Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΟ ΤΑΠΓΤΕ

 

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ  

 

Συνάδελφοι,

Μας εστάλη νέα επιστολή από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας (ΤΑΠΓΤΕ) στις 23 Ιουνίου 2015, η οποία μας καλεί να συμμετέχουμε στην συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. στις 26 Ιουνίου και ώρα 16:30 στα γραφεία του Ταμείου, με πρώτο θέμα την ενημέρωση για τις δύο επισκέψεις του ταμείου στον κ. Ρωμανιά. Αλήθεια, ποια μέλη του Δ.Σ. τον επισκέφθηκαν;

Συνάδελφοι, δικαιωθήκαμε ακόμα μία φορά για τις ενέργειες του Ταμείου και σας παραθέτουμε το τι είχαμε γράψει ακριβώς στις 15 Ιουνίου.

«ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ; ΝΑ ΓΙΝΕΙ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ; ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ : ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΠΓΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ; ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ;»

Αυτή η διαδικασία είναι νόμιμη; Γιατί γίνεται κατά αυτόν τον τρόπο και σε τι αποσκοπεί; Να σας πούμε εμείς, ακόμα μία φορά, ποια θα είναι ακριβώς η ενημέρωση.

Ο κ. Ρωμανιάς θα πει, ότι η Κυβέρνηση μελετά την εφαρμογή νόμου, ώστε οι Τράπεζες να καταβάλλουν την αναλογία  από τις εθελούσιες εξόδους. Μακάρι να γίνει. Η κάλυψη των εθελούσιων, σύμφωνα με το νόμο 3371 αφορά αυτούς που είναι ενταγμένοι στο ΕΤΑΤ.  Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Εμείς δεν είμαστε ενταγμένοι στο ΕΤΑΤ.

Ρωτάμε τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου: Προέχει η ενημέρωση για τον κ. Ρωμανιά;  Όταν υπάρχουν χιλιάδες άλλα ζητήματα που αφορούν την πορεία του Ταμείου και εκκρεμούν αναπάντητα συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη, για το αν πράγματι η οποιαδήποτε εξέλιξη, θα δώσει ζωή στο Ταμείο.

Επίσης θέλουμε να επισημάνουμε και κάτι ακόμα. Το 2009 γίνονταν σύσσωμες επισκέψεις από τα Δ.Σ. Συλλόγου, Ταμείου και Συλλόγου Συνταξιούχων, στους αρμόδιους Υπουργούς, στον τότε Υπουργό Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, στον τότε Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, στον τότε Υφυπουργό Εργασίας κ. Κοντογιάννη και στον τότε Πρόεδρο του ΕΤΑΤ κ. Νεγκάκη αλλά και σε άλλα κυβερνητικά στελέχη, για να ζητήσουμε την ένταξή μας στο ΕΤΑΤ λόγω διακοπής της παροχής επικουρικής σύνταξης από το Ταμείο.

Εσείς επισκέπτεστε μόνοι σας τον κ. Ρωμανιά. Και τον κ. Τσουκάτο επίσης. Και μιλάτε για ενημερώσεις κατόπιν εορτής. Δεν είναι λίγο αργά;  

Εμείς, επανερχόμαστε και προτείνουμε για ακόμα μία φορά τη σύγκλιση ημερίδας από την πλευρά σας και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα που αφορούν τους εν ενεργεία και τους εν αναμονή ασφαλισμένους του Ταμείου.

Εκεί κατά τρόπο διαφανέστατο, θα ακουστούν οι πάντες για τα πάντα και ο κάθε ασφαλισμένος θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Εκεί θα λάμψει η αλήθεια.

Δεν τολμάτε όμως να την συγκαλέσετε; Γιατί; Είναι ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο…

Στην ημερίδα πρέπει να είναι παρόντες τα Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ, του ΤΑΠΓΤΕ και του ΣΣΓΤΕ, οι εκπρόσωποι των υπερκείμενων οργάνων ΟΤΟΕ ΕΚΑ ΓΣΕΕ που ασχολούνται με τα ασφαλιστικά, οι νομικοί σύμβουλοι όλων των οργάνων, καθώς και ο προηγούμενος νομικός σύμβουλος του Ταμείου, ο αναλογιστής, εκπρόσωποι των κομμάτων πλην Χ.Α., ο κ. Ρωμανιάς, εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς και εκπρόσωποι της ΟΣΤΟΕ (Ομοσπονδίες Συνταξιούχων) και εκπρόσωποι της Α.Γ.Σ.Ε.Ε. που εκπροσωπούν όλους τους συνταξιούχους

Εμείς επιμένουμε. ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΗΜΕΡΙΔΑ. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον φόβο σας.

Διότι στην Δημοκρατία, υπάρχει λόγος και αντίλογος, θέση και αντίθεση. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Σύνθεση απόψεων, κοινή συνισταμένη, κοινός παρονομαστής.

 

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΧΕΙ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΩΗ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ; ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΦΑΠΑΞ; ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ; ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Χ. Τασσόπουλος, Μ. Μπακατσούλα, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Κ. Κονιστής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα