Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

 

 

 

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ Η «2Η ΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ Ο κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΩΣ ΕΤΕΡΟΣ «ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ» ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΝΑΜΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ, ΟΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ 67. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ…

 

Επιπλέον η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε άμεσες και έμμεσες περικοπές, μετά τις τόσες περικοπές που ήδη είχε κάνει η προηγούμενη Κυβέρνηση΅ την οποία καταγγέλλαμε και συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε.

Αλήθεια κ. Τσίπρα και κ. Καμένε της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που είναι οι υποσχέσεις σας για 13η σύνταξη και επαναφορά όλων των περικοπών που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός; Ντροπή και πάλι ντροπή!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά σχεδιάζετε να υποβάλλετε αύξηση εισφορών στους εργαζόμενους. Αυτό δεν είναι έμμεση μείωση των αποδοχών τους; πώς το ονομάζετε εσείς;

Και δεν γνωρίζουμε τι έπεται να ακολουθήσει για τα εργασιακά μας. ή και για το φορολογικό νομοσχέδιο. Τι μποναμάς άλλος θα μας έρθει…

Τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια; Θα υπάρξουν πλειστηριασμοί; θα χαθούν τα σπίτια; Ποια είναι η προστασία τους;

συνάδελφοι,

ήρθε η ώρα δυναμικά και αποφασιστικά να πούμε όλοι μαζί, όπου κι αν ανήκουμε, όχι σε αυτά τα σχέδια που απεργάζεται η Κυβέρνηση. να συμπαραταχθούμε με ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ σε όποιες αποφάσεις κι αν πάρουν ότι αυτή τη φορά δυναμικά να δώσουμε τον αγώνα μας.

αυτά είναι τα προβλήματα που πρέπει να μας απασχολούν. Διότι είναι προβλήματα ζωής και επιβίωσης.

κ. Υπουργέ Υγείας,

σας αποστείλαμε επιστολή για το θέμα των απλήρωτων αποδείξεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που αφορά και τους συναδέλφους μας, εν ενεργεία και συνταξιούχους, αλλά καμία απάντηση και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει έως σήμερα. Τι έχετε να πείτε; έχετε ρωτήσει αν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα οι συνταξιούχοι με συντάξεις πείνας; ή και οι μισθωτοί; που είναι η κοινωνική σας ευαισθησία;

Δυστυχώς συνάδελφοι αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να καταγγέλλουμε όπως καταγγέλλαμε πάντα όλες τις Κυβερνήσεις που ενεργούσαν σε βάρος των εργαζομένων.

Και αυτή είναι η ειδοποιός μας διαφορά με τους άλλους συνδικαλιστές. οι οποίοι πάνω από όλα βάζουν το συμφέρον του κόμματος και όχι των εργαζομένων.

Ούτε λέγαμε όπως μερικοί ότι θα γυρίσει ο Πρωθυπουργός με γεμάτες βαλίτσες… βεβαίως γεμάτες! Με δώρο τα νέα μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού. Τους περιμένουμε να καταγγείλουν τις ενέργειες και πράξεις της σημερινής Κυβέρνησης.

Τα όνειρά μας, τα οράματά μας, οι ευχές και οι προσδοκίες μας για ένα καλύτερο μέλλον, με την σημερινή κυβέρνηση χάθηκαν στο ψεύδος, στην ανακολουθία και στη δημαγωγία.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα