Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. Θ. ΤΣΟΥΚΑΤΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΗΣ.

 

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ.

 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ, ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, ΤΟ ΘΙΞΙΜΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΗΨΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΣ.

 

κ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ, κ. ΚΑΡΑΗΛΙΔΗ, κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΚΑΙ κ. ΠΟΛΥΖΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΛΗ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΚΟ ΜΕΣΟ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ.

 

ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ, Η ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ, Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ – Η ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΠΙΣΩ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ EMAIL ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΩ EMAIL, ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΈΠΤΕΣΤΕ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ www.sygte.gr ΑΛΛΑ ΚΑΙ NA AΠΟΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΙΤΗΜΑ ΦΙΛΙΑΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK https://www.facebook.com/proedreiosyllogou?fref=ts ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΥΓΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

Συνάδελφοι,

την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου της πρώην Γενικής, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διευθυντή Ανθρωπίνου δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς κ. Θ. Τσουκάτο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος Μ. Μπακατσούλα, ο Αντιπρόεδρος Κων/νος Κονιστής, η Ταμίας Γ. Σιαμπάνη και η Αναπλ. Γεν. Γραμματέας – Αναπλ. Ταμίας Ελένη Χριστοδουλοπούλου. Ο Γεν. Γραμματέας Β. Δεκούλος δεν κατέστη δυνατό να παραστεί λόγω τραυματισμού του ποδιού του.

 

Αναλυτικά συζητήθηκαν τα εξής :


  1. ΤΗΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ

 

Επισημάναμε την τήρηση του οργανισμού μας σε όλα τα ζητήματ και μας απάντησε ότι ο Οργανισμός τηρείται. Αν και εφόσον υπάρξει κάποιο στοιχείο μη τήρησης, να το καταγγείλουμε.

Η τήρηση του Οργανισμού έχει άμεση σχέση με το θέμα των προαγωγών. Ο κ. Τσουκάτος όσον αφορά αυτό το ζήτημα μας απάντησε ότι ο Όμιλος Πειραιώς ακολουθεί κοινή γραμμή και πλαίσιο για όλους τους υπαλλήλους που προέρχονται από άλλες Τράπεζες, όπου η μορφή είναι διαφορετική ως προς την εξέλιξη του υπαλλήλου (η διαδικασία βρίσκεται αναρτημένη στο ίντρανετ). Το σίγουρο είναι ότι πάντα η αξιολόγηση γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια. άλλωστε τόνισε ότι ο Σϋλλογός μας έχει προσφύγει στα δικαστήρια για το θέμα των προαγωγών και θα το λύσει η δικαιοσύνη.

 

  1. ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Όσον αφορά στα επιδόματα μας είπε ότι υφίστανται και ισχύουν για όλους τους υπαλλήλους του Ομίλου. Δεν υπάρχει καμία διάκριση.

 

  1. ΕΞΟΔΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ – ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ

Θέσαμε το συγκεκριμένο θέμα για τα στελέχη της πρώην Γενικής – Διευθυντές. Μας απάντησε ότι αυτό δεν δίδεται σε κανέναν Διευθυντή του Ομίλου. Του είπαμε ότι είναι απόρροια της επιχειρησιακής μας σύμβασης και μας είπε ότι εφόσον έχουμε ενταχθεί στον Όμιλο επικρατούν τα ισχύοντα της Επιχειρησιακής του Αντιπροσωπευτικού Συλλόγου. Τονίσαμε ότι για αυτό το ζήτημα θα επιμείνουμε και όσον αφορά εμάς προσωπικά, ως μέλη του προεδρείου, αν δοθεί, δεν θα κάνουμε καμία χρήση.

  1. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 1%

Ζητήσαμε την επαναφορά του 1% για τους υπαλλήλους. Είπε θα το διερευνήσει και θα μας απαντήσει. Αναλόγως της απάντησης το προεδρείο θα κρίνει τις περαιτέρω ενέργειές του.

5. ΓΟΝΙΚΕΣ Κ ΣΩΡΕΥΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Ρωτήσαμε αν δίδονται κανονικά οι εν λόγω άδειες. Μας απάντησε – και αυτή είναι μια απάντηση και στους λασπολόγους – ότι οι άδειες δίνονταν και δίνονται πάντα σύμφωνα με τους νόμους και τις ΣΣΕ. Πολύ δε περισσότερο τώρα, που επαναβεβαιώθηκαν με την υπογραφή της τελευταίας Κλαδικής ΣΣΕ ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ. Βεβαίως, αν κάποια μέρα ζητήσει κάποιος συνάδελφος τη γονική άδεια και υπάρχει μεγάλη ανάγκη στην μονάδα ή κατάστημα που υπηρετεί, κατ’ εξαίρεση μπορεί να μην δοθεί τη συγκεκριμένη ημέρα, αλλά κάποια άλλη.

Αναφερθήκαμε και στις δίωρες άδειες και μας είπε, καίτοι δεν είναι θεσμικό, όποιος υπάλληλος έχει ζητήσει, δεν του αρνήθηκε κανείς. (Αυτή είναι άλλη μια απάντηση τους δημαγωγούς).

6. ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Ζητήσαμε ακόμα μια φορά να μετονομαστούν οι συνάδελφοι Διευθυντές που έχουν τοποθετηθεί ως Υπεύθυνοι Καταστήματος. Μας απάντησε ότι ο ρόλος τους είναι οι ίδιος. Εμείς επιμείναμε για την μετονομασία, διότι δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους της πρώην Γενικής αλλά και όλους τους υπαλλήλους του Ομίλου. Επισήμανε ότι ο Όμιλος εξετάζει ξεχωριστά την κάθε περίπτωση,, την αξιολογεί και εν συνεχεία κατά αξιοκρατικό τρόπο ονομάζονται διευθυντές.

7. ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

Ζητήσαμε να μας απαντήσει αν για τους συναδέλφους που έχουν τοποθετηθεί στις γύρω περιοχές μιας πρωτεύουσας δίδονται τα οδοιπορικά. Μας είπε ότι όταν η Τράπεζα μεταθέτει τους υπαλλήλους, δίνει σε όλους τα οδοιπορικά. Άλλωστε μας είπε έχετε αποστείλει επιστολές για το συγκεκριμένο θέμα και έχει εξεταστεί.

8. ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ

Ζητήσαμε να πληρωθούν σύμφωνα με το νόμο – όσοι έχουν εργαστεί υπερωριακά και δεν έχουν πληρωθεί. Μας απάντησε ότι ασφαλώς όταν ζητηθεί να γίνουν υπερωρίες υπάρχει και η ανάλογη αποζημίωση. Ουδείς όμως πιέζεται για να παραμείνει.

9. ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

Αναφερθήκαμε στην καταστρατήγηση του ωραρίου και η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει καμία πίεση από πλευράς διοίκησης. Όταν ο υπάλληλος τελειώνει την εργασία του μπορεί να φύγει. Απαντήσαμε ότι αν υπάρξουν καταγγελίες από συναδέλφους μας, θα προσφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο.

10. ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ

Ως προς το επίδομα του παραμεθορίου, αυτό είχε αποφασιστεί από τη Διοίκηση και το παίρνουν όλοι σύμφωνα με τους νόμους. (άλλη μια απάντηση σε συγκεκριμένο δημαγωγό και συκοφάντη).

11. ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗ ΑΔΕΙΑ

Συζητήσαμε για το θέμα των ανθυγιεινών αδειών στην Διεύθυνση Πληροφορικής. Μας είπε ότι οι συνάδελφοι παίρνουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, όμως δεν δίνεται σε κανένα υπάλληλο του χώρου της πληροφορικής η ανθυγιεινή άδεια. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και ειδικά στις καταμετρήσεις δίδονται οι ανθυγιεινές γιατί εκεί οι συνθήκες εργασίας είναι διαφορετικές. Το σύνολο των υπαλλήλων όλων των τραπεζών δεν παίρνει την ανθυγιεινή άδεια, διότι οι συνθήκες εργασίας είναι άριστες. Του είπαμε ότι θα το διερευνήσουμε.

 

12.ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Ρωτήσαμε πότε θα ισχύσει το πρόγραμμα και για τους συναδέλφους της Γενικής. Μας απάντησε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητές του και θα αφορά όλους τους υπαλλήλους του Ομίλου. Επιμείναμε να γίνει εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος. Διότι δεν μπορεί να γίνονται διακρίσεις. Θα περιμένουμε την σχετική του απάντηση.

13. ΠΙΕΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ

Θίξαμε και επισημάναμε ότι κάποια στελέχη έχουν συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους μη αρμόζουσα. Θα θέλαμε τη δική σας παρέμβαση. Του είπαμε ότι δεν θα δεχτούμε πιέσεις από συγκεκριμένα στελέχη περί στόχων. Μας είπε ότι αν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές να αναφερθούν συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα.

 

Επίσης αναφέραμε ότι κάποιοι έχουν πει ότι έχουν αδικηθεί οι υπάλληλοι της Γενικής, να μας πει με τα δικά του στοιχειά αν ισχύει. Και μας απάντησε ότι οι υπάλληλοι της Γενικής μετά την ενσωμάτωση τοποθετήθηκαν σε αντίστοιχες θέσεις από αυτές που είχαν και κάποιοι που είχαν μετατεθεί επί Γάλλων ξαναγύρισαν κοντά στα σπίτια τους. Αν πιστεύει κάποιος ότι έχει αδικηθεί να το καταγγείλει και άμεσα θα εξεταστεί. Μπορεί να υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις, να τις καταγράψετε και βάσει του κοινωνικού προσώπου του Ομίλου θα βρεθεί λύση.

14. ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ

μας απάντησε ότι η εθελουσία θα ήταν καλύτερη κατά 20%. Εμείς επισημάναμε την πάγια θέση μας ότι οι καθένας αναλαμβάνει και την ευθύνη του για το τι θα πράξει για το μέλλον του. Εμείς προσωπικά δεν θα πούμε σε κανέναν να φύγει ή να μείνει αν ο ίδιος το έχει αποφασίσει. Απλώς ο κάθε συνάδελφος θα πρέπει να σταθμίσει τα πάντα. Όμως εκεί που θα επιμείνουμε και θα είμαστε ξεκάθαροι, είναι ότι δεν θα δεχθούμε σχετικές πιέσεις για αποχωρήσεις. Εκεί θα μας βρείτε απέναντί σας.

 

Τέλος αναφέραμε ότι επειδή έγραψε κάποιο μέλος του Δ.Σ. ότι κάποιο ανώτερο στέλεχος του απάντησε με τη λέξη «μπούρδες», μας απάντησε ότι δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία και στην κουλτούρα των στελεχών του Ομίλου να απαντούν με τέτοιους χαρακτηρισμούς και αν έχουμε κάποια στοιχεία να κατονομαστούν και θα τα λάβει υπόψη του.

 

Συνάδελφοι, το προεδρείο αποδεικνύει περίτρανα με υπευθυνότητα και όχι ανευθυνότητα, με θέσεις και απόψεις και όχι με ανέξοδες υποσχέσεις, με ρεαλισμό και αλήθεια, και όχι με ανύπαρκτα στοιχεία. Με σύνεση δυναμικότητα και αποφασιστικότητα, θέτει τα προβλήματα, με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις και τα διεκδικεί με κάθε νόμιμο τρόπο.

 

Τις επαναστατικές γυμναστικές τις αφήνουμε για άλλους. Γιατί το προεδρείο πάνω από όλα βάζει το δικό σας συμφέρον. Γιατί το προεδρείο και ξέρει και θέλει και μπορεί. Θα υπάρχει συνεχής δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ μας, ώστε τα όποια προβλήματα προκύπτουν να τα συζητάμε και να βρίσκουμε λύσεις.

Ο Σύλλογός είναι η δύναμή σας.

 

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Ε. Χριστοδουλοπούλου

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα