Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

 

 

 

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

 

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας, βάσει της απόφασης του Δ.Σ. της 8ης Δεκεμβρίου 2015, διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά από 6 έως 15 ετών (κατ’ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν όσοι συνάδελφοι επιθυμούν), με θέμα : «Οραματισμός, επιθυμίες & προβληματισμοί».

Όσα παιδιά (και γονείς) θέλουν να εκφράσουν το ταλέντο τους, μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό αποστέλλοντας το έργο τους σε χαρτί από μπλοκ ζωγραφικής μεγέθους Α3, προσεγγίζοντας το θέμα όπως αυτοί επιθυμούν και χρησιμοποιώντας όποιο υλικό επιθυμούν.

Τα θέματα των έργων θα αξιολογηθούν από αρμόδια επιτροπή και θα βραβευθούν τα 3 καλύτερα με χρηματικό έπαθλο. Θα απονεμηθούν επίσης τιμητικά διπλώματα τόσο για τα βραβεία όσο και για τους επαίνους.

Ο/η δημιουργός του έργου που θα βραβευθεί με το πρώτο βραβείο μπορεί, εάν επιθυμεί, να παραδώσει το έργο στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας, το οποίο θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την έκδοση και διάθεσή του.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ


Παράλληλα, βάσει της ανωτέρω απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ξεκινάει ο διαγωνισμός καλύτερου παραμυθιού όπου μπορούν να συμμετέχουν όσα παιδιά συναδέλφων επιθυμούν από 6 έως 15 ετών.

Τα έργα θα αξιολογηθούν από αρμόδια επιτροπή και θα βραβευθούν τα 3 καλύτερα με χρηματικό έπαθλο. Θα απονεμηθούν επίσης τιμητικά διπλώματα τόσο για τα βραβεία όσο και για τους επαίνους.

Το θέμα του παραμυθιού θα είναι : «το όνειρο και οι σκέψεις του κάθε παιδιού». Το περιεχόμενο θα πρέπει να απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού – γυμνασίου 6-15 ετών, να διακρίνεται για τη λογοτεχνική του ποιότητα και να συμβάλλει στην αγωγή της αντίστοιχης ηλικίας.

Η έκταση των έργων δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 15 δακτυλογραφημένες σελίδες και όχι μεγαλύτερη από 30 σελίδες (με διάστημα 1,5 εκ.). Η γραμματοσειρά θα πρέπει να έχει μέγεθος 12 και να είναι Times New Roman. Το παραμύθι θα πρέπει να υποβληθεί σε δαχτυλογραφημένη έκδοση, σελιδοποιημένο και δεμένο.

Δικαίωμα για συμμετοχή έχουν όλα τα παιδιά των συναδέλφων ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό ένα μόνο έργο.

Η αξιολόγηση θα γίνει από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, η οποία θα ορισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Κατόπιν εκλογής της κριτικής επιτροπής, της δίδεται το δικαίωμα 1. να απονείμει βραβείο σε 1 ή 2 έργα, 2. να απονείμει επαίνους και 3. να μην απονείμει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαινο.

Ο/η συγγραφέας του παραμυθιού που θα βραβευθεί με το πρώτο βραβείο μπορεί, εάν επιθυμεί, να παραδώσει το έργο στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας, το οποίο θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την έκδοση και διάθεσή του.

Οι συνάδελφοι καλούνται να αποστείλουν τα έργα τους με εσωτερική αλληλογραφία στα γραφεία του Συλλόγου (Σολωμού 20 10682, Εξάρχεια), αναγράφοντας στο φάκελο, το ονοματεπώνυμό τους, την πλήρη διεύθυνση της μονάδας ή του καταστήματος που υπηρετούν, τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς και τον τίτλο του διαγωνισμού (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Ή ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ) – υπ’ όψιν της Αντιπροέδρου και Εφόρου κ. Μ. Μπακατσούλα). Στο φάκελο θα πρέπει να αναφέρεται επίσης το όνομα του διαγωνιζόμενου (παιδιού ή συναδέλφου).

Τα έργα πρέπει να αποσταλούν στο Σύλλογο πρωτότυπα το αργότερο μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2016.

Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά και τους συναδέλφους να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους!

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα