Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ, ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ Κ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ

Συνάδελφοι,

Σκοπός και στόχος μας ήταν, είναι και θα παραμείνει, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, να έχουμε στο μυαλό μας τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους και την επίλυσή τους. Η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών είναι ένα από τα πρόσφατα φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολεί. Ποιες θα είναι οι συνέπειές της για τους εργαζόμενους και πώς θα τους διαφυλάξουμε από οτιδήποτε ενδεχομένως η εργοδοσία απεργαστεί. Πάντα μαζί και δίπλα στην ΟΤΟΕ.

Γι αυτό εμείς θα δίνουμε τον αγώνα θωρακίζοντας όλες τις κατευθύνσεις. Με θέσεις, με προτάσεις, με δυνατή νομική υποστήριξη και με τη συνεργασία των άλλων συλλόγων του Ομίλου γιατί και αυτοί αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δώσει απαντήσεις σε κάποιους οι οποίοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ψεύδονται και να συκοφαντούν, θίγοντας την τιμή και την υπόληψή μας. Η αντοχή της ανοχής όμως έχει και τα όριά της.

Και αυτό το λέμε σε εσάς συνάδελφοι. Διότι όσα και αν γράφονται από κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν μας αγγίζουν. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό. Και πιστεύουμε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Εμείς, είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε κριτική, αρκεί να είναι τεκμηριωμένη, συγκροτημένη με θέσεις και προτάσεις. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ, αν υπήρχαν εποικοδομητικές προτάσεις και προς όφελος των εργαζομένων να τις αποδεχτούμε. Aυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Καραηλίδης αναφέρει περί «ακριβοπληρωμένου και αποτυχημένου γκαλά», όταν το προεδρείο έκανε μια καινοτομία για να ενημερώσει τους εργαζόμενους για ένα τόσο σοβαρό και επίκαιρο θέμα του εργασιακού και σχολικού bullying. Και λυπούμαστε που δεν παραβρέθηκαν οι συνάδελφοι, διότι αφορούσε και τους ίδιους και τα παιδιά τους. Και επειδή είμαστε διαφανέστατοι και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, σας λέμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση κόστισε 1.300 ευρώ περίπου.

Ο κ. Καραηλίδης – και το χει γράψει σε ανάρτησή του – ζητούσε να του καλύπτει ο σύλλογος το κινητό του τηλέφωνο. Αν κάνουμε αναγωγή των 12 μηνών του ποσού που ζητούσε για την πληρωμή του κινητού του τηλεφώνου, το ποσό ξεπερνάει τα 1300 ευρώ. Ήταν περίπου 1500 ευρώ.

Προτιμάμε να τα δώσουμε σε μια τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρά για το κινητό τηλέφωνο του κ. Καραηλίδη!

Όσο για τη γιορτή – τελετή που αναφέρει να μας πει τι έγινε στην γιορτή των Χριστουγέννων 2014 όπου ήταν ο ίδιος εισηγητής.

Αναφέρει επίσης σε ανάρτησή του ότι πληρώνουμε 2.000 ευρώ στο δικηγόρο, όταν γνωρίζει ότι πήραμε προσφορά και από τον προηγούμενο δικηγόρο του συλλόγου, ο οποίος ήταν άξιος και ικανός και βοήθησε πάρα πολύ το σύλλογο (ίσως αυτό να ήταν και το πρόβλημα κάποιων) και καταλήξαμε στην πιο συμφέρουσα οικονομικά προσφορά. Ο σημερινός δικηγόρος, είναι επίσης άξιος και ικανός, γνωστός και για την υπόθεση των 300 καθαριστριών που είχε αναλάβει όταν τις απέλυσε ο κ. Στουρνάρας και η οποία υπόθεση είχε θετικό αποτέλεσμα.

Σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που περνάμε, επιβάλλεται να έχουμε ισχυρή νομική υποστήριξη.

Το άκρων άωτον όμως (διότι πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσουμε) είναι ότι στις 6 Ιουνίου 2014 ο κ. Καραηλίδης ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ. Έλεος! Φανταστείτε! Καταγγέλλει την ίδια την ψήφο του! μπορείς αυτόν τον άνθρωπο να τον εμπιστευτείς;

Συνάδελφοι, σας παραθέτουμε ακριβώς τι γράφει ο κ. Καραηλίδης.

«ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ 60 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ»

Συνάδελφοι σας αποκαλεί «κορόιδα» και σας εξομοιώνει με τη φυλή των Παπούα. Ωραίο επίπεδο! και σας υποτιμά και σας προσβάλλει βάναυσα λέγοντας ότι ήρθατε και ψηφίσατε γιατί πήρατε τα 60 ευρώ. Λες και με 60 ευρώ σώζεται η οικονομική κατάσταση του κάθε έναν από εσάς. Λες και δεν έχετε ούτε άποψη, ούτε γνώση, ούτε κρίση. Και αυτός είναι ο παντογνώστης. Κατακρίνει τώρα και δυσφημεί την ενέργειά μας αυτή, όταν στις 2 Σεπτεμβρίου 2014 ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ 60 ΕΥΡΩ!!! Πόσο «έλεος» πρέπει να πούμε γι αυτόν τον κύριο; ηλί ηλί λαμά σαβαχθανί!!!

Η πολιτική του μας κάνει να αναρωτιόμαστε. Από τον Φεβρουάριο του 2014 που εισήχθη στο προεδρείο του Ενωτικού Συλλόγου, όπου είχε εκλεγεί, ψήφιζε τα πάντα. Πότε ανακάλυψε την Αμερική;

Οι αρχές και αξίες της παράταξής μας, δεν άλλαξαν ποτέ. Παρέμειναν οι ίδιες. Αταλάντευτες. Άλλος άλλαξε. Και να τον ρωτήσετε γιατί άλλαξε.

Κλείνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε κάτι. Όταν εκλέγεσαι με ένα ψηφοδέλτιο και παίρνεις τις ψήφους αυτών που ψήφισαν τη συγκεκριμένη παράταξη, θα πρέπει να έχεις το θάρρος να παραιτηθείς, όπως ακριβώς έπρεπε να κάνεις από μέλος του Δ.Σ. και όχι μόνο από το αξίωμα του Εφόρου. Ποιον κοροϊδεύεις;

Τουλάχιστον δεν πήρες ένα μάθημα από τον αριστερό Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος αφού διαφωνούσε με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκε από βουλευτής και παρέδωσε την έδρα του; Μέγα ηθικό παράδειγμα.

Αλλά πολύ δε περισσότερο, θα έπρεπε να παραιτηθείς, όταν στο συνέδριο της ΟΤΟΕ παρουσιάστηκες ως εκλεγμένος με τις ψήφους της παράταξης του Ενωτικού Συλλόγου. Την ψήφο του Ενωτικού Συλλόγου την έδωσες σε άλλη παράταξη; γιατί οι κύριοι Πολύζος και Ευθυμίου σε ανακοινώσεις πιο παλιά έλεγαν προς τους εργαζόμενους, ότι ψήφισαν τον Ενωτικό Σύλλογο και μετέφερε ο Ενωτικός τις ψήφους του στην παράταξη της ΔΑΚΕ. Αλήθεια τι έχετε να πείτε τώρα γι αυτό το θέμα του κ. Καραηλίδη; Και για να γνωρίζετε εμείς συμπράξαμε με τη ΔΑΚΕ ως ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΑΥΤΑ.

Η διαδρομή σου δεν είναι Ν. Φιλαδέλφεια – Ιπποκράτους. Η διαδρομή σου είναι πρώην ΠΑΣΚΕ νυν ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ. Τώρα που θα πας;; θα γυρίσεις πάλι πίσω στην παλιά σου παράταξη ή θα πας αλλού κ. Καραηλίδη; Δικαίωμά σου! Αλλά να ενημερώνεις τους εργαζόμενους!

Επί των ερωτημάτων του ταμείου δεν λες τίποτα κ. Καραηλίδη. Και θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η Γενική Συνέλευση που ζητάς να κάνουμε, για το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να αποφασίσει ο Σύλλογος για κάποιο άλλο σωματείο. Επιτέλους, ούτε τα αυτονόητα δεν γνωρίζεις. Εκτός και τα γνωρίζεις και θέλεις να φέρεις κόσμο για να τον δεις.

Εσύ ξεχωρίζεις τα μέλη του Ταμείου σε συνταξιούχους και εν ενεργεία. Εμείς θέλουμε να πάρουν όλοι εφάπαξ. Πολύ δε περισσότερο οι συνάδελφοί μας οι εν ενεργεία, όπως έχουν πάρει οι συνταξιούχοι. Είναι ισότιμο; Είναι δίκαιο αυτό που γίνεται;

Κατά παράβαση του πρωτοκόλλου δίδεται μόνο στους συνταξιούχους, ενώ παράλληλα αποστέλλουν τα μέλη του Δ.Σ. του ταμείου επιστολές στους εν ενεργεία γράφοντας ότι δεν νομιμοποιούνται να πάρουν χρήματα.

Τέλος, δεν πήρες θέση για την μείωση της εισφοράς του Ταμείου που προτείναμε μείωση από το 3% στο 1%. Δεν απαντάς. Και ούτε θα απαντήσεις ποτέ.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα