Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

 

 

 

 

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΑΥΤΕΚΩ (ΕΟΠΥΥ) ΓΙΑ ΤΟ 2012-2013. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Παίρνεις ένα μεγάλο μπράβο γιατί είσαι ο καλύτερος αναμεταδότης των ανακοινώσεων του ΣΕΤΑΠ και του ΣΕΥΤΠΕ! Έχεις αποκτήσει ειδικότητα! Μας κινεί την περιέργεια, πώς δεν έκανες αναμετάδοση και την πρόσκληση του ΣΕΤΑΠ για τη Γ.Σ.; Το ξέχασες;  Μήπως όλα αυτά προϊδεάζουν στο ότι ετοιμάζεσαι να κάνεις μπραφ; Και να αφήσεις αυτούς που σε ψήφισαν μόνους τους; εμείς όμως όταν χρειαστεί θα είμαστε δίπλα σε όλους.

Γεωργούλη, δεν σε είδαμε επί εποχής Ναβαρρό, να καταγγέλλεις τον θείο Sam! Ήταν όλα καλά και καμωμένα; Αλλά πώς να τον καταγγείλεις αφού ήταν προστάτης σου; δεν σε είδαμε να καταγγέλλεις τις διοικήσεις, παρά μόνο το προεδρείο. Δεν τολμάς. Δεν έχεις το θάρρος και τη δύναμη. Απλώς ξέρεις να λες ότι σε στοχοποιούμε. Μα εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. είσαι!

Σου ζητήσαμε να μας πεις, αν υπάρχουν παραβιάσεις ωραρίου εκεί που εργάζεσαι και να το καταγγείλεις. Ακόμα περιμένουμε. Πόσα τέρμινα πρέπει να περάσουν;

Σε προτρέψαμε να προχωρήσεις σε τριμερή και αγωγή κατά της τράπεζας για το θέμα του επιδόματός σου και ο σύλλογος θα παραστεί και θα στηρίξει αυτή την ενέργειά σου και θα ζητήσει επίσης και την παρέμβαση της ΟΤΟΕ. Δεν το προχώρησες. Τι φοβάσαι; Τώρα ζητάς από το σύλλογο να κάνει παρέμβαση για την επιχειρησιακή, όταν το 2012 που το τότε προεδρείο υπέγραψε τη σύμβαση, εσύ και κάποιοι άλλοι ελάχιστοι, κάνατε επίθεση ότι δεν είχε το δικαίωμα το τότε προεδρείο να διαπραγματευτεί τη σύμβασή σας, γιατί εσείς είχατε ατομική σύμβαση και θα κάνατε την διαπραγμάτευση μόνοι σας. Δεν ακούσαμε… είπες κάτι;

Από την άλλη δεν σου άρεσε το αίτημα του προεδρείου για ορισμό τριμερούς συνάντησης ή οι καταγγελίες μας. Λες και οι άλλοι οι σύλλογοι έκαναν κάτι διαφορετικό! Εμείς προχωράμε πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων.

Και τώρα στο προκείμενο: Εμείς και πιο παλιά καταγγέλλαμε τις κυβερνήσεις που έκαναν το «κούρεμα» των χρημάτων και ο τότε Πρόεδρος είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη. Το ίδιο πράττουμε και τώρα. Και περιμένουμε από εσένα να καταγγείλεις αυτήν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέβαλε η τωρινή Κυβέρνηση, η οποία είναι εις βάρος των ασφαλισμένων.

Αλήθεια, μπορείς να μας πεις τι έγινε με τις άλλες τράπεζες οι οποίες αφομοιώθηκαν από τον Όμιλο; μιας και είσαι από τους καλύτερους αναμεταδότες! Μήπως ξεχνάς Γεωργούλη, που πήγατε στον Καραμούζη και σας είπε ότι δεν μπορεί να υπογραφεί σύμβαση σαν Γενική Τράπεζα; Δεν γνωρίζεις ότι εφόσον γίνεται αφομοίωση, σύμβαση μπορεί να υπογραφεί μόνο από τον αντιπροσωπευτικό σύλλογο; Δεν γνωρίζεις ότι ο ΣΕΤΑΠ προσέφυγε στη διαιτησία, δηλώνοντας ως αντιπροσωπευτικός σύλλογος; Και μιας και ανέφερες στην ανακοίνωσή σου τον ΣΕΤΑΠ, όταν γράφεις ότι «δικαιώθηκε εν μέρει», μπορείς να μας εξηγήσεις σε τι δικαιώθηκε; να το μάθουμε και εμείς. Εμείς γνωρίζουμε ότι υπήρξε προσφυγή για ορισμό τριμερούς και από τον ΣΕΤΑΠ και από την Πειραιώς.

Μήπως θες να σου θυμίσουμε ότι μισθολογική μείωση δεν υπάρχει;
Μήπως θες να σου θυμίσουμε ότι δεν έχει απολυθεί ούτε ένας;
Μήπως θες να σου θυμίσουμε ότι όλοι παρέμειναν στον τόπο κατοικίας τους; όχι μόνο παρέμειναν αλλά ήρθαν πιο κοντά στα σπίτια τους;
Μήπως θες να σου θυμίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών πήραν αντίστοιχες θέσεις;
Μήπως θες να σου θυμίσουμε ότι πλην μιας περίπτωσης όλοι επέστρεψαν στον τόπο κατοικίας τους; και αυτή η περίπτωση που αναφέρουμε έχει βρει το δρόμο της επίλυσής της.

Επιμένουμε ακόμα μια φορά να μας πεις, Τι γίνει από τους άλλους συλλόγους των Τραπεζών που αφομοιώθηκαν από τον Όμιλο;
Όταν γράφεις «επερχόμενος ορυμαγδός στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων της Γενικής Τράπεζας», τι εννοείς; Ξεκαθάρισέ το. Αν δεν απαντήσεις, είναι αοριστολογία και απλώς μια πομφόλυγα. Εδώ και τώρα απάντησέ μας.
Ευτυχώς οι εργαζόμενοι και εσένα και τους συνεργάτες σου σας γνωρίζουν. Σας περιθωριοποίησαν στις τελευταίες εκλογές και σας περιθωριοποιούν κάθε μέρα. Γιατί έχουν και γνώση και κρίση.

Και κάτι άλλο. Ότι έχεις πρόβλημα με το προεδρείο είναι γνωστό. Δεν πειράζει. Είναι πρόβλημά σου. Θέλουμε να απαντήσεις όμως :

1. τι εννοείς όταν γράφεις ότι  «Είναι το προεδρείο με  απαράμιλλη εμμονή   στο ψεύδος, τη δημαγωγία και την παραποίηση»;;; Να μας απαντήσεις με συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα  στοιχεία για ποιο ζήτημα το γράφεις. Διότι αν δεν απαντήσεις είσαι απλώς ένας κοινός συκοφάντης.

2. το να γίνει ένας ενιαίος σύλλογος, όπως γράφεις, εξαρτάται από τον σύλλογο της Γενικής ή από τους άλλους. Γιατί είδαμε και κάποιο χαρτί τώρα τελευταία από εκπρόσωπους… Το υιοθετείς αυτό ή το καταγγέλλεις;

Τολμάς να μιλάς εσύ, όταν δεν ήρθες σε καμία Γ.Σ. του ΣΥΓΤΕ και είπες στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι δεν ήρθες στις συνελεύσεις γιατί είχες δουλειά; Επίσης είπες ότι η πρώτη Γ.Σ. είχε οριστεί στις 16:00. Ενώ είχε οριστεί για 16:30. Και μία ώρα ακαδημαϊκή αναμονής, άρα 17:30. Και δεν ήρθες!  Η συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 31 Μαρτίου, που είχε οριστεί στις 17:30 ήρθες! Εκεί μπόρεσες; Αυτή είναι η υπευθυνότητα του συνδικαλιστή; Την επόμενη φορά θα πάρουμε απόφαση στο Δ.Σ. όταν δεν μπορείς να έρχεσαι να πραγματοποιείται το Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη!

Ακόμα περιμένουμε να μας απαντήσεις στα ερωτήματα που σου θέταμε και προεκλογικώς. Θα περιμένουμε μια εβδομάδα. Ειδάλλως θα επανέλθουμε και θα στα καταγράψουμε αναλυτικά. Διότι κάποια πράγματα ούτε παραγράφονται ούτε διαγράφονται.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Τασσόπουλος                             Β. Δεκούλος

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα