Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ

 

 

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Φημολογείται ότι ο Όμιλος Πειραιώς θα ανακοινώσει νέα εθελουσία. Απευθυνόμαστε στη Διοίκηση και ζητάμε άμεσα να μάθουμε αν προτίθεται να πραγματοποιήσει κάποια τέτοια ενέργεια και πότε. Τέλη Φεβρουαρίου; αρχές Μαρτίου; Οι συνάδελφοι θέλουν να γνωρίζουν. Και αν ναι, θα είναι στα ίδια επίπεδα των προηγουμένων εθελουσιών; θα είναι καλύτερη και θα εξασφαλίζει τα πάντα; ή χειρότερη;

Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να υποδείξουμε σε κανένα συνάδελφό μας το τι θα πράξει. Αν θα φύγει ή αν θα παραμείνει. Η επιλογή είναι δική του προσωπική ευθύνη. Ο καθένας χαράσσει μόνος του το μέλλον της ζωής του.

Σε αυτό όμως που θα είμαστε κάθετα αντίθετοι – και είναι ένα μήνυμα σαφέστατο στη διοίκηση – είναι ότι δεν θα δεχθούμε να υπάρξουν πιέσεις προς τους συναδέλφους για να αποχωρήσουν για οποιοδήποτε λόγο ή με οποιαδήποτε πρόφαση (πχ μη επίτευξη στόχων εκτός λογικής και πραγματικότητας). Δεν μπορεί ένας υπάλληλος και δη τραπεζοϋπάλληλος, να δέχεται την ένταση της επίτευξης στόχων, για προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων. Η προσφορά του στο κατάστημα λογίζεται από τη συνολική του απόδοση και όχι από την εξόντωσή του με αυτές τις ενέργειες. Καλούμε όλους τους συλλόγους του Ομίλου, σε αυτές τις περιπτώσεις, να έχουμε κοινή γραμμή, κοινή κατεύθυνση.

Σε περίπτωση εθελουσίας εξόδου, καλούμε όλους τους συναδέλφους, να μας ενημερώσουν άμεσα, αν δεχτούν πίεση από διάφορα στελέχη της Τράπεζας, για να κάνουν χρήση αυτής ώστε να παρέμβουμε δυναμικά και αποφασιστικά προς πάσα νόμιμη κατεύθυνση.

Ο Σύλλογός σας είναι η δύναμή σας.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Ε. Χριστοδουλοπούλου

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα