Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Χ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

 

 

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ Χ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ  κ. Ν. ΔΟΜΕΝΙΚΟ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ (ΤΑΥΤΕΚΩ) ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ

ΤΑΜΕΙΟΥ.


Προς

τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ

κ. Νίκο Δομένικο

Αθήνα, 19 Μαίου 2015

Α.Π. 355

κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να αναφέρω ότι ο Σύλλογός μας έγινε αποδέκτης καταγγελιών από μέλη μας, τα οποία μετά από αναρρωτική άδεια που τους είχε δοθεί λόγω ασθένειας, επισκέφθηκαν το Ταμείο Υγείας προς εξέταση, κατόπιν ζητήσεως του αρχιάτρου – ελεγκτή κ. Φ. Σούρπη.

Οι καταγγελίες αναφέρονται στον μη υπάρχοντα (ιδιαίτερο) χώρο εξέτασης ασθενών, καθώς η εξέταση γίνεται ενώπιον υπαλλήλων του ταμείου, γεγονός που σημαίνει ότι καταστρατηγείται παράφορα το ιατρικό απόρρητο και παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα των μελών μας.

Ζητάμε άμεσα, εντός δέκα ημερών, να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και να δημιουργηθεί ιδιαίτερος χώρος, για την λειτουργία της υγειονομικής υπηρεσίας του ταμείου μας, για να μπορεί και ο αρχίατρος να εξετάζει ιδιαιτέρως τους ασθενείς – μέλη του ταμείου και παράλληλα οι ασφαλισμένοι να μην τυγχάνουν προσβολής του ιατρικού τους απορρήτου και των προσωπικών τους δεδομένων, τα οποία  εκ του νόμου αυστηρώς διαφυλάσσονται.

Σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατά παντός υπευθύνου, για να διασφαλίσουμε τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και το ιατρικό απόρρητο των μελών μας – ασφαλισμένων του Ταμείου Υγείας (ΤΑΥΤΕΚΩ -ΤΟΜΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ).


Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

Ο Πρόεδρος

Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα