Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑΥΤΕΚΟ

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, Θέλω να σας ενημερώσω για όλες τις διαδικασίες του σοβαρού θέματος των ιατρών – ελεγκτών.

Σε συνεργασία, αλλά και με την συμβολή της Γραμματέως του Ασφαλιστικού, και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ , κας Βογιατζοπούλου Β., έγιναν ενέργειες προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Μπουρσανίδη Χ , ώστε να λυθεί το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων των ιατρών – ελεγκτών του Ταμείου μας.

Παράλληλα ήρθα σε άμεση επαφή με τους Προέδρους των Συλλόγων που είναι ενταγμένοι στο Ταμείο , προκειμένου να καθορίσουμε από κοινού την γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Χθες 7.4.2011 και ώρα 15.00μ.μ. κατά την έναρξη της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ, 30 συνάδελφοι προερχόμενοι από όλες τις Τράπεζες εισήλθαν στο Δ.Σ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα των ιατρών – ελεγκτών.

Ζήτησα το λόγο επί της διαδικασίας, αναφέρθηκα αναλυτικά και διεξοδικά στο συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνοντας ότι έχει καθήκον και υποχρέωση το Δ.Σ. να ανανεώσει τις συμβάσεις των ιατρών – ελεγκτών όπως γινόταν και παλαιότερα, και να μην ενστερνιστεί για ακόμα μια φορά τις απαράδεκτες θέσεις του Υπουργείου για τη μη ανανέωσή τους.

Στο κάτω – κάτω , τόνισα οι γιατροί πληρώνονται από τις εισφορές των ασφαλισμένων και των εργοδοτών και το κράτος δεν επιδοτεί καμία δαπάνη.

Ζήτησα δε άμεσα, να ανανεωθούν οι εν λόγω συμβάσεις , και ασφαλώς έως ότου εγκριθούν από το Υπουργείο, να διατεθούν από τους άλλους τομείς γιατροί – ελεγκτές, οι οποίοι θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους. Για μία ακόμα φορά καταγγέλλω τον Υπουργό και την Κυβέρνηση για την σημαντική αυτή καθυστέρηση που εν προκειμένω συνέβη και ζητώ άμεσα να λυθεί το θέμα.

Παράλληλα να ασκηθεί πίεση ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία ως προς την απόφαση του Δ.Σ. για την πρόσληψη 4 ιατρών από την Κυβέρνηση, ώστε να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, και να μην εξαναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να πηγαίνουν αλλού, γεγονός ανεπίτρεπτο που σηματοδοτεί μεγάλη ταλαιπωρία.

Στην ίδια γραμμή και κατεύθυνση, μίλησαν και τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας MARFIN κ. Ρούσσος Γ, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank, κ. Λαζαρίδης Σ , αλλά και άλλοι εκπρόσωποι των Συλλόγων. Από την πλευρά του Προεδρείου του Συλλόγου μας παρόντες ήταν εκτός από εμένα, ο Γεν. Γραμματέας συνδ. Νικολαίδης Γ, ο Αν. Γεν. Γραμματέας συνδ. Τασσόπουλος Χ, και ο Ταμίας συνδ. Αλεξόπουλος Κ.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Μπουρσανίδης τόνισε ότι όταν θα αποχωρούσαμε από την αίθουσα του Δ.Σ. , το Δ.Σ. θα αποφάσιζε για το συγκεκριμένο θέμα.

Εκείνη την στιγμή εισήλθαν στην αίθουσα του Δ.Σ περί τα 100 άτομα με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Φωτόπουλο Ν., διαμαρτυρόμενοι για το δικό τους θέμα, ότι δηλαδή η Κυβέρνηση δεν τους καταβάλλει τα χρήματα στο ασφαλιστικό ταμείο τους – εισφορές που έχουν καταβληθεί από τους εργαζόμενους, , με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να περιμένουν αρκετά χρόνια για να πάρουν το εφάπαξ και άλλα βοηθήματα .

Καταγγέλλοντας όλη αυτή την πολιτική ο κ. Φωτόπουλος έκανε κατάληψη και δεν άφησε να συνεδριάσει το Δ.Σ. , λέγοντας ότι έτσι δίνει μήνυμα στην Κυβέρνηση και ότι τα ψέματα τελείωσαν. Εκείνη την στιγμή έκανα παρέμβαση και ζήτησα από τον συνάδελφο Φωτόπουλου να αφήσει να συζητηθεί το δικό μας θέμα και ότι τούτη την στιγμή δεν πρέπει να υπάρχει αντίθεση μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Ζήτησε συγνώμη από όλους τους ασφαλισμένους για την στάση του, αλλά με αυτόν τον τρόπο ήθελε να δώσει επιτέλους ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο. Ο κ. Μπουρσανίδης αποφάσισε να τηλεφωνήσει στον Υπουργό Εργασίας παρουσία του κ. Φωτόπουλου για το θέμα της ΔΕΗ, και εγώ ζήτησα να τεθεί υπόψη του Υπουργού και το δικό μας σοβαρό θέμα για την ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών – ελεγκτών.

Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε, συνηγόρησε και ο συνάδελφος, Φωτόπουλος, ότι θα το έκανε και παράλληλα ζήτησα να πραγματοποιηθεί άμεσα Δ.Σ. την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Τέλος, καταγγέλλω τον κ. Κουτρουμάνη και την Κυβέρνησή του, οι οποίοι δεν δίνουν λύση σε θέματα ασφαλισμένων και πολύ περισσότερο για ευαίσθητα κοινωνικά αγαθά όπως είναι το θέμα της υγείας.

Συνάδελφοι, όλοι οι Σύλλογοι είμαστε σε άμεση επαφή και θα προσφύγουμε προς πάσα κατεύθυνση για το θέμα αυτό. Θα σας κρατώ ενήμερους για τις εξελίξεις.

Μετά από παρέμβασή μου θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ την ερχόμενη Δευτέρα 11/4/2011.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ και μέλος του Δ.Σ. ΤΑΥΤΕΚΩ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα