Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ, Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Φ. ΠΟΛΥΖΟ

 

 

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ  κ.κ. Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ, Γ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Φ. ΠΟΛΥΖΟ

 

Προς

το μέλος του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

Δ. Γεωργούλη

Αθήνα 16 Μαρτίου 2015

Α.Π. 331

Συνάδελφε Γεωργούλη

Επειδή έχεις αναφερθεί τόσο σε ανακοίνωση όσο και σε συνεδρίαση Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ για το θέμα της κατάργησης του επιδόματος πληροφορικής και του ανθυγιεινού επιδόματος στην Δ/νση Πληροφορικής, σε μια συγκεκριμένη ομάδα συναδέλφων, θέλουμε να σου θυμίσουμε ότι όταν υπογράφηκε το 2012 η επιχειρησιακή σύμβαση από το τότε προεδρείο της παράταξής μας, τα μέλη του επισκέφθηκαν το τμήμα της πληροφορικής όπου ήσουν παρών εσύ και 2-3 άλλοι συνάδελφοι και επιτεθήκατε λέγοντας ότι το προεδρείο δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασχοληθεί με τη σύμβασή σας, γιατί την είχατε υπογράψει μόνοι σας, μετά από διαπραγμάτευση που είχατε με την τότε διοίκηση και ότι θα κάνατε μόνοι σας πάλι τις διαπραγματεύσεις. 

Αυτά θα πρέπει να σου τα θυμίσουμε. Για να μην έχεις επιλεκτική μνήμη. Διότι κάποια πράγματα ούτε παραγράφονται ούτε διαγράφονται.

Ως εκ τούτου, επειδή η σύμβασή σου είναι ατομική, σε προτρέπουμε να προσφύγεις για τα συγκεκριμένα αιτήματα με αγωγή στη δικαιοσύνη κατά της Τράπεζας και σε τριμερή στο Υπουργείο Εργασίας.

Το προεδρείο θα είναι παρόν να σε στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του ως μάρτυρας και να καλύψει όλα τα έξοδα, μαζί με τον νομικό του σύμβουλο, ζητώντας παράλληλα να παραστεί και μέλος του προεδρείου της ΟΤΟΕ στις συγκεκριμένες διαδικασίες.

Εμπρός λοιπόν προχώρα!  Είσαι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. Εκτός αν δεν το έχεις αντιληφθεί. Εμείς βέβαια από την δική μας πλευρά θα κινηθούμε προς πάσα νόμιμη κατεύθυνση για το συγκεκριμένο θέμα.

Παράλληλα επειδή γράφεις περί παραβίασης του ωραρίου, θέλουμε να μας ενημερώσεις αν τηρείς το ωράριο, όπως ορίζει η κλαδική σύμβαση. Ή παραμένεις πέραν του νομίμου ωραρίου; Αν υπάρχει καταπίεση από συγκεκριμένα στελέχη της δ/νσης, γιατί δεν μας το κατήγγειλες άμεσα, ώστε να κάνουμε και εμείς την ουσιαστική μας παρέμβαση; Και αυτή την φορά δεν ισχύει η θεωρία του ότι σε στοχοποιούμε.  Εμπρός λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό!

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

      Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

 Χ. Τασσόπουλος                           Β. Δεκούλος

 

 

 

 

Προς

τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

κ.κ. Γ. Ευθυμίου,Φ. Πολύζο

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2015

Α.Π. 332

Συνάδελφοι,

Επειδή γράφετε στην ανακοίνωσή σας και καταγγέλλετε σε συνεδριάσεις του Δ.Σ. – τα οποία είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά – ότι γίνεται καταστρατήγηση του ωραρίου σε καταστήματα, απευθυνόμαστε σε εσάς ως εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. και ρωτάμε ευθέως :

Μας κινεί την περιέργεια γιατί στην ανακοίνωσή σας αναφέρεστε περί καταστημάτων και δεν αναφέρετε καθόλου τα διοικητικά κέντρα;

Συνάδελφε Ευθυμίου, εργάζεσαι σε κατάστημα και είσαι ταμίας.

Σε ρωτάμε και εσένα ευθέως: στο συγκεκριμένο κατάστημα υπάρχουν συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου μας; Ναι ή όχι; εκεί γίνεται παραβίαση ωραρίου; Εσύ προσωπικά φεύγεις κανονικά στο ωράριό σου; ναι ή όχι; τηρείς το ωράριο της κλαδικής σύμβασης της ΟΤΟΕ ή παραμένεις πλέον του κανονικού σου ωραρίου; Αν παραμένεις πέραν του κανονικού ωραρίου τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα γιατί είσαι εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Συλλόγου. και τόσο καιρό δεν το έχεις καταγγείλει στο σύλλογο επώνυμα για να κάνουμε την ουσιαστική μας παρέμβαση.

Συνάδελφε Πολύζο, ζητάμε να μας απαντήσεις, εκεί που υπηρετείς, στο κτίριο επί της οδού Παπαδά, όπου υπηρετούν πάρα πολλοί συνάδελφοι, γίνεται παραβίαση του ωραρίου και που γίνεται; Σε ποια δ/νση; Σε ποιον όροφο; Και ειδικά για τους συναδέλφους – μέλη του συλλόγου μας θέλουμε να μας ενημερώσεις. Εσύ κάθεσαι περισσότερο από το κανονικό ωράριο σύμφωνα με την κλαδική σύμβαση; Ναι ή όχι; Αν κάθεσαι παραπάνω, για ποιο λόγο κάθεσαι; Γιατί δεν τηρείς την κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ και δεν μας το καταγγέλλεις επώνυμα, ώστε να κάνουμε την παρέμβασή μας με οποιοδήποτε τρόπο; Πρέπει να σου θυμίσουμε ότι πρέπει να ενεργήσεις εσύ πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο συνάδελφο, διότι είσαι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου και εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ. Περιμένουμε από εσένα απάντηση εδώ και τώρα.  

Από εδώ και πέρα ο καθένας  πρέπει να παίρνει την ευθύνη του από τα λεγόμενα και τα γραφόμενά του.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

      Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

 Χ. Τασσόπουλος                   Β. Δεκούλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα