Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΓΤΕ

Συνάδελφοι,

δεν πήραμε καμία απάντηση για τα σοβαρά θέματα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, τόσο από το μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου, όσο και από τα 4 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γ. Ευθυμίου, Φ. Πολύζο, Δ. Γεωργούλη, Χ. Καραηλίδη, όπου επανειλημμένα έχουμε ζητήσει τις θέσεις και απόψεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όταν δεν απαντάς επί των ερωτημάτων τι σημαίνει συνάδελφοι; Και αφορά πολύ περισσότερο εσάς που είστε μέλη, δίνετε την εισφορά σας (περίπου 50 ευρώ το μήνα) και δεν θα πάρετε δεκάρα τσακιστή! Ας μας αποδείξουν οι κύριοι του Δ.Σ. του Ταμείου ότι θα πάρετε. Και να μας πουν πόσα χρήματα, πώς και πότε θα τα πάρετε;

1. Ζητήσαμε από τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου αλλά και τα 4 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γ. Ευθυμίου, Φ. Πολύζο, Δ. Γεωργούλη, Χ. Καραηλίδη να δεσμευτούν αν έχει ζωή ή όχι το Ταμείο.

Και ειδικά εσύ κ. Καραηλίδη που έχεις ξεγραφτεί από το Ταμείο ζητήσαμε να μας πεις για ποιο λόγο δεν επανεγγράφεσαι; Γιατί δεν αναφέρεσαι καθόλου σε αυτό;

2. Ρωτήσαμε γιατί δεν έχουν συμπεριλάβει στην Ημερήσια Διάταξη της Γενικής Συνέλευσης του ΤΑΠΓΤΕ στις 5 Δεκέμβρη, το θέμα της Τροποποίησης του Καταστατικού; Δεν σας κινεί την περιέργεια συνάδελφοι; Να σας πούμε εμείς. Γιατί δεν υπάρχει ζωή. Δεν υπάρχει συνέχεια στο Ταμείο γιατί η αναλογιστική μελέτη προφανώς δεν δείχνει καλή εικόνα του Ταμείου και γι αυτό άλλωστε δεν την κοινοποιούν.

Η κ. Τρίγκα σε συνεδρίαση του Ταμείου Αλληλοβοηθειας – όπως έγραψε σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των συνταξιούχων της Γενικής – είπε ότι την έχουν άτυπα την αναλογιστική μελέτη. Και ρωτάμε, γιατί δεν άσκησαν αγωγή κατά της Τράπεζας για να τους δώσει την αναλογιστική παρά την έχουν άτυπα; Ο κ. Γεωργούλης και ο κ. Καραηλίδης παραβρέθηκαν στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, αλλά δεν ενημέρωσαν το Δ.Σ. του Συλλόγου για το θέμα της αναλογιστικής. Δεν το άκουσαν; Αυτό λέγεται υπευθυνότητα; ; ακόμα δεν μας απάντησαν τι έγινε με την αγωγή κατά της Τράπεζας; υπάρχει απόφαση ; δεν υπάρχει ; που βρίσκεται όλη αυτή η διαδικασία; Έχετε υποσχεθεί στους συνταξιούχους ότι μόλις πάρετε τα λεφτά θα πάρουν όλοι εφάπαξ. Ισχύει ή δεν ισχύει;

3. Στην Ημερήσια Διάταξη φέρουν ως θέμα «προκαταβολές έναντι εφάπαξ». Αν είναι να πάρουν έναντι και οι εν ενεργεία δεν έχουμε καμία αντίρρηση, πάντα βέβαια στα πλαίσια της πλήρους εφαρμογής του καταστατικού. Και το εννοούμε. Αν όμως θέλουν με αυτό να καλύψουν τις παρατυπίες και παρανομίες τους, όταν έδιναν 3.000-5.000-7.000 ευρώ σε συνταξιούχους, παρακάμπτοντας το κανονικό πρωτόκολλο, έχοντας δημιουργήσει ξεχωριστό πρωτόκολλο; Άλλη παρατυπία και παρανομία. Και να ξέρουν ότι αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι.

Αυτά τα αναφέρουμε για εσάς τους εν ενεργεία που δίνετε την εισφορά σας και οι προκαταβολές δίνονται στους εν αναμονή! Για να καταλάβετε πώς ενεργούν!

Κύριοι του Ταμείου,

Επισημαίνουμε και προειδοποιούμε. Ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης νομιμότητα με τις υπογραφές των παρεβρισκομένων. Διότι πληροφορηθήκαμε ότι καλείτε και συνταξιούχους που έχουν ήδη πάρει εφάπαξ.

Συνάδελφοι, για ακόμα μια φορά πρέπει να καταλάβετε και εσείς οι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι ότι το Ταμείο δεν αντέχει οικονομικά.

Ζητάμε σήμερα να μας πείτε : ποια είναι τα έσοδα του Ταμείου, ποια είναι τα έξοδα, πόσα χρήματα είναι δεσμευμένα και πόσες υποθήκες έχουν γίνει από πρώην συναδέλφους συνταξιούχους. Πόση αξία έχουν όλα τα ακίνητα και ποιο είναι το αποθεματικό του Ταμείου;

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα