Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Συνάδελφε Γεωργούλη και λοιποί συνεργάτες,

Φαίνεται ότι σε πείραξε η ανακοίνωση και καταγγελία του προεδρείου για το ωράριο. Σε καταλαβαίνουμε…

Αναφέρεις στην σημερινή ανακοίνωσή σου για καταγγελία που έγινε ότι στο κτίριο Πληροφορικής στην Χειμάρρας καθώς και για άλλα 2 καταστήματα όπου απασχολήθηκαν υπερωριακά συνάδελφοι. Αλήθεια εσύ στην Χειμάρρας δεν υπηρετείς; Ή σε άλλο πλανήτη; Μπορείς να μας πεις, σε ποιον έγινε η καταγγελία; Σε εσένα συνάδελφε Γεωργούλη; ή σε συνεργάτη σου; Αν το κατήγγειλαν σε εσένα ειδικά :

1.      Έπρεπε ως μέλος του Δ.Σ. να κάνεις άμεση παρέμβαση στο Υπουργείο, εσύ ο ίδιος, όπως νομιμοποιείσαι, και να ενημερώσεις και εμάς. Ποια είναι αυτά τα δύο καταστήματα; Δεν τα αναφέρεις. Θέλουμε να μας πεις αν εργάζονται και μέλη του συλλόγου μας σε αυτά.

2.      Αναφέρεις, να αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που δούλεψαν κατά τη διάρκεια των συγχωνεύσεων. Εμείς έχουμε ήδη αποστείλει συγκεκριμένες επιστολές αλλά θα τεθεί ως θέμα και στην τριμερή. Αυτό βέβαια αφορά συναδέλφους από όλες τις τράπεζες που αφομοιώθηκαν από τον Όμιλο. Για να είμαστε ξεκάθαροι.

Εμείς δεν ελέγχουμε ούτε τον «τάδε» ούτε τον «δείνα» όπως γράφεις.  Εμείς ζητάμε από τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ να προχωρήσουν σε καταγγελίες ονομαστικά, όπως κάνουμε και εμείς. Φοβάστε μήπως σας κάνει ντα η διοίκηση; Εμείς ρωτάμε εσάς που είστε μέλη του Δ.Σ. και ρωτάμε ειδικά εσένα συνάδελφε Γεωργούλη και τους συνεργάτες σου. Έχεις τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως έχουμε και εμείς ως προεδρείο.

Επίσης μας προτρέπεις να ρωτήσουμε δικά μας στελέχη να μας πουν τι γίνεται, που βιώνουν την ίδια τακτική. Για πες μας ποια είναι αυτά τα στελέχη, για να τα ρωτήσουμε και εμείς; Και σε ρωτάμε, τώρα βιώνουν αυτήν την τακτική ή την βίωναν και επί Γάλλων; όπου όταν εμείς προσφεύγαμε στα Υπουργεία, όταν προσφεύγαμε με αγωγές, με καταγγελίες και επόπτες εργασίας, εσύ ήσουν εξαφανισμένος; Μήπως κρυβόσουν σε καμία σπηλιά;

Εμείς, για οπουδήποτε μας ενημερώσουν με αποδεδειγμένα στοιχεία, θα κάνουμε άμεσα τις παρεμβάσεις μας.  

Μιλάτε εσείς τώρα, που όταν πάλι επί προεδρίας τότε Καλόγηρου, είχαν σταλεί παντού επιθεωρήσεις για θέματα ασφάλειας και υγιεινής και για παραβιάσεις ωραρίου, είχαν επιβληθεί και πρόστιμα,  είχαν γίνει αγωγές κλπ. Αυτά υπάρχουν σε ανακοινώσεις. Αν θέλεις, μπορείς να έρθεις να τα δεις στο Σύλλογο. Αλλά που ήσουν τότε συνάδελφε Γεωργούλη; Απολάμβανες της προστασίας των Γάλλων, Κουστέ, Μαρτέν κλπ. Τότε δεν διάβαζες ανακοινώσεις; Δεν γνώριζες; Ή σε ενδιέφερε μόνο τι έλεγε ο θείος Sam και οι λοιποί; Δεν σε είδαμε τότε να έχεις επαναστατική δράση και να βγάλεις έστω και μία ανακοίνωση κατά των Γάλλων! Σε προκαλούμε εδώ και τώρα. Kαλή είναι η επαναστατική γυμναστική σου! προχώρα! Πεδίον δόξης λαμπρό! Εξάλλου ο Όμιλος Πειραιώς άνοιξε και γυμναστήριο στην παλιά Διοίκηση. Σε προτρέπουμε να πας εκεί!

Για το πρόγραμμα profits «Ιάσων» είχαμε προσφύγει στο Υπουργείο, όταν μέλος του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ της παράταξης της Ανανεωτικής δούλευε, χωρίς να μας έχει ενημερώσει. Γι’ αυτό μην μας προκαλείς. Και τότε επιβάλλαμε συμφωνία ή να πληρώνονται 25 ευρώ κάθε μέρα και παράλληλα να δίνονται 1-2 μέρες ως άδεια. Συγγενικό πρόσωπο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εκείνη την εποχή, το είχε «πιάσει» ο τότε Πρόεδρος ΣΥΓΤΕ Δ. Καλόγηρος, όπου πήγαινε 10 η ώρα το πρωί Σαββατοκύριακο για να εργαστεί για το πρόγραμμα  «Ιάσων». Και δεν το κατήγγειλε.

Συνάδελφε Γεωργούλη,

Δεν μας απάντησες ακόμα. Πώς δούλευες στην μηχανογράφηση; Ποιο ήταν το ωράριό σου; Την κ. Θεοδώρου την απέλυσαν που καθυστερούσε να προσέλθει στην εργασία της. Εσύ δούλευες με ελαστικό ωράριο; Ναι ή όχι; Γιατί υπήρχε αυτή η διάκριση σε εσένα και σε κάποιους άλλους, ελάχιστους ευτυχώς… χωρίς καμία ενέργεια εις βάρος σου από τον κ. Ναβαρρό;;;

Εμείς δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε υποχείρια κανενός συλλόγου. Ούτε ανεβάζουμε ανακοινώσεις των άλλων συλλόγων, όπως κάνεις εσύ. Δεν μας απάντησες; Θα κάνεις μπραφ; Επίσης δεν μας είπες, σε τι δικαιώθηκε ο ΣΕΤΑΠ;

Ακόμη δεν απάντησες στα προεκλογικά μας ερωτήματα. Αν δεν απαντήσεις θα στα υπενθυμίσουμε πάλι. Γιατί κάποια πράγματα ούτε παραγράφονται ούτε διαγράφονται.

Αλήθεια, για το ανθυγιεινό επίδομα προσέφυγες στο Υπουργείο, όταν σε διαβεβαιώσαμε ότι το προεδρείο θα είναι δίπλα σου με όλα τα υλικά και ηθικά μέσα; Κανείς από όσους εντάσσονται στην Κλαδική Σύμβαση δεν το έχασε. Το 2012, στην υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης, ήσουν λάβρος και είχες απειλήσει το τότε προεδρείο, να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια γιατί εσείς είχατε ατομικές συμβάσεις και τις είχατε υπογράψει μόνοι σας. Δεν ακούσαμε καλά; Το ξέχασες;  Τότε μας έλεγες να μην ανακατευτούμε. Και έρχεσαι σήμερα τιμητής;

Θα πρέπει να ξέρεις, ότι για το θέμα της αξιολόγησης, δεχτήκαμε σχετικά ερωτήματα από πολλούς συναδέλφους, για το αν θα βαθμολογηθούν ή όχι. Οι ενέργειες που φέρνουν το θεμιτό αποτέλεσμα μετράνε. Στην προκειμένη, το θεμιτό αποτέλεσμα ήταν να μην γίνει αξιολόγηση των συναδέλφων της πρώην Γενικής. Η αξιολόγηση μπορούσε να γίνει μόνο από κριτές της Γενικής της προηγούμενης χρονιάς. Ούτε και αυτό δεν γνωρίζεις.  Και επειδή αναφέρεσαι στον Οργανισμό, σε ρωτάμε:  Από την μία λες καταργήθηκε ο Οργανισμός και από την άλλη τον επικαλείσαι. Δηλαδή συνάδελφε Γεωργούλη, τελικά ισχύει ο Οργανισμός ή δεν ισχύει; Διότι μας έχεις μπερδέψει. Πάρε μια θέση τελικά.  

Το άκρον άωτον είναι ότι καλείς την διοίκηση να επιβεβαιώσει αυτά που λέμε εμείς! Καλείς δηλαδή την εργοδοσία να επιβεβαιώσει! Μπράβο σου! Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που δεν σε ψήφισαν αλλά περισσότερο αυτοί που σε ψήφισαν!

 

Συνάδελφε Γεωργούλη, για την επιστολή που σου στείλαμε και σου θέταμε ερωτήματα για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, δεν πήραμε καμία απάντηση. Μήπως το ξέχασες; Ζητάμε να απαντήσεις. Το τι θα πεις είναι δικό σου θέμα. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι – ασφαλισμένοι του ταμείου. περιμένουμε…. Και κάτι ακόμα… δεν μας απάντησες, με την πρόσληψή σου στην τράπεζα,  είχες εγγραφεί στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας (ΤΑΠΤΓΤΕ) και μετά από ενάμιση χρόνο ξεγράφτηκες και έκανες επανεγγραφή το 2014. Τώρα είσαι εγγεγραμμένος; και γιατί ζήτησες να ξαναγραφτείς μετά από 8 χρόνια; όταν οι άλλοι συνάδελφοι πλήρωναν κανονικά όλο αυτό το διάστημα;

Δεν κατήγγειλες την σημερινή Κυβέρνηση που παίρνει τα αποθεματικά των ταμείων υγείας.  Πάρε θέση. Δεν σε ενδιαφέρει; Ή έχεις διαφωνίες με την Ανανεωτική και την Συνδικαλιστική παρέμβαση; Όπως το προεδρείο κατήγγειλε το 2011 την τότε Κυβέρνηση που κούρεψε τα αποθεματικά αλλά και την σημερινή Κυβέρνηση, συντασσόμενοι και με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ.

Εδώ είμαστε και εμείς θα σηκώνουμε πάντοτε το γάντι. Γιατί αυτά που γράφουμε είναι πάντοτε συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

        Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

   Χ. Τασσόπουλος                     Β. Δεκούλος

 

 

 

 

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα