Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΠΓΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΛΑΔΟ ΕΦΑΠΑΞ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ Η ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ. Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΖΩΗ. ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΙΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ «ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΔΕΚΑΡΑ» ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.

Συνάδελφοι,

Είναι η τελευταία φορά που θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις, τις θέσεις και τις απόψεις μας για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαιωνίζεται μια κατάσταση με ψεύτικες ελπίδες προς τους συνταξιούχους που αναμένουν στη σειρά, αλλά και για τους εν ενεργεία συναδέλφους, οι οποίοι καταβάλλουν εισφορές χωρίς φυσικά να ελπίζουν ότι και αυτοί θα λάβουν έστω και το ελάχιστο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου θα πρέπει να ενημερώσει αυτούς που είναι στη σειρά για το συνολικό ποσό που δικαιούνται να λάβουν με το ισχύον καταστατικό, και σε πόσα χρόνια θα το πάρουν. Αν δεν το κάνουν σημαίνει πάρα πολλά, ή με το προτεινόμενο σχέδιο που θα έχουν να μας πουν τα ποσοστά της μείωσης, για να το γνωρίζουν αυτοί που είναι στην σειρά. Αν δεν το πράξουν και αυτό ο νοών νοείτω.

Καλούμε τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της Ανανεωτικής να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στους εν ενεργεία συναδέλφους αλλά και την θέση τους., γιατί συνάδελφε και εσύ που ανήκεις στην παράταξη της Ανανεωτικής και εσύ που ανήκεις στην παράταξη της ΠΑΣΚΕ δεν θα πρέπει να γνωρίζεις τις προτάσεις τους; Δεν σας κινεί το ενδιαφέρον; Δεν σας δημιουργεί ερωτηματικά;

Καλούμε το Δ.Σ. του Ταμείου να δημοσιοποιήσει με ανακοίνωσή του το προτεινόμενο σχέδιο αν υπάρχει, αν έχει αποφασιστεί σε Δ.Σ. , πότε και που. Και ενώ είχε αναφερθεί στην πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης στην Ημερήσια Διάταξη της 28/4 «τροποποίηση του καταστατικού στο κλάδο εφάπαξ» , γιατί στις επόμενες Γενικές Συνελεύσεις 29/6 και 17/9 εξαφανίστηκε δια μαγείας ως θέμα; Υπήρχε ή δεν υπήρχε προτεινόμενο σχέδιο; Σταματήστε να κοροϊδεύετε τους εργαζόμενους , γιατί έχουν και γνώση και κρίση. Προφανώς δεν σας καίγεται καρφάκι για αυτούς.

Παρουσιάστε το επιτέλους. Μήπως εμμένετε σε εκείνο το προτεινόμενο σχέδιο που απορρίφθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του 62% των εργαζομένων; ή έχετε σχέδιο και δεν θέλετε να το παρουσιάσετε ενόψει των αρχαιρεσιών του Συλλόγου; Διαλέξτε ή την υπευθυνότητα ή την ανευθυνότητα. Το ψέμα ή την αλήθεια.

Τους ρωτάμε αν την πρόταση του Προεδρείου την έστειλαν στον αναλογιστή. αν την έστειλαν και υπάρχει αποτέλεσμα να μας την δώσουν να την ανακοινώσουμε στους εργαζόμενους. Αν όμως δεν την έστειλαν τότε έχουν διαπράξει ατόπημα τεράστιο. Εμείς επιμένουμε στην δική μας πρόταση και καμία άλλη για την τροποποίηση ώστε να υπάρξει μια μικρή ελπίδα για τους εν ενεργεία συναδέλφους.

ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΕΦΑΠΑΞ

α) καίτοι το έχουμε ζητήσει και δεν το έχετε πραγματοποιήσει είναι .να ληφθούν όλες εκείνες οι προτάσεις μας για τα ακίνητα και στην αποτίμησή τους βάση της εμπορικής τους αξίας ώστε να ξέρουμε την πραγματική τους αξία

β) Να ληφθούν υπόψη όλοι οι παράμετροι τις οποίες έχουμε αναλύσει.

Ως εκ τούτου αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε τροποποίηση του καταστατικού θα πρέπει να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά του, ώστε και ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα του Ταμείου να λάβει κάτι.

1. Για αυτούς που είναι στην σειρά θα πρέπει να υπολογιστούν οι προκαταβολές τους και αν έχουν λάβει περισσότερα από τις εισφορές εργαζομένου – εργοδότη τότε να μην λάβουν τίποτα παραπάνω.

2. Για αυτούς που είναι στην σειρά και έχουν λάβει προκαταβολές μικρότερες από τις καταβαλλόμενες εισφορές εργαζομένου – εργοδότη τότε να τους καταβληθεί η διαφορά.

Η ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

1. Από εδώ και εφεξής οι εν ενεργεία συνάδελφοι θα λαμβάνουν μόνο τις εισφορές τους με ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο..

2. Με αναλογιστικές μελέτες θα εξετάζεται η ευρωστία του Ταμείου και θα αποφασίζει το Δ.Σ. με ομοφωνία εάν θα δίδει και ένα μικρό ποσοστό του εργοδότη.

3. Να μελετηθούν τα βοηθήματα των παιδιών σε βάση ικανοποιητική για τους γονείς και όσο για τα υπόλοιπα βοηθήματα να είναι σε απλή λογική βάση αλλά και με μια μικρή συμμετοχή του εργαζόμενου.

Αυτές είναι οι αλήθειες και θέλουμε να σας κοιτάμε στα μάτια με καθαρότητα. Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις συνάδελφοι. Θα πρέπει από εδώ και πέρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ειδικά αυτοί που διαχειρίζονται το Ταμείο.

ΥΓ. για μας άμεση προτεραιότητα είναι η καταβολή ενός αρκετά ικανοποιητικού ποσοστού του βοηθήματος τέκνων, για όσους εν ενεργεία συναδέλφους είναι στην σειρά λόγω της σημερινής οικονομικής κατάστασης που έχουμε περιέλθει όλοι αλλά και λόγο των σπουδών τους , και συγχρόνως η μελέτη για την καταβολή του υπολοίπου ποσού που δικαιούνται.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος, Τ. Μαλικούρης, Ι. Νικολαΐδης , Κ. Αλεξόπουλος , Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα