Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ

 

 

 

 

 

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ. ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ…!

Δεν μπορείτε και δεν αντέχετε να αφήσετε πίσω τις μουχλιασμένες θέσεις και αντιλήψεις σας. Κακιά συνήθεια!

 1. Απαιτούμε από την Ανανεωτική, που τόσο πολύ κόπτεται για το Ταμείο, εδώ και τώρα, να μας πει, αν εκείνη την περίοδο έγραψε κάποια ανακοίνωση κατά των ενεργειών του Ταμείου, τότε που γινόταν το μεγάλο πάρτι στο Χρηματιστήριο από τα συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ. ή αν σε κάποια Γ.Σ. κάποιο μέλος της Ανανεωτικής, κατήγγειλε τα τεκταινόμενα στο Ταμείο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Λες και κατοικούσατε στην Ιερουσαλήμ και δεν βλέπατε. Αλλά τότε ήσασταν χεράκι χεράκι με την ΠΑΣΚΕ και τον Τυχάλα στο Σύλλογο. Πού να μιλήσετε… Γι’ αυτό τώρα δεν δικαιούστε να μιλάτε εσείς για το Ταμείο.

 2. Σας προκαλούμε να πάρετε θέση και να πείτε στους εργαζόμενους, αν πάει καλά το Ταμείο και αν πάρουν όλοι εφάπαξ, με τα σημερινά δεδομένα. Να δεσμευτείτε γι’ αυτό και να μας απαντήσετε. Όχι λόγια του αέρα.

 3. Τι κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας και αναφέρετε συνέχεια τη λέξη συμβουλάτορας και συμβουλάτορας. Πείτε το όνομα. Τι φοβάστε; Σας πιάνει αλλεργία;

 4. Έχουμε βγάλει 2 ανακοινώσεις με περίπου 50 ερωτήματα και δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση. Τόσο από το Ταμείο, όσο και από εσάς.

 5. Ψεύδεστε όταν γράφετε ότι έστειλε το ταμείο την πρόσκληση και μετά έστειλε ο Πρόεδρος για σύγκλιση Δ.Σ. του Συλλόγου. Ο Πρόεδρος Χ. Τασσόπουλος έστειλε πρώτος την πρόσκληση για Δ.Σ. στις 14:35 μμ και το Ταμείο έστειλε την πρόσκληση για την ενημέρωση στις 15:33 μμ. και υπάρχουν και τα αποδεικτικά. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 6. Αναφέρεστε για ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις του Ταμείου. Ψεύδεστε. Αυτή ήταν ενημέρωση για την επίσκεψη στον Γ. Γραμματέα κ. Ρωμανιά. Είναι το ίδιο; Δεν ντρέπεστε λίγο ;

 7. Πραγματικά ένας όροφος μας χωρίζει. Με τη δική σας λογική, οι κ.κ. του Ταμείου δεν μπορούν να ανέβουν από τον 1ο όροφο στον 2ο να μας ενημερώσουν; Ή δεν μπορούσαν να στείλουν με φαξ το υπόμνημα, όπως έστειλαν την πρόσκληση;

 8. Λέτε ότι κατηγορούμε το Ταμείο. Το να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας και να θέτουμε ερωτήματα, είναι κατηγορίες; και από τις δικές μας ανακοινώσεις φεύγουν τα άτομα και ξεγράφονται; Δηλαδή είναι άβουλα όργανα; Ό,τι τους λέμε εμείς κάνουν; Τι τους θεωρείτε; και ουδέποτε εμείς τους είπαμε να φύγουν από το Ταμείο. Τους έχουμε αφήσει στη δικιά τους κρίση. Εκτός αν έχετε στο μυαλό σας αυτά που γίνονταν στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού! Που ακόμα δεν μπορείτε να ξεχάσετε αυτά τα μεγαλεία!

 9. Και επειδή εσείς που γράφετε την ανακοίνωση, αναφέρετε για τον «συντάκτη» και ότι υπογράφουμε άκριτα ό,τι μας προσκομίζουν… σας απαντάμε ότι επειδή δεν δεχόμαστε άλλη συκοφαντία, και δεν δεχόμαστε άλλο να θίγουν την τιμή και την υπόληψή μας, σας ζητάμε να το αποδείξετε. Αν δεν το αποδείξετε, ο καθένας θα πάρει και την ευθύνη του. Και να είστε σίγουροι ότι συγνώμη δεν θα δεχθούμε.

 10. Από ποιο καταστατικό πηγάζει ότι προηγείται η ενημέρωση των οργάνων; Από ποιο άρθρο; Για πείτε μας…

 11. Ρωτάτε «δίκην Γενικής Ασφάλειας», (γράφοντας στην δικιά σας γλώσσα), για το ποια μέλη μας παραβρέθηκαν και ποιες ήταν οι τελευταίες Γ.Σ. Γιατί ζητάτε όλα αυτά τα στοιχεία; μήπως θέλετε να ανοίξετε φακέλους; Ή μήπως πρέπει να παίρνουμε άδεια πότε θα πάμε ή πότε δεν θα πάμε στις Γ.Σ. του Ταμείου; και από ποιον; Από εσάς την Ανανεωτική; το αγωνιστικό μέτωπο; Από το ΠΑΜΕ; Ή από τον Περισσό;

 12. Δεν ξέρετε τι γράφετε. Από την μία λέτε ότι με τις ανακοινώσεις μας ξεγράφονται οι εργαζόμενοι και από την άλλη λέτε ότι οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν που το πάμε και τι επιδιώκουμε με το ΤΑΠΓΤΕ. Διαλέξτε τελικά, τι κάνουν οι εργαζόμενοι, ξεγράφονται ή καταλαβαίνουν; !!!

 13. Και επειδή ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη: α) η μονιμοποίηση εκείνων των υπαλλήλων όπου αρκετοί εξ αυτών ήταν μέλη της παράταξής σας, (και καλά έκαναν)!, έγινε τον Οκτώβριο του 1982, 10 μέρες πριν των δημοτικών εκλογών και βγήκε τότε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου που μονιμοποίησε όλους τους υπαλλήλους σε όλους τους χώρους. Μην λέτε λοιπόν ότι οι μονιμοποιήσεις έγιναν από εσάς και ότι βάλατε πλάτη. Επειδή βάλατε πλάτη, γι αυτό γέρνει ο αριστερός ώμος!

 14. Ουδέποτε ο τότε Πρόεδρος Δ. Καλόγηρος είχε δηλώσει ότι αν δεν ήταν η Ανανεωτική σκ στο προεδρείο τότε, θα είχαν απολυθεί οι περισσότεροι. Φέρτε μας ένα απόσπασμα. Ξεχάσατε να πείτε ότι είχε έρθει και σε μία συγκέντρωση της Ανανεωτικής που τον έφερε ο συν. Ταυρής και απελπισμένα θέλατε εν όψει των εκλογών του 1983 να τον εντάξετε στο ψηφοδέλτιο.

 15. Για να δούμε όμως ποιοι πραγματικά αγωνίστηκαν και μονιμοποίησαν, διότι φαίνεται έχετε επιλεκτική μνήμη, θα σας πούμε τα εξής: Με προσωπικές παρεμβάσεις γύρω στα 300-350 άτομα που προσλήφθηκαν το 1988-1989 επί των διοικήσεων Προέδρου Δ.Δ. στην Κυβέρνηση του Τζανετάκη, απολύθηκαν όλοι όσοι δεν είχαν μονιμοποιηθεί από όλες τις τράπεζες πλην της Γενικής Τράπεζας και τότε έκανε ουσιαστική παρέμβαση ο τότε Πρόεδρος Δ. Καλόγηρος και μονιμοποιήθηκαν όλοι. Γιατί ψωμί ήθελαν να φάνε και αυτοί.

 16. Ή μήπως ξεχνάτε και αυτούς που μπήκαν επί κ. Μάνου και μονιμοποιήθηκαν το 2003 επί προεδρίας Καλόγηρου;

 17. Ή μήπως ξεχνάτε, ότι όλες οι θυγατρικές που είχαν δημιουργηθεί την περίοδο από το 1997 μέχρι και το 2003 αφομοιώθηκαν στην Γενική Τράπεζα επί Γάλλων και με την παρέμβαση του Δ. Καλόγηρου, εντάχθηκαν στον Οργανισμό και μονιμοποιήθηκαν οι υπάλληλοι από την Χρηματιστηριακή και άλλες θυγατρικές εταιρείες;

 18. Ή μήπως τα 15 άτομα που ήρθαν από την Finance και δεν τους είχε μονιμοποιήσει η Γαλλική Διοίκηση, μονιμοποιήθηκαν επί του τότε προεδρείου της παράταξής μας και πάλι επί προεδρίας Δ. Καλόγηρου;

Ασφαλώς και κανείς δεν σας είπε να μην πάτε στις συγκεντρώσεις. Ποιος σας το απαγόρευσε; Το παρόν όμως, το δίνετε μόνο στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και στα συλλαλητήρια. Σε καμιά συγκέντρωση και κανένα συλλαλητήριο της ΟΤΟΕ του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ δεν παραβρίσκεστε. Έως εδώ. Αυτές οι μουχλιασμένες ιδέες δεν μπορούν άλλο να έχουν πέραση!

Και σας ρωτάμε, στις παρεμβάσεις όπου τα μέλη του προεδρείου συμμετείχαν, τόσο στις διοικήσεις του ΤΑΥΤΕΚΩ όσο και στις διοικήσεις του ΕΤΑΤ, για να μην δοθούν τα αποθεματικά, δεν είδαμε κανέναν από εσάς, εν ενεργεία ή συνταξιούχο να συμμετέχει. Ούτε τους εκπροσώπους των παρατάξεών σας στα υπερκείμενα όργανα ΟΤΟΕ-ΕΚΑ-ΓΣΕΕ. Γιατί;

Θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι η αίτηση ένταξής μας για το ΕΤΑΤ υπογράφηκε από τον τότε Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του ΣΥΓΤΕ, Δ. Καλόγηρο και Ι. Νικολαϊδη, από τον τότε Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Συνταξιούχων, Ν. Τσιλιγκάκη και Γ. Σταθόπουλο, υπογράφηκε επίσης από τον τότε Πρόεδρο του Ταμείου Φ. Ταυρή αλλά δεν υπογράφηκε από τον τότε Γεν. Γραμματέα του Ταμείου και μέλος της παράταξής σας Χ. Κοβάνη. Γιατί; Γιατί δεν θέλατε να ενταχθούμε στο ΕΤΑΤ.

Και σας ρωτάμε, πραγματικά είναι όλα καλά κάτω στο Ταμείο; ή μήπως πρέπει να σας θυμίσουμε την ιστορική φράση του μεγάλου ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου : “είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”;;;!!!

Ειδικά εσένα, συνάδελφε Λιονουδάκη, σε ρωτάμε, τα δύο χρόνια που δεν καταβάλλονταν στο ΙΚΑ τα ένσημα του θυρωρού της πολυκατοικίας που στεγάζονται το Ταμείο και ο Σύλλογος, όπου και μας έγινε καταγγελία και επιβλήθηκε πρόστιμο στην πολυκατοικία από το ΙΚΑ και είχε το Ταμείο την διαχείριση, εσύ δεν ήσουν ο καθ’ ύλην αρμόδιος ως έφορος του Ταμείου; Σύμφωνα με το καταστατικό εσύ ήσουν υπεύθυνος. Δεν είδες απολύτως τίποτα; Ή μήπως είχες παραχωρήσει την αρμοδιότητα σε υπάλληλο του Ταμείου επί αμοιβή; Είτε έτσι είτε αλλιώς είχες και εσύ ευθύνη.

Διότι τώρα και το Ταμείο και ο Σύλλογος υποχρεούνται να πληρώσουν περίπου 10.000 ευρώ πρόστιμο στο ΙΚΑ (από 5.000 περίπου έκαστος). Έχεις σοβαρή ευθύνη διότι το πρόστιμο επιβαρύνει τις εισφορές των εργαζομένων του Συλλόγου και των ασφαλισμένων του Ταμείου. Όταν είχε ο Σύλλογος την διαχείριση δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Οι εισφορές του θυρωρού καταβάλλονταν κανονικά.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα