου τότε και εμείς με την σειρά μας θα προσφύγουμε προς πάσα κατεύθυνση ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών και δικαστικών αρχών.
θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι εργαζόμενοι επιβράβευσαν την πολιτική  που άσκησε το  Προεδρείο κατα την τελευταία διετία , ανανέωσαν και πάλι  την εμπιστοσύνη τους σε αυτό,  ώστε να συνεχίσει  από εδώ και πέρα την πολιτική του απέναντι στην Τράπεζα, με  ευθύνη ,  αξιοπιστία  και   φερεγγυότητα, δίνοντας το μήνυμα σε αυτή ότι αν επιχειρήσει αντεργατικές πράξεις και ενέργειες , θα είναι όρθιο και απέναντί της ,  αποτελώντας το ανάχωμα σε αυτές.

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα