Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

(ΤΑΠΓΤΕ)

κύριοι του Ταμείου,

Καταρχάς να πάρετε πίσω τη λέξη «πολεμική». Εμείς θέτουμε ερωτήματα και επί αυτών των ερωτημάτων ουδέποτε απαντήσατε. Που είναι η αναλογιστική μελέτη; Που είναι η τροποποίηση του καταστατικού; Που βρίσκεται η υπόθεση της αγωγής;

Θέλετε να καλύψετε τις ενέργειές σας με τη Γενική Συνέλευση που δίνετε τις 7000 παράτυπα και παράνομα; Γιατί δεν απαντάτε;

Κάποιοι άλλοι που ζητούν μείωση της εισφοράς του συλλόγου, δεν θα καταρρεύσει ο σύλλογος; Αλλά εκεί μούγκα στη στρούγκα. Αλλά βέβαια δεν σας ενδιαφέρει γιατί είστε συνταξιούχοι.

Εμείς είπαμε να το διεκδικήσετε από την Τράπεζα. Και θα είμαστε δίπλα σας.

Για το βιβλίο Γκίνες είναι όλα τα δικά σας πεπραγμένα.

Αναφέρετε περί εθελουσίας εξόδου.

Δεν μας λέτε όμως που βρίσκεται η αγωγή; Προχώρησε; Απορρίφθηκε;

Η στάση η δική μας ήταν είναι και παραμένει υπεύθυνη γιατί δεν θέλουμε να κοροϊδεύουμε τους εργαζόμενους. Δίνεται 7000 παράνομα αποκλείοντας τους εν ενεργεία. Που οι εν ενεργεία είμαστε οι μοναδικοί που συνεισφέρουμε.

Το ποιοι ευθύνονται είναι γνωστό και κάποιοι από εσάς ήσασταν και σε συγκεκριμένα ψηφοδέλτια εκείνης της εποχής. Μόνο η παράταξή μας είχε εναντιωθεί στο παίξιμο του Χρηματιστηρίου που το 95% του αποθεματικού παίχτηκε στο Χρηματιστήριο. Και η ΠΑΣΚΕ – ΤΥΧΑΛΑΣ – ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ έριξαν το προεδρείο το 1998 και υπήρξε πλήρης ασυδοσία στο Ταμείο. ούτε μία ανακοίνωση δεν είδαμε από την Ανανεωτική και την ΠΑΣΚΕ από το 1998-2002.

Να σταματήσετε αυτά τα τερτίπια περί «ηθικών αυτουργών». Δεν μας φοβίζουν. Υποτιμάτε τους εργαζόμενους επειδή θέλουν να φύγουν διότι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχει ζωή το ταμείο. Εμείς δεν είπαμε σε κανέναν να φύγει όπως κάνουν κάποιοι και λένε να φύγουν οι συνάδελφοι από το Σύλλογο. Αλλά δεν θα πάψουμε ποτέ να λέμε τις αλήθειες για το Ταμείο. όπως τις λέγαμε και την εποχή 1998-2002 και δυστυχώς δικαιωθήκαμε.

Οι εργαζόμενοι έχουν και γνώση και κρίση. Κρίνουν, συγκρίνουν και αποφασίζουν.

Εμείς σας έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη να απαντήσετε εγγράφως στα ερωτήματά μας, να τα ανεβάσετε στο site και όταν μας απαντήστε θα το κοινοποιήσουμε παντού. Ναι πράγματι μας χωρίζει ένας όροφος. Γιατί δεν ανεβαίνετε εσείς στον πάνω όροφο όταν όμως έχετε απαντήσει στα ερωτήματά μας. Γιατί το αποφεύγετε; Φοβάστε κάτι;

Είναι σίγουρο ότι συμμέτοχοι σε τέτοιες διαδικασίες που θέλετε να περάσετε στη συνέλευση του ταμείου δεν θα γίνουμε ποτέ.

Και όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, τότε θα φανεί ποιος είχε δίκιο και ποιος πραγματικά ενδιαφέρονταν και για τους εργαζόμενους και για τους συνταξιούχους.

Πείτε μας αν θα πάρουν οι συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία το ποσό που τους αναλογεί σύμφωνα με το καταστατικό. Αν τώρα κάποιος που είναι στη σειρά και δικαιούται 100.000 ευρώ θα τις πάρει; Ή θα του πείτε ότι δεν έχει λεφτά το Ταμείο;

Και επαναλαμβάνουμε ακόμα μία φορά.

Ακόμα μία φορά, μην τολμήσετε να επικυρώστε τις 3.000-4.000-5000 και 7000 ευρώ γιατί το λόγο θα τον έχουν άλλοι.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα