Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Κ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ

 

 

 

 

Προς

Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΠΓΤΕ

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2015

Α.Π. 339

Επειδή γράφετε ότι η επιστολή μας υπογράφεται από τον Πρόεδρο Χ. Τασσόπουλο και Γεν. Γραμματέα. Β. Δεκούλο, θέλουμε να επισημάνουμε ότι βεβαίως και θα υπογράφεται από αυτούς, γιατί αυτό ορίζει το καταστατικό μας. Και όχι μόνο αυτό αλλά όταν κρίνουμε απαραίτητο θα υπογράφεται και από όλο το προεδρείο.

Και την δική σας επιστολή ο Πρόεδρος και ο Γενικός την υπογράφει. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτά που γράφετε. Ασφαλώς υπάρχει η έγκριση της πλειοψηφίας του προεδρείου, που αποτελεί και την εκτελεστική εξουσία του συλλόγου.

Έχετε αναφερθεί κατ’ επανάληψη ότι κάποιοι συνδικαλιστές ζημίωσαν το Ταμείο και ότι εσείς δεν είστε συνδικαλιστές. Όμως γράφετε περί συνδικαλιστικής αλληλεγγύης. Επίσης γράφετε ότι πράττετε συνδικαλιστική και νομική προσπάθεια. Διαλέξτε επιτέλους, είστε ή όχι συνδικαλιστές;

Η επιστολή που στείλαμε έχει ερωτήματα σαφέστατα, που έχουμε θέσει επανειλημμένα και δυστυχώς δεν έχουμε πάρει απάντηση.

Τι εννοείτε όταν λέτε, ότι με επιθετικό τόνο επιχειρούμε, διά της επιστολής μας, την διαμόρφωση κλίματος εναντίον του ΤΑΠΓΤΕ; Καταρχήν ο επιθετικός τόνος μπορεί να χαρακτηριστεί ως «επιθετικός» μόνο όταν προφέρεται. Στα γραπτά τι τόνος να υπάρχει; Να μας εξηγήσετε λοιπόν τι εννοείτε; Περιμένουμε. Ποια είναι η διαμόρφωση κλίματος εις βάρος του ταμείου; τι υπονοείτε; Θέλουμε αναλυτικά να μας το επεξηγήσετε. Οι αοριστολογίες τέρμα. Από τη μία μιλάτε για επιθετικό τόνο και από την άλλη για επιτακτικό τόνο. Μπορείτε να μας εξηγήσετε την διαφορά αυτών των δύο ουσιαστικών και που την διαπιστώνετε;

Πείτε μας, ποια είναι η μειωτική διατύπωση; Σε ποιες φράσεις την διαπιστώσατε; Να απαντήσετε με συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στοιχεία. Επίσης γράφετε ότι εμείς «τάχα ενδιαφερόμαστε για την ουσία». Μα σοβαρολογείτε; Το «τάχα» το επιστρέφουμε σε σας. Και συνεχίζετε, λέγοντας ότι τα στοιχεία του ΤΑΠΓΤΕ και κάθε πληροφορία είναι προσβάσιμα σε κάθε έναν που έχει νόμιμο συμφέρον. Εμείς δεν έχουμε νόμιμο συμφέρον; Παράνομο συμφέρον έχουμε; Όχι μόνο έχουμε νόμιμο συμφέρον αλλά έχουμε και πολλούς λόγους παραπάνω να ρωτάμε γιατί εκπροσωπούμε τους εν ενεργεία συναδέλφους.

Για ποιο λόγο δεν τα ανεβάζετε στο site του Ταμείου για να μπορεί να διαβάσει ο κάθε ενδιαφερόμενος αυτά που τον αφορούν;

Επαναλαμβάνετε ακόμα μια φορά ότι εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για την ουσία και δεν μας απασχολεί για τους συναδέλφους. Όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι πολλοί από τους ασφαλισμένους έχουν πληρώσει επί 25-26 χρόνια εισφορές και δεν έχουν πάρει ούτε μία φορά προκαταβολή. Οι νέοι που πληρώνουν 12-13-15 χρόνια, πότε θα πάρουν χρήματα; Και πόσα;

Αναφέρετε ότι εμείς δεν δεχθήκαμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με την διοίκηση του ΤΑΠΓΤΕ όταν μας κάλεσε η ΟΤΟΕ. Σας επισυνάπτουμε την επιστολή που αποστείλαμε στην κ. Βογιατζοπούλου στην οποία αναφέρουμε τους λόγους που δεν θέλαμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι μαζί σας (αναφέρονται ξεκάθαρα οι λόγοι)!

Άλλο να γίνει μια ημερίδα όπως εμείς προτείναμε, παρουσία όλων την οποία αποφεύγετε επιμελώς.

Μήπως όταν επισκεφθήκατε κορυφαίο στέλεχος του Ομίλου Πειραιώς μας καλέσατε να πάμε μαζί; Μήπως όταν επισκεφθήκατε τον κ. Τσουκάτο μας καλέσατε να πάμε μαζί; Ούτε την ευθιξία να μας ενημερώσετε είχατε! Και έχετε το θράσος να μας ρωτάτε γιατί δεν είμαστε δίπλα σας; Έλεος!

Όλα αυτά που γράφετε περί προκλητικών ενεργειών σε βάρος της διοίκησης του Ταμείου δεν έχουν καμία υπόσταση. Ποιες είναι οι προκλητικές ενέργειες εις βάρος της διοίκησης του Ταμείου; και τι εννοείτε όταν γράφετε ότι στη «σημερινή χρονική συγκυρία» έρχεται νέο χτύπημα με την επιστολή μας; Επειδή ρωτάμε να μάθουμε; Και εσείς γιατί δεν απαντάτε; Το κακό ποιο είναι; Τι φοβάστε να πείτε; Αφού δεν υπάρχει θέμα όπως λέτε, ποιος ο λόγος να μην απαντήσετε στα ερωτήματά μας και να τα ανεβάσετε και στο site. Για να δείξετε το έργο σας και στους ασφαλισμένους; Γιατί παρουσιάζετε τα ερωτήματά μας ως νέο χτύπημα; Να αναλύσετε τι εννοείτε γιατί δεν μπορούμε να σας καταλάβουμε.

Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι ακριβώς η προσπάθειά σας, όπως γράφετε, για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα του Ταμείου;

Ποια είναι τα προβλήματα και γιατί δεν ενημερώνετε τους εργαζόμενους; Αυτά ακριβώς ζητάμε να μάθουμε. Ποια είναι τα προβλήματα που καταβάλλετε τόσο μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσετε. Και ποιος είναι ο αγώνας; Μπορείτε να μας τον πείτε;

Και μην συγχέετε σκόπιμα καταστάσεις, γράφοντας ότι είμαστε απέναντί σας όπως είναι και η Τράπεζα Πειραιώς. Να το πάρετε πίσω και να αφήσετε αυτές τις σκοπιμότητες. Ως εδώ και μη παρέκει. Και μην ψεύδεστε ότι είναι η πρώτη φορά που εγέρθηκε κατά της τράπεζας δικαστική διεκδίκηση. Όπως είναι γνωστό έχουν γίνει αγωγές του συλλόγου και του Ταμείου μαζί για την άτυπη εθελουσία των Γάλλων όπου η υπόθεση έφτασε στο Εφετείο και είναι γνωστό το αποτέλεσμα.

Όταν καταθέσατε την αγωγή κατά της Τράπεζας Πειραιώς, μας ενημερώσατε; Ζητήσατε την γνώμη μας; Τα λέτε εκ των υστέρων; Σοβαρά μιλάτε βρε παλικάρια;

Πραγματικά έχουμε μεγάλη αγωνία να μας πείτε, πώς αναδιοργανώθηκε το ΤΑΠΓΤΕ, πώς ανασυγκροτήθηκε και τι αγώνα δίνει καθημερινά. Ποιες οι ενέργειές σας; Κακό είναι να το γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι και το σωματείο; Μήπως αναδιοργάνωση για εσάς σημαίνει ότι έφυγε ο πρώην μηχανογράφος και προσλάβατε νέο μηχανογράφο, όταν τον προηγούμενο τον φέρατε μετά Βαϊων και κλάδων; Μήπως αναδιοργάνωση για εσάς σημαίνει ότι προσλάβατε ξανά την υπάλληλο, και ποιο είναι το αντικείμενο της εργασίας της; Και με πόσα χρήματα την προσλάβατε;

Εμείς δεν κάνουμε καμία επικοινωνιακή επίθεση με σκοπό να μειωθεί ο αριθμός των μελών. Έχει γούστο να μας φιμώσετε και να μας πείτε να μην υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εν ενεργεία συναδέλφων και έχει γούστο να μας λογοκρίνετε για το τι γράφουμε. Την επόμενη φορά θα σας στείλουμε τις ανακοινώσεις , να τις λογοκρίνετε και έπειτα θα τις κοινοποιούμε!

Και ασφαλώς αντιλαμβάνονται όλοι και τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε πολλά ζητήματα. Ειδικά οι εν ενεργεία. Διότι διαφορετικά θα το αντιληφθούν οι εν αναμονή που τους δίνετε τις 7.000 ευρώ και διαφορετικά οι εν ενεργεία που δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ. Ακόμα περιμένουμε την γνωμάτευση του νομικού συμβούλου. Γιατί την αποκρύπτετε – ως προς το έναντι εφάπαξ που δίνετε; 7.000 ευρώ;

Σας επισημαίνουμε επίσης, να αφήσετε τα γραφόμενα περί απαράδεκτων συμπεριφορών. Και ότι έχετε επιμονή και ανοχή. Σιγά μην σας φοβηθούμε.

Εδώ και τώρα απαιτούμε να μας πείτε ποιες είναι οι απαράδεκτες συμπεριφορές μας. Δεν μπορεί να πετάτε πομφόλυγες προσπαθώντας να δημιουργείτε εντυπώσεις. Όλα αυτά καταλήγουν στον ίδιο παρονομαστή. Να μας συκοφαντείτε συνεχώς. Και σας λέμε ότι η αντοχή της ανοχής μας τελείωσε. Και μην το θεωρείτε αυτό αδυναμία.

Ποια είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά; Που εδώ και 9 μήνες περιμένουμε να κοινοποιήσετε την αναλογιστική και την τροποποίηση του καταστατικού επειδή ζητάμε να κοινοποιήσετε την απόφαση που πήρατε δίνετε από 7.000 ευρώ έναντι ; επειδή ζητάμε να μας πείτε ποιες είναι οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων και πόσα είναι τα μέλη; Και θα επανέλθουμε σε όλα τα ερωτήματα έως ότου πάρουμε απαντήσεις.

Ή μήπως θέλετε να επαναλάβουμε ότι είστε παράτυποι ως προς την προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης;

Πείτε επιτέλους την αλήθεια.

Ακόμα περιμένουμε να μας απαντήσετε αν έχει ζωή το Ταμείο και αν θα πάρουμε εφάπαξ. Θα πάρουμε; Και πόσο;

Επειδή λοιπόν κανένας δεν χαίρει ασυλίας, όταν τα πράγματα φθάσουν στην δικαιοσύνη, προχωρήστε εδώ και τώρα σε αγωγή και εμείς θα προχωρήσουμε σε όλα αυτά για τα οποία μας δυσφημείτε και συκοφαντείτε. Σίγουρα κανείς δεν έχει ασυλία στη δικαιοσύνη! όταν υπάρχουν όμως ντοκουμέντα! τι εννοείτε όταν μας αποκαλείτε κατηγόρους και μάλιστα εντός εισαγωγικών; Σε τι σας κατηγορούμε;

Επανερχόμεθα λοιπόν ακόμα μια φορά και απαιτούμε εδώ και τώρα να δώσετε πειστικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τους ασφαλισμένους. Να το κοινοποιήσουμε παντού. Και να κάνετε μια ημερίδα, όπως σας προτείναμε, για να ξεκαθαριστούν όλα τα θέματα.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                    Β. Δεκούλος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ κ. ΒΟΓΙΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

 

Προς

Την Γραμματέα Ασφαλιστικού της ΟΤΟΕ

κ. Β. Βογιατζοπούλου

Αθήνα, 27 Μαρτίου 2014

αγαπητή συναδέλφισσα,

πραγματικά σεβόμαστε και εκτιμούμε όλη την συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες που έχεις δώσει και δίνεις ακόμα, όμως δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε στην σημερινή συνεδρίαση και να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους συγκεκριμένους συνταξιούχους που διοικούν το ΤΑΠΓΤΕ ούτε και με άτομο του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ όπου δεν είναι εγγεγραμμένος στο Ταμείο. Τους έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να μας ενημερώσουν για τις ενέργειές τους όσο αφορά το Ταμείο και δεν έχουμε πάρει ουδεμία απάντηση.

Έχουν ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΓΤΕ κ. Ν. Καραμούζη και δεν ενημέρωσαν ούτε εμάς ούτε τους εν ενεργεία για το τι προτάθηκε, τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε. Απέστειλαν στην ΟΤΟΕ και στην ΟΣΤΟΕ επιστολή και ακόμη μία φορά δεν ενημέρωσαν. Απαξίωσαν και εμάς και τους εν ενεργεία συναδέλφους.

Επειδή εμείς έχουμε θέσεις, απόψεις και προτάσεις, τους ζητήσαμε να δεσμευτούν για το αν κάποια στιγμή πάρουμε εφάπαξ και για ακόμη μια φορά δεν απάντησαν.

Γιατί; γιατί το Ταμείο δεν έχει ζωή και δεν νοείται να καταβάλλουν οι εν ενεργεία την εισφορά τους, όταν οι εισφορές της εργοδοσίας είναι 30.000 ευρώ και οι εισφορές των εργαζομένων είναι 22.000 ευρώ.

Σας επισυνάπτουμε όλες τις επιστολές και ανακοινώσεις που έχουμε αποστείλει στο Ταμείο και είμαστε στη διάθεσή σας, όλο το προεδρείο, να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας ώστε έχουμε μια ελεύθερη συζήτηση και να ενημερωθείτε πλήρως όσον αφορά το θέμα του ΤΑΠΓΤΕ.

Ζητάμε να παραδώσουν σε εσάς όλες τις προσφυγές και τις αποφάσεις των δικαστηρίων που έχουν γίνει για το Ταμείο.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                    Β. Δεκούλος

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα