Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

1η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

 

 

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

κύριοι,

Αποστείλατε μία επιστολή απευθυνόμενοι στο προεδρείο του Συλλόγου στην οποία γράφετε « να πάψουμε να χρησιμοποιούμε το ΤΑΠΓΤΕ παραμονές Γ.Σ.»

Έχει γούστο να παίρνουμε και την άδειά σας για το τι θα γράψουμε ή για το πώς θα ενεργήσουμε. Μήπως θέλετε και υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86;

Και την λέξη «πάψετε» σας την επιστρέφουμε ως απαράδεκτη. Για οτιδήποτε αφορά τους εν ενεργεία συναδέλφους, θα γράφουμε τα πάντα με πλήρη στοιχεία, με αντικειμενικότητα και θα ζητάμε απαντήσεις από εσάς.

Δυστυχώς συνάδελφοι, μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση από τους κυρίους που διοικούν το ταμείο.

Για το λόγο αυτό, επανερχόμεθα και ρωτάμε :

1. Γιατί δεν συμπεριέλαβαν οι διοικούντες του Ταμείου στην Ημερήσια διάταξη της προκηρυχθείσας Γενικής Συνέλευσης για τις 5 Δεκεμβρίου, το φλέγον ζήτημα της τροποποίησης του καταστατικού; Γιατί το αποφεύγουν;

2. Έχουν πάρει την αναλογιστική μελέτη, ναι ή όχι; Αν την έχουν πάρει, γιατί δεν προχωρούν σε ενημέρωση των μελών για το αν έχει ζωή ή δεν έχει το Ταμείο;

Πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου των συνταξιούχων αναφέρει το εξής :

«Επίσης έχουν κρυφά την Αναλογιστική Μελέτη και θα προχωρήσουν σε τροποποίηση». Το διαψεύδετε; κοινοποιήστε τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης! Άρα η αναλογιστική μελέτη έχει δοθεί στο Ταμείο. Από ποιον δεν γνωρίζουμε. Φανταστείτε συνάδελφοι ότι δεν λένε την πραγματική αλήθεια!

Κατόπιν αυτού απευθυνόμαστε στα 2 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, συν. Χ. Καραηλίδη και Δ. Γεωργούλη :

Συνάδελφε Καραηλίδη και συνάδελφε Γεωργούλη, ήσασταν παρόντες σε εκείνη τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ και δεν ενημερώσατε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για το τι ειπώθηκε. Αποκρύψατε το τι συζητήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτή είναι η υπευθυνότητά σας απέναντι στα μέλη;

3. Στην Ημερήσια Διάταξη, ως 4ο Θέμα, έχουν τεθεί οι «προκαταβολές έναντι εφάπαξ». Εδώ παίζεται το μεγάλο παιχνίδι.

Ξέρετε τι θέλουν να κάνουν συνάδελφοι; Σε εσάς απευθυνόμαστε που είστε εγγεγραμμένοι και δίνετε την εισφορά σας! Μήπως θέλουν να καλύψουν τις παρατυπίες και παρανομίες των 7.000 ευρώ ή και μικρότερων ποσών, που δίνουν στους συνταξιούχους, κατόπιν αιτήσεώς τους, και μάλιστα οι αιτήσεις βρίσκονται περασμένες σε ξεχωριστό πρωτόκολλο; όπου και αυτό είναι παράνομο. Και να ξέρουν οι κύριοι του Ταμείου ότι αυτό δεν καλύπτεται.

Όταν εσείς συνάδελφοι εν ενεργεία στείλατε αιτήματα για να σας δώσουν τις 7.000 ευρώ, σας απάντησαν με επιστολές ότι δεν νομιμοποιούνται βάσει του καταστατικού και ότι η οικονομική κατάσταση του ταμείου δεν είναι καλή. Δηλαδή για τους συνταξιούχους είναι καλή και δίνουν χρήματα; Χωρίς να έχουμε κανένα θέμα εναντίον των συνταξιούχων. Εμείς απλώς θέλουμε εφαρμογή της ισότητας.

Εμείς, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει ζωή στο ταμείο διότι το αποδεικνύουν οι κύριοι αυτοί με τις ενέργειες και τις πράξεις τους. Οι εισφορές σας συνάδελφοι πέφτουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Απευθυνόμαστε ακόμα μια φορά στα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ και ζητάμε απαντήσεις:. Έχει ή δεν έχει ζωή το ταμείο; Να εγγυηθείτε με τις προσωπικές σας περιουσίες ότι θα πάρουν όλοι οι συνάδελφοι εφάπαξ.

Επίσης απευθυνόμαστε στους συναδέλφους – μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, Γ. Ευθυμίου, Δ. Γεωργούλη, Χ. Καραηλίδη, Φ. Πολύζο :

Μέχρι στιγμής δεν έχετε γράψει μία αράδα για το ταμείο. Γιατί το πρόβλημά σας είναι μόνο το προεδρείο και ο σύλλογος. Και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τηρώντας αδιάφορη στάση και μη παίρνοντας θέση για την κατάσταση του Ταμείου, θα έχετε ουσιαστική ευθύνη για ότι, προκύψει.

Γι αυτό, εμείς ως προεδρείο, προτείνουμε με διαδικασίες διαφανέστατες, τη μείωση της εισφοράς των εργαζομένων προς το ΤΑΠΓΤΕ από 3% σε 1% .

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, θα είναι μια ελάφρυνση 35-40 ευρώ για το κάθε μέλος του ταμείου.

Παράλληλα προτείνουμε, κύριοι του ταμείου, να διεκδικήσετε τη μείωση του 2% από την Τράπεζα. Και μην πείτε ότι δεν είστε συνδικαλιστικό σωματείο. Διότι έχετε κάνει ενέργειες και προς τον κ. Τσουκάτο και έχετε κάνει και αγωγή. Προχωρήστε στις πρέπουσες διαδικασίες και εμείς αν χρειαστεί θα συνδράμουμε.

Αλήθεια, συνάδελφοι Ευθυμίου, Γεωργούλη, Καραηλίδη, Πολύζο, ποια είναι η θέση σας για το ζήτημα της μείωσης της εισφοράς του ΤΑΠΓΤΕ;

Τέλος, κύριοι του Δ.Σ. του Ταμείου, επειδή θα ενημερώσουμε τους εργαζόμενους με ότι άλλο γίνεται στο Ταμείο με τεκμηριωμένα στοιχεία, απαιτούμε να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματά μας, είτε αν θέλετε να τα αναρτήσετε στο site του Ταμείου και εμείς να τα αναρτήσουμε στο δικό μας.. Αλλά δεν τολμάτε να το κάνετε. Κρύβεστε…

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα