Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

2η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

 

 

 

 

 

2Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συνεχίζοντας τα ερωτήματά μας προς το Ταμείο Αλληλοβοηθείας απαιτούμε από τους κυρίους του Δ.Σ. του Ταμείου να δώσουν απαντήσεις μέσω διαδικτύου για να γνωρίζουν και οι εν ενεργεία συνάδελφοι και οι συνταξιούχοι.

1. Τι έγινε με την αγωγή που κάνατε στην τράπεζα; Εγκρίθηκε η ένστασή σας για να μην πληρώσετε παράβολο 400.000 ευρώ ή απορρίφθηκε; Που βρίσκεται η υπόθεση; Τολμήστε να πείτε την αλήθεια.

2. Σας έχουμε πει να γνωστοποιήσετε στους συναδέλφους των αριθμό των μελών του Ταμείου. Ακόμα τίποτα.

3. Σας έχουμε πει να μας πείτε πόσες είναι οι εισφορές κάθε μήνα εργαζομένων – εργοδοτών.

4. Σας έχουμε ζητήσει να μας πείτε πόσα είναι τα μηνιαία έξοδα. Δηλαδή το ποσό που αναλογεί στον ΕΝΦΙΑ από τα ακίνητα του ταμείου κάθε μήνα. Εμείς θα βγάλουμε περίπου πόσα είναι τα έξοδα.

Σας έχουμε ρωτήσει κατ’ επανάληψη και δεν έχετε απαντήσει:

1. Πόσα είναι τα δεσμευμένα χρήματα από τις αγωγές των συναδέλφων που έχουν κερδίσει; Μήπως ήταν 750.000 ευρώ; (τώρα έχουν μειωθεί γιατί αναγκαστήκατε με απόφαση εφετείου να δώσετε σε 5 άτομα στο καθένα από 30.000 ευρώ). Διαψεύστε μας.

2. Δεν μας είπατε ακόμα, τι αποθεματικό υπάρχει;

3. Να μας πείτε ακόμα, πόσα είναι προσημειωμένα ακίνητα και πόσα είναι υποθηκευμένα; Αληθεύει ότι υπάρχει υποθηκευμένο ένα ποσό από συνάδελφο που έχει αποχωρήσει από την Τράπεζα στη Θεσσαλονίκη στο στούντιο siera records στη Μεσογείων.

4. Δεν μας είπατε, ο προηγούμενος δικηγόρος του Ταμείου που ήταν μόνιμος υπάλληλος, παραιτήθηκε ή τον απολύσατε; Και αν τον απολύσατε σε ποιο Δ.Σ. αποφασίστηκε η απόλυσή του και με ποια αιτιολογία;

Διότι για να τον απολύσετε σημαίνει ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του. που σημαίνει ότι μπορεί να έβλαψε τα συμφέροντα του Ταμείου. Εμείς αυτό δεν το πιστεύουμε. Τι ποσό αποζημίωσης πήρε;

5. Μήπως είχατε χρησιμοποιήσει κι άλλους δικηγόρους για τις υποθέσεις σας; Με ποια απόφαση; Τι ποσό τους δώσατε; Το νέο δικηγόρο υπό ποία μορφή τον προσλάβατε; Και ποια η αμοιβή του;

Αληθεύει ότι μέλος του Δ.Σ. σε δίκη συναδέλφων είπε ότι τα ακίνητα κάνουν 10 εκατομμύρια; Αν κάνουν τόσο, γιατί δεν τα πουλάτε για να πάρουν όλοι οι συνάδελφοι εφάπαξ;

Η υπάλληλος παίρνει τηλέφωνο τους συναδέλφους λέγοντας ότι «δεν έχουμε λεφτά. Μπορούμε να σας δώσουμε 1.000, 2.000 ή 3.000 ευρώ». Με ποια ιδιότητα τα λέει αυτά; Έχει έγκρισή από το Δ.Σ.; Νομιμοποιείται;

Καλούμε τα 4 μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, Γ. Ευθυμίου, Δ. Γεωργούλη, Φ. Πολύζο, Χ. Καραηλίδη, να πάρουν θέση για όλα αυτά. Εμπρός τολμήστε συνάδελφοι. Δεν έχετε γράψει για το Ταμείο έστω μία αράδα.

Πάρτε θέση. δεν σας ενδιαφέρουν εδώ οι εισφορές των ασφαλισμένων;

Και κάτι ακόμη: Για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις συνάδελφοι και υπάρχει δημαγωγία και παραπληροφόρηση, ότι δεν θα δικαιούστε εφάπαξ ή ακόμα και αν πτωχεύσει το Ταμείο δεν θα δικαιούστε να πάρετε ανάλογο μερίδιο, σας βεβαιώνουμε ότι είναι ψευδέστατο, διότι και για τις δύο περιπτώσεις υπάρχουν αποφάσεις και δικαιούστε εφάπαξ όλων των ετών που έχετε καταβάλλει εισφορές.

Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους που αιτήθηκαν από το ΤΑΠΓΤΕ το ποσό των 7.000 ευρώ και τους απάντησε το ταμείο αρνητικά, να μας εξουσιοδοτήσουν, ως προεδρείο, για να προχωρήσουμε σε νόμιμες διαδικασίες.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την απάντηση του Ταμείου, για να γνωρίζετε συνάδελφοι.

«Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 2 του Καταστατικού του Ταμείου μας, «το σύνολο των χορηγούμενων δανείων και προκαταβολών εφ’ άπαξ κάθε χρόνο δεν θα υπερβαίνει το 80% των εσόδων πλην εισφορών του προηγούμενου χρόνου. Επομένως, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, το Ταμείο μας δυστυχώς δεν δύναται να σας χορηγήσει την προκαταβολή την οποία ζητείτε».

Όταν αυτή την απόφαση την πήρε το 2002 ο τότε Ταμίας του ΤΑΠΓΤΕ Δ. Καλόγηρος για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Ταμείου. Διότι η κατάσταση ήταν γνωστή εκείνης της εποχής από τις ενέργειες του τότε προεδρείου της ΠΑΣΚΕ – ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ – ΤΥΧΑΛΑ.

Σκεφτείτε συνάδελφοι, το ομολογούν μόνοι τους ότι δεν υπάρχει καλή οικονομική κατάσταση. Πότε θα το πουν. Και πώς θα το πουν; Επιτέλους δεν βλάπτει να λένε και καμιά φορά την αλήθεια. Δεν μπορούν να κρύβονται όλα κάτω από το χαλί.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα