Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ «2Η ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ «ΔΕΞΙΑ».

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ. ΔΙΟΤΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ο ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ALPHA BANK κ. ΤΑΣΟ ΓΚΙΑΤΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.

Ο κος Κατρούγκαλος σε τηλεοπτικό σταθμό τις προάλλες, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, είπε ξεκάθαρα ότι θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις στις συντάξεις και ότι θα υπάρξουν αυξήσεις των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Θυμάστε που λέγατε κ. Κατρούγκαλε ότι θα δοθεί και 13η σύνταξη; Με αυτά τα μέτρα θα χαθεί και η 12η !!! Και όχι μόνο αυτό. Αναφέρθηκε στην αποκοπή των επικουρικών συντάξεων, όπου είναι ο μόχθος του εργαζόμενου και η συνεισφορά του εργοδότη. Πέραν της φοροκαταιγίδας που έπεται… θυμάστε που λέγατε περί κατάργησης ΕΝΦΙΑ;

Παράλληλα καταγγέλλουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για την επιβολή ΦΠΑ σε όλους τους κλάδους ιδιωτικών φροντιστηρίων. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι δημιουργούν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα διότι οι γονείς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά; Λες και οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία είναι πλούσιοι. Αυτό δεν είναι απαίτηση της ΤΡΟΙΚΑ. Είναι αριστερή ιδεοληψία. Την ευθύνη την έχουν όλες οι Κυβερνήσεις οι οποίες δεν μερίμνησαν να έχουμε άριστα πρότυπα δημόσιας παιδείας, ώστε να μην προσφεύγουν οι γονείς σε φροντιστήρια ή ιδιωτικά σχολεία.

Καλούμε τα 4 μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ Γ. Ευθυμίου, Φ. Πολύζο, Δ. Γεωργούλη, Χ. Καραηλίδη να καταγγείλουν την απαράδεκτη αυτή επιβολή του ΦΠΑ., τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας, τις μειώσεις των συντάξεων και την εξαφάνιση της επικουρικής σύνταξης (που τόσα χρόνια καταβάλλαμε εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι εργοδότες). Να μην κρύβονται πίσω από τα γραφόμενά τους για την «περήφανη διαπραγμάτευση» που έκανε ο πρωθυπουργός. Εμπρός λοιπόν τους περιμένουμε.

Συνάδελφοι, είναι στο χέρι μας να δώσουμε απάντηση με συσπείρωση και συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015 που προκήρυξε η ΓΣΕΕ. Όλοι και όλες πρέπει να δώσουμε το παρόν.

Και κάτι ακόμη. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση για τις καταγγελίες των άλλων Συλλόγων κατά της εργοδοσίας, όταν όμως είναι στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής δεοντολογίας και όχι της αριστερής ιδεοληψίας. Λέμε όχι σε προσωπικές επιθέσεις.

Καλούμε όλους τους συλλόγους που έχουν ενταχθεί στον Όμιλο Πειραιώς, να καταγγείλουν αυτά τα μέτρα. Αφορά το ασφαλιστικό μας! Το συνταξιοδοτικό μας! Γιατί κωφεύουν;

Αυτές είναι οι αλήθειες. Εμείς αυτοί που ήμασταν, αυτοί και θα παραμείνουμε. Δίνοντας τον έντιμο αγώνα μας, χωρίς δημαγωγίες, λασπολογίες και συκοφαντίες. Εμείς βάζουμε πάνω από τα κομματικά μας πιστεύω, το συμφέρον των εργαζομένων.

Εδώ είμαστε και θα επανέλθουμε για πολλά άλλα πράγματα. Και το εννοούμε.

 

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα