Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ κ. Α. ΤΡΙΓΚΑ

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ κ. Α. ΤΡΙΓΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΤΑΠΓΤΕ) ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΟ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΟΥΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΦΑΠΑΞ.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, 2 ΕΚ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ, ΟΥΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΟΥΤΕ ΕΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 4 ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΦΑΠΑΞ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

 

 

 

Προς

την Πρόεδρο Α. Τρίγκα

και τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2015

Α.Π. 395

κυρία Τρίγκα,

Απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε άμεσα να ενημερωθούμε, ως εκπρόσωποι των εν ενεργεία συναδέλφων που είναι εγγεγραμμένοι στο Ταμείο, τα κάτωθι :

1. Την πήρατε την αναλογιστική μελέτη από την Τράπεζα Πειραιώς, ναι ή όχι; Αν την πήρατε, γιατί δεν την έχετε κοινοποιήσει σε όλους τους εργαζόμενους αλλά και στους συνταξιούχους; Τι φοβάστε; Αν όχι, γιατί δεν προσφεύγετε στις νόμιμες διαδικασίες, για να τη διεκδικήσετε από την Τράπεζα; Διότι η κάλυψη του κόστους εκπόνησης της αναλογιστικής, ήταν απόφαση του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου της Γενικής κ. Ν. Καραμούζη.

2. Μήπως έχετε την αναλογιστική μελέτη άτυπα στα χέρια σας; προσέξτε τι θα απαντήσετε σε αυτό; διότι αν σας έχει δοθεί άτυπα από τον αναλογιστή κ. Ζαμπέλη, γιατί δεν προχωράτε στην διαδικασία τροποποίησης; Προσέξτε τι θα απαντήσετε.

3. Μπορείτε να μας ενημερώσετε που βρίσκεται η αγωγή που καταθέσατε κατά της Τράπεζας Πειραιώς; από όσο γνωρίζουμε απορρίφθηκε από το δικαστήριο γιατί έπρεπε να καταθέσετε 400.000 ευρώ. Από ότι πληροφορηθήκαμε, προχωρήσατε σε ένσταση και ζητήσατε να ισχύσει η αγωγή γιατί δεν είχατε τα χρήματα και ζητήσατε να τα καταθέσετε τμηματικά. Ποιο το αποτέλεσμα αυτής της προσφυγής σας; εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε; Γιατί δεν ενημερώνετε όλους τους εργαζόμενους; Και πόσο μας στοίχισε όλη αυτή η διαδικασία; Είχε παρθεί απόφαση του Δ.Σ. και ποιες ήταν οι πιθανότητες να κερδίσουμε;

4. Αληθεύει ότι για συγκεκριμένους συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν κερδίσει τις αγωγές τους, κάνατε ανακοπή απόφασης στον Άρειο Πάγο και γιατί;

5. Συνεχίζετε να δίνετε 1500 ευρώ, 3000 ευρώ και 7000 ευρώ σε συναδέλφους; Με ποια απόφαση; Καταστρατηγείτε και παραβιάζετε το καταστατικό του ταμείου. Διότι αυτοί που δίνετε τα χρήματα είναι εκτός σειράς. Και τα χρήματα δίνονται με ξεχωριστό πρωτόκολλο; εκτός του ενός και μοναδικού που πρέπει να έχει το ταμείο;

Όταν όμως αιτήθηκαν τις 7000 ευρώ οι εν ενεργεία συνάδελφοι, τους απαντήσατε ότι δεν δικαιούνται σύμφωνα με το καταστατικό και ότι δεν υπάρχουν χρήματα; . Αυτοί που τα δίνετε, πώς δικαιούνται;

6. Γιατί δεν ενημερώνετε στους εργαζόμενους ότι υπάρχουν 700.000 ευρώ δεσμευμένα από αγωγές των συναδέλφων;

7. Πόσες είναι οι μηνιαίες εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων και πόσα είναι τα μηνιαία έξοδα; Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να ενημερωθούμε πλήρως και αναλυτικά. Απαιτούμε να ενημερωθούμε.

8. Γιατί στην Γενική Συνέλευση που προκηρύξατε δεν θέσατε θέμα τροποποίησης του Καταστατικού, όπως την προηγούμενη φορά; Δεν θέλετε να προχωρήσετε στην τροποποίηση; Για ποιο λόγο;

Αν δεν υπάρξουν απαντήσεις θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα και τις εισφορές των εν ενεργεία συναδέλφων μας. Και μέχρι στιγμής τη στάση μας μην τη θεωρήσετε αδυναμία.

Ζητάμε απαντήσεις για όλα αυτά και για πολλά άλλα. Τέρμα η ανοχή σε πολλά θέματα, γιατί αφορούν τις εισφορές των ασφαλισμένων. Διαψεύστε μας και αποδείξτε ότι έχει ζωή το Ταμείο.

Κατ’ εντολή του προεδρείου,

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος Β. Δεκούλος

 

 

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα