Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Α. ΞΑΝΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

 

 

 

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ (ΤΑΥΤΕΚΩ) ΟΠΟΥ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2012.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ «2Η ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Προς

τον Υπουργό Υγείας

κ. Α. Ξάνθο

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2015

Α.Π. 411

κύριε Υπουργέ,

είχαμε απευθυνθεί στον πρώην Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή, θέλοντας να επισημάνουμε το σοβαρό θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών των αποδείξεων παροχής υπηρεσιών υγείας, των ασφαλισμένων του ταμείου μας (ΤΑΥΤΕΚΩ), όπου πλέον έχει ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Παρόλο που είχαν κατατεθεί τα νόμιμα παραστατικά από όλους τους ασφαλισμένους, η πυρκαγιά που προκλήθηκε στο Ταμείο μας (Χαριλάου Τρικούπη 8-12) όπου πολλά από αυτά καταστράφηκαν και η χρονοβόρα διαδικασία ένταξής μας στον ΕΟΠΥΥ το αποτέλεσμα ήταν η μη πληρωμή των αποδείξεων των ασφαλισμένων. Όχι μόνο εν ενεργεία συνάδελφοι αλλά και συνταξιούχοι έχουν να πληρωθούν 3-4 χρόνια.

Λόγω της οικονομικής – ανθρωπιστικής αυτής κρίσης που υφίσταται στις μέρες μας και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε όλους τους τομείς, ζητάμε άμεσα την δική σας ουσιαστική παρέμβαση, ως αρμοδίου στον τομέα της υγείας, ώστε να επιλυθεί αυτό το μείζον θέμα, το οποίο θεωρούμε πρώτο και βασικότερο όλων.

Επίσης κατόπιν προσφυγής μας στον Συνήγορο του Πολίτη, σας επισυνάπτουμε την απάντηση την οποία μας απέστειλε.

Ζητάμε τις άμεσες ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος Β. Δεκούλος

 

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα