Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ)

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

συνάδελφοι

ειλικρινά, θλιβόμαστε για αυτήν την τραγωδία που ζούμε όλοι μας με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη χώρα μας. Είναι ένα δράμα που δεν μπορούμε να το περιγράψουμε. Το παρακολουθούμε όλοι στα ΜΜΕ και το βιώνουμε δίπλα μας, στην καθημερινότητά μας, στους δρόμους γύρω μας και όπου δη αλλού. Αυτό είναι συνέπεια των Μεγάλων δυνάμεων που δημιουργούν τους πολέμους εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους (Συρία κ.α).

Την ευθύνη όμως για όλα αυτά, την έχει αποκλειστικά η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία ολιγώρησε και προέτρεψε σε αυτήν την κατάσταση με την περίφημη φράση της Υπουργού κ. Χριστοδουλοπούλου ότι «λιάζονται». Καμία υποδομή, κανένα σχέδιο από την πλευρά της Κυβέρνησης. Γι’ αυτό την Παρασκευή που θα γίνει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της δημοκρατίας, ζητάμε εμείς οι απλοί εργαζόμενοι, να αποφασίσουν πέρα από οποιαδήποτε διαφορά, μία ενιαία εθνική στρατηγική για το προσφυγικό ζήτημα.

Πρέπει να βγει λευκός καπνός και να υπάρξει νέα αντιμετώπιση ώστε να δοθεί το μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι οι Έλληνες σε θέματα που αφορούν την ίδια την Ελλάδα, την ίδια τη χώρα τους, θα είναι ενωμένοι. Όποιος δεν το πράξει έχει και την απόλυτη ευθύνη.

Καταγγέλλουμε τα κράτη που συνεδριάζουν ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ για το πώς θα χειριστεί το προσφυγικό. Και ειδικά αυτά τα κράτη που είναι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Ουγγαρία κ.α) κλείνοντας τα σύνορα και δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην πατρίδα μας. Και ακόμη πιο πολύ τα Σκόπια τα οποία θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι απάνθρωπη η ενέργειά τους.

Αυτοί θέλουν να λέγονται ότι ανήκουν στην Ευρωπαϊκή οικογένεια που πάνω από όλα τα στοχείο της είναι η αλληλεγγύη;

Γι’ αυτό συνάδελφοι απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, γιατί πάνω από όλα είμαστε συνάνθρωποι, Χριστιανοί, Έλληνες . Γιατί πάνω από όλα έχουμε βαθιές τις ρίζες της φιλοξενίας και του φιλότιμου ως Έλληνες και γι’ αυτό πρέπει να συμπαρασταθούμε με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο σε αυτούς τους ανθρώπους.

Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγιεινή, τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτών των ανθρώπων. Είναι τα βασικά και ουσιαστικά θέματα που πρέπει να τεθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών.

Σε αυτήν την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε όλοι μας συνάδελφοι, σας καλούμε να διαθέσετε έστω και 1 ευρώ για να κατατεθεί στο λογαριασμό του Συλλόγου 6901-128791-760 για να αγοράσουμε παιδικές τροφές, γι’ αυτά τα παιδάκια και να τις μοιράσουμε στην Πλ. Βικτωρίας.

Πρέπει να δείξουμε όλοι τον εθελοντισμό μας και την ανθρωπιά μας. Ο σύλλογος θα συνδράμει σε αυτό το έργο, που θα είναι μια ανάσα γι αυτά τα μικρά παιδάκια, γι αυτές τις αθώες παιδικές ψυχές.

Επίσης, όσοι συνάδελφοι διαθέτουν ρούχα παλιά που δεν χρειάζονται οι ίδιοι και τα παιδιά τους, ζητάμε να έρθουν να τα παραδώσουν στο σύλλογο και εμείς θα τα μεταφέρουμε στους κατατρεγμένους πρόσφυγες – μετανάστες. Αλλά και φάρμακα τα οποία δεν χρειάζονται και δεν έχουν λήξει.

Συνάδελφοι, πρέπει να βλέπουμε τον συνάνθρωπό μας σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση. Όχι μόνο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αλλά τον κάθε φτωχό, τον κάθε άστεγο, άνεργο κλπ. Έτσι το βλέπουμε εμείς το προεδρείο, έτσι νιώθουμε και έτσι θα ενεργούμε.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Ε. Χριστοδουλοπούλου

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα