Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ  ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ  ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΕΦΑΠΑΞ.

Συνάδελφοι,

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΤΑΠΓΤΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 30/3/2013 στο Ξενοδοχείο Αμαλία, και το ανακοινώνουμε από τώρα , θα προτείνουμε  να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση να προηγηθούν και να  συζητηθούν κατά πρώτον τα θέματα ΗΔ

4. «λήψη απόφασης για την βιωσιμότητα του ΤΑΠΓΤΕ
5. «Καθορισμός ημερομηνιών για την διεξαγωγή Πανελλαδικής ψηφοφορίας για την έγκριση των προτεινόμενων τροποποιήσεων του Καταστατικού.
6. εκλογή Κ.Ε.Ε. για την διενέργεια τροποποιήσεων.

Αυτά   τα θέματα είναι τα ουσιαστικότερα στην σημερινή συγκυρία που βιώνουμε και αυτά ενδιαφέρουν  τους εργαζόμενους – ασφαλισμένους. Για το που θα πάει το Ταμείο, αν έχει ζωή και προοπτική και για πόσο χρονικό διάστημα, ώστε η καθεμία και ο καθένας να λάβει την απόφασή του για τα παραπάνω θέματα,  χωρίς  βέβαια τούτο να σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα θέματα  ΗΔ που άπτονται βάσει καταστατικού δεν πρέπει να συζητηθούν αμέσως και αυτά.

Για τα συγκεκριμένα θέματα τα οποία όμως είναι  βασικά , ουσιαστικά και καίρια  , θα πρέπει να δοθούν για να μιλήσουν  από δέκα λεπτά χρόνου στον Πρόεδρο του Ταμείου , στον Πρόεδρο του Συλλόγου και στον Γενικό Γραμματέα του ΤΑΠΓΤΕ ώστε  να τοποθετηθούν ,  επί του θεσμικού τους ρόλου αλλά και ως επικεφαλείς των παρατάξεων.

Αμέσως  μετά να δοθούν τουλάχιστον πέντε λεπτά χρόνος ομιλίας  για το κάθε μέλος του Ταμείου ώστε και εκείνοι  να έχουν την δυνατότητα  να εκφραστούν να καταθέσουν τις προτάσεις και τις θέσεις τους αλλά και τα ερωτήματα ,  παίρνοντας τις σχετικές απαντήσεις από τον αναλογιστή ό οποίος  πρέπει και επιβάλλεται να είναι παρόν. Οι απαντήσεις του αναλογιστή εφόσον η αναλογιστική μελέτη έγινε επί πραγματικών και ρεαλιστικών στοιχείων θα αποτελέσουν πυξίδα για το τι θα αποφασίσει ο καθένας μας .

Στην συνέχεια να δοθεί πέντε  λεπτά χρόνος στα μέλη των τριών  Διοικητικών Συμβουλίων ώστε και εκείνοι να εκφράσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Κατά την πρώτη συνάντηση μεταξύ ΣΥΓΤΕ – ΤΑΠΓΤΕ το Προεδρείο έθεσε ως θέμα  με αντικειμενικά κριτήρια ,  την μη παρουσία εκπροσώπου της νέας παράταξης διότι δεν αποφασίστηκε από κανένα όργανο αλλά και για το λόγο ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Ταμείο

Αποδεικνύοντας όμως  την δημοκρατικότητά μας,  προτείνουμε να παρευρίσκονται στην Γενική Συνέλευση του ΤΑΠΓΤΕ στις 30/3/2013 και όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Ταμείο ως παρατηρητές.  Η νέα παράταξη όπου τα βασικά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Ταμείο (και η   ευθύνη  ανήκει σε όλους τους  εμπλεκομένους, ο νοών νοείτω  ), εφόσον η Γενική Συνέλευση  το αποφασίσει και το επιτρέψει να καταθέσει ένας εκπρόσωπός τους  από την εκτελεστική γραμματεία ο οποίος να είναι εγγεγραμμένος στο Ταμείο  για πέντε λεπτά.

Εάν δεν το θελήσουν ας πάρει το λόγο κάποιος που δεν είναι εγγεγραμμένος στο Ταμείο ώστε  να ακούσουμε τις θέσεις του αλλά και να μας εξηγήσει  το λόγο μη εγγραφής τους .

Συνάδελφοι,
Εκείνη την ημέρα  πρέπει επιβάλλεται  και είναι απαραίτητη η παρουσία όλων μας γιατί αποτελεί ορόσημο για το μέλλον και την πορεία του κλάδου εφάπαξ.

Καμία δικαιολογία ούτε αιτιολογία  δεν υπάρχει για  καμία και κανένα μας.

Σε αυτή την Γενική Συνέλευση θα πρέπει να λάμψει η αλήθεια η πραγματικότητα και η διαφάνεια. Τα ψέματα τελείωσαν!

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ
Δ. Καλόγηρος, Ι. Νικολαΐδης, Χ. Τασσόπουλος , Τ. Μαλικούρης, Κ. Αλεξόπουλος

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα