Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΤΑΠΓΤΕ)

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΓΤΕ (ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ)

 

Συνάδελφοι,

 

Λάβαμε μία επιστολή από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας όπου μας καλούσε να παραβρεθούμε σήμερα στις 16:30 μμ στα γραφεία του Ταμείου για να ενημερωθούμε για τις επισκέψεις που έκαναν στον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Ρωμανιά.

 

Στην ανακοίνωσή τους είχαν γράψει ότι επισκέφθηκαν μια φορά τον Γεν. Γραμματέα και τώρα γράφουν στην επιστολή τους δύο φορές. Μπορούν να μας πουν πότε τον επισκέφθηκαν την πρώτη φορά και πότε την δεύτερη;

 

Σας παραθέτουμε μία παράγραφο της επιστολής που μας απέστειλε το Ταμείο ζητώντας να δηλώσουμε μέχρι συγκεκριμένη ώρα το αν θα παραβρεθούμε ή όχι. Γράφουν συγκεκριμένα :

 

«Παρακαλούμε ενημερώστε μας έως την Τετάρτη 10/6/2015 και ώρα 15:30 για την παρουσία σας»

 

Ξέρετε τι μας θυμίζει αυτό; προσκλητήριο γάμου. Που έχουν γίνει ξανά αυτά;

 

Εφόσον ήθελαν να μας καλέσουν, γιατί δεν μας απέστειλαν το υπόμνημα που κατέθεσαν στον κ. Ρωμανιά για να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι πριν τη συνάντηση;

 

Μήπως ο κ. Ρωμανιάς σας είπε ότι η Κυβέρνηση μπορεί να θεσμοθετήσει ώστε να δοθούν από τις Τράπεζες στα ταμεία τα αναλογούντα; Αυτό συνάδελφοι ήταν υποχρέωση αυτών που δεν το εφήρμοσαν. Της προηγούμενης Κυβέρνησης. Αλλά ακόμα και η τωρινή Κυβέρνηση παρατηρούμε ότι καθυστερεί σύμφωνα με το νόμο την ένταξη εκείνων που ήταν και είναι στο ΕΤΑΤ. Μακάρι να ενταχθούμε και εμείς. Και όχι να λέει ο νομικός σύμβουλος ότι επί Γάλλων έφυγε μεγάλος αριθμός συναδέλφων. Πρώτον επί γάλλων δεν έγινε καμία εθελουσία. Πήγαιναν συνάδελφοι και έλεγαν οικειοθελώς ότι θέλουμε να φύγουμε και έδιναν σε άλλους 5.000 και σε άλλους 10.000 χιλιάδες ευρώ, όπου το τότε προεδρείο της παράταξής μας είχε καταγγείλει αυτή την ενέργεια αλλά είχε προσφύγει και στη δικαιοσύνη.

 

Διερωτώμεθα, γιατί στην ενημέρωση αυτή που μας καλούν να παραβρεθούμε, δεν συμπεριλαμβάνουν και τα ερωτήματα που έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη στο Ταμείο; Για τις 7.000 ευρώ που δίνονται ως προκαταβολές έναντι, για την αναλογιστική μελέτη και την τροποποίηση του καταστατικού, για το αν υπάρχει ή όχι ξεχωριστό πρωτόκολλο και τόσα άλλα. Αν κρατούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δ.Σ., Μήπως κάποιες αποφάσεις πάρθηκαν με πρακτικό δια περιφοράς; Γι’ αυτό, ζητάμε να έχουμε όλες τις κασέτες των συνεδριάσεων.

 

Για όλα αυτά δεν είδαμε να έχετε την ίδια ευαισθησία να μας ενημερώσετε.

 

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

 

Προτείνουμε ακόμα μία φορά, μέχρι τέλη του μήνα ή το πολύ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, να γίνει ημερίδα σε κεντρικό ξενοδοχείο. Όπου εκεί να γίνει πλήρης ενημέρωση από το Ταμείο και να απαντήσει σε όλα μας τα ερωτήματα. Να παραβρεθούν και οι εν ενεργεία συνάδελφοι και αυτοί που είναι εν αναμονή συνταξιούχοι, να είναι παρόντα όλα τα μέλη των Δ.Σ. οι νομικοί σύμβουλοι των τριών υπερκείμενων οργάνων και να παρίσταται και ο προηγούμενος νομικός σύμβουλος του ταμείου, ο αναλογιστής, ο εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ που είναι αρμόδιος για τα ασφαλιστικά, εκπρόσωποι από το ΕΚΑ και τη ΓΣΕΕ που είναι αρμόδιοι για τα ασφαλιστικά και ο και ο Γεν. Γραμματέας κ. Ρωμανιάς. Και όσα ειπωθούν να καταγραφούν σε πρακτικά και να δοθούν σε όλους τους συναδέλφους.

 

Για να υπάρξει πλήρης διαφάνεια, να ειπωθούν αλήθειες και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Και να τεθούν διάφορα ερωτήματα από όλα τα μέλη.

 

Ζητάμε απάντηση ακόμα μία φορά. Δεσμεύεται το Δ.Σ. του Ταμείου, ότι έχει ζωή; και ότι θα πάρει εφάπαξ και ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα και φύγει από την τράπεζα και είναι ασφαλισμένος στο ταμείο; και τι ποσό;

 

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ

ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ, ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ 7.000 ΕΥΡΩ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ;

 

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κων/νος Κονιστής

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα