Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ ΤΟ 2013 & 2014 ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

 

 

 

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ ΤΟ 2013 & 2014

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ


 

Στην ανακοίνωση του αντιπροσωπευτικού συλλόγου της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ) αναφέρεται ότι η επιτυχία της ενοποίησης και των μειώσεων των επιτοκίων των δανείων που χορηγούνται στους εργαζόμενους, έγινε χάριν της διαπραγμάτευσης της ομάδας εργασίας της Τράπεζας και του αντιπροσωπευτικού συλλόγου.

Εμείς οτιδήποτε αφορά τους εργαζόμενους, είναι προς όφελός τους και το έχει επιτύχει ο ΣΕΤΠ θα το επικροτούμε.

Απευθυνόμενοι στο Σύλλογο του ΣΕΤΠ ζητάμε ακόμα μια φορά συνάντηση για να ακούσουν τις θέσεις, απόψεις και προτάσεις μας σε διάφορα ζητήματα, όπου πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει την διαπραγματευτική ομάδα, όπως πχ τα ασφαλιστήρια.

Τα γραφόμενα στην ανακοίνωση τους, ότι έγινε η ενοποίηση των επιτοκίων και θα ισχύουν για όλο το προσωπικό του Ομίλου, τουλάχιστον για τους υπαλλήλους της πρώην Γενικής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Διότι αυτά τα επιτόκια δεν τα πήραν οι υπάλληλοι της Γενικής μετά την αφομοίωση. Τα είχαμε επιτύχει ως προεδρείο του Συλλόγου, πολύ πριν την συγχώνευση. Όταν οι άλλες Τράπεζες δεν είχαν ακόμα αφομοιωθεί από τον Όμιλο και όταν καμία εκ των συγχωνευθέντων τραπεζών δεν είχε τα δικά μας επιτόκια και τα παραθέτουμε αναλυτικά:


Παροχές υπαλλήλων πρώην Γενικής Τράπεζας

  • 02/09/2013 – Ανάρτηση ανακοίνωσης της Δ/νσης Ανθρ. Δυναμικού για προνομιακή τιμολόγηση με παράλληλη κάθετη μείωση σε όλες τις υφιστάμενες πιστωτικές κάρτες από 8,70% σε 6,50%

  • 12/11/2013 – Ανάρτηση εγκυκλίου προνομιακής τιμολόγησης καταναλωτικών/στεγαστικών δανείων προσωπικού

  • 29/01/2014 – νέα τιμολόγηση υπηρεσιών & προϊόντων για τους υπαλλήλους της Γενικής Τράπεζας

  • 28/05/2014 – Ανάρτηση κανονισμού δανείων ειδικών προκαταβολών και κάθετη αλλαγή επιτοκίου σε όλα τα υφιστάμενα δάνεια από 3% σε 1,25%

 

Ακόμη, το τότε προεδρείο του Συλλόγου μας, είχε επιτύχει , πράγμα το οποίο θα πρέπει να θεσμοθετηθεί και τώρα – να γίνονται έκτακτες επιτροπές όσον αφορά τα προσωπικά δάνεια, επιπλέον της μίας φοράς το μήνα, σε περίπτωση που συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι υγείας κλπ.

Επίσης, αν υπήρχαν υπάλληλοι οι οποίοι είχαν βρει ευκαιρία να αγοράσουν ένα σπίτι και τους δινόταν η δυνατότητα να πάρουν στεγαστικό δάνειο, γινόταν ξεχωριστή επιτροπή, επιπλέον της καθιερωμένης επιτροπής που συνεδρίαζε μία φορά το χρόνο.

Με αυτά, δίνουμε μία απάντηση σε εκείνους που κατηγορούν με ανυπόστατα στοιχεία, για τους δικούς τους λόγους, το προεδρείο του Συλλόγου. Εμείς αυτόν τον συνδικαλισμό τον είχαμε απορρίψει και τον απορρίπτουμε.

Το ποιος λειτουργεί παραγωγικά και δυναμικά φαίνεται από τις επιτυχίες. Κάποιοι όμως στενοχωριούνται με τις επιτυχίες του προεδρείου.

Εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα με θέσεις, προτάσεις και απόψεις. Αυτός ήταν, είναι και θα παραμείνει ο Σύλλογος της Γενικής. Για να το γνωρίζουν όλοι οι υπάλληλοι του Ομίλου.


Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα