Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση για το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού

Συνάδελφοι,
Μετά την ανακοίνωση του Ενωτικού Συλλόγου που κυκλοφόρησε στις 16/1/2011 για  το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού στο κλάδο του εφάπαξ, ο Πρόεδρος του Ταμείου συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο για τις 20/1/2011 και ώρα 16.00 μ.μ. με θέμα ΗΔ. :
«παρουσίαση των πρώτων στοιχείων της αναλογιστικής μελέτης»
Η κρίση δική σας!
Εκκλήθηκα και εγώ ως μέλος της επιτροπής.
Στην επιστολή μου  στις 23/9/2010 είχα κάνει πλήρη αναφορά λέγοντας ότι θα είμαι πάντα έτοιμος τα συμμετάσχω στην επιτροπή εφόσον λειτουργήσει ανεξάρτητα και προς το συμφέρον των ενεργεία συναδέλφων, εκτός αν αυτές οι τακτικές οι οποίες ακολουθούνται έχουν ως στόχο να με αποκλείσουν από την επιτροπή για δικούς τους λόγους, -ακολούθησαν τις δικές τους τακτικές.
Επειδή κάποιοι δεν έχουν λάβει το μήνυμα των τελευταίων εκλογών του ΣΥΓΤΕ , συνεχίζουν να προκαλούν θέτοντας ανύπαρκτα ερωτήματα όπως γιατί δεν παρευρέθηκα  στο συγκεκριμένο Διοικητικό Συμβούλιο ,  και ο συγκεκριμένος   συνάδελφος ήταν  παρόν στην συνεδρίαση όπου κατατέθηκε  και διαβάστηκε στα πρακτικά η επιστολή που απέστειλα.
Από εκεί και πέρα ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του και αν μπορείτε να τους εμπιστευθείτε
Σας παραθέτω αυτούσια την επιστολή που απέστειλα στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ.

Αθήνα, 20/1/2011
Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. ΤΑΠΓΤΕ

Συνάδελφοι,
Έλαβα σχετική πρόσκληση ώστε να παρευρεθώ σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ στις 20/1/2011 και ώρα 16.00μ.μ    ως προς το σοβαρό θέμα της τροποποίησης του καταστατικού όπου θα παρευρίσκεται και ο αναλογιστής κ. Ζαμπέλης, καίτοι έχω παραιτηθεί από την επιτροπή εξηγώντας τους λόγους μου  με την από 23/9/2010 επιστολή μου.
Θα παρευρισκόμουν στην σημερινή συνεδρίαση  με την ιδιότητα του Προέδρου του Συλλόγου αν ασφαλώς η παρουσία μου ήταν αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας .
Λόγω όμως του σοβαρού θέματος που θα συζητηθεί σε σημερινό Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ και αφορά την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των ασφαλισμένων , και μηχανική εφαρμογή παροχών όπου σίγουρα θα  δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.
Θα παρευρεθώ στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ όπου θα παρθεί οριστική απόφαση   σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα, και η δε ψήφος μου θα είναι  καθοριστική, και έτσι  η παρουσία μου είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη (αφορά τους  εν ενεργεία και συνταξιούχους ασφαλισμένους).
Τούτο όμως δεν  υποβαθμίζει την ουσία και σημασία  του θέματος του ΤΑΠΓΤΕ που το θεωρώ εξίσου σοβαρό και πιο πάνω(αφορά τους εν ενεργεία συναδέλφους) ,  με την μόνη διαφορά από ότι αντιλαμβάνομαι
ότι δεν θα παρθεί οριστική απόφαση σήμερα για το προτεινόμενο σχέδιο και  όποιες άλλες διαδικασίες προταθούν   και εξάλλου  εγώ δεν διαθέτω  ψήφο  που θα μπορεί να επηρεάσει την οποιαδήποτε απόφαση λόγω του ότι δεν είμαι μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ . 
Από την πλευρά μου ως Πρόεδρος του Συλλόγου και Πρόεδρος της    παράταξης του Ενωτικού Συλλόγου θέλω να σας αναφέρω ότι ισχύουν οι γενικές θέσεις και προτάσεις μας  όπως έχουν καταγραφεί  σε επιστολές και ανακοινώσεις μας .
Παράλληλα ζητάω όπως μετά το σημερινό Δ.Σ. ενημερωθώ από τον Πρόεδρο ή τον Γενικό Γραμματέα ως προς την όλη συζήτηση – ερωτήματα και την παρουσίαση των πρώτων στοιχείων της αναλογιστικής μελέτης και τις εκτιμήσεις του αναλογιστή.
Άμεσα μετά την ενημέρωση που θα έχω  η παράταξή μου πέραν των γενικών θέσεων και προτάσεων θα σας κοινοποιήσει  επιμέρους προτάσεις για την τροποποίηση του καταστατικού στο κλάδο του εφάπαξ  ώστε να τις  παραδώσετε στον αναλογιστή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο συνάδελφος Γιουρούκος Δημήτριος ως γενικός Γραμματέας του ΤΑΠΓΕ με ενημέρωσε σήμερα το πρωί  ως προς την όλη συζήτηση , ερωτημάτων και απαντήσεων από τον αναλογιστή , όπου και εγώ ασφαλώς και η παράταξή μου  θα επισυνάψουμε τις επιμέρους θέσεις και προτάσεις μας άμεσα .

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα