Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ

Συνάδελφοι,

Μέσα στα πλαίσια της ενημέρωσής σας , σήμερα και ώρα 11.00 και ώρα 12.00 αντίστοιχα πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και Κ.Κ.Ε.

Παρόντες ήταν τα μέλη του Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ ενώ από πλευράς ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκαν ο Βουλευτής κ. Σαχινίδης Φ , υπεύθυνος των οικονομικών και πρώην Υπουργός Οικονομικών και ο κ. Χρήστος Πρωτόπαππας πρώην Υπουργός και πρώην Πρόεδρος της ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ.

Ο κ. Σαχινίδη σε προσωπικό επίπεδο ανέφερε ότι οι εξελίξεις που έρχονται είναι πάρα πολύ δύσκολες για τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, ότι δεν θα παραμείνουν 55.000 υπάλληλοι και ότι θα υπάρξουν πάρα πολλές απολύσεις με την εμπειρία που έχει ως πρώην Υπουργός των Οικονομικών. Εμείς του απαντήσαμε ότι δεν υιοθετούμε και διαφωνούμε με την άποψή του κάθετα και οριζόντια.

Απαντώντας ως υπεύθυνος των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στα αιτήματα για τα τρία βασικά θέματα που του τέθηκαν όπως την διασφάλιση απασχόλησης όλων των εργαζομένων στην Γενική, την διασφάλιση των εισφορών για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας και την διασφάλιση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων , και σε συζήτηση με τον κ. Πρωτόπαππα είπε ότι θα στηρίξει την όλη μας προσπάθεια για τα συγκεκριμένα κάνοντας τις εξής κινήσεις:

Ότι θα έρθει σε επαφή με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο με τον υποδιοικητή κ. Θανόπουλο , Πρόεδρο του Χρηματοπιστωτικού Ταμείου αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα να θέσει τα συγκεκριμένα θέματα και παράλληλα θα επιδιώξει για επερώτηση στη Βουλή. Δήλωσε δε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μας ενημερώσει ως προς όλες τις ενέργειες.

Αμέσως μετά επισκεφθήκαμε το κόμμα του ΚΚΕ στη Βουλή , όπου παρευρέθηκαν ο Βουλευτής κ. Γκιόκας Ιωάννης , και η κα. Αλεξάνδρα Μπαλλού στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ.

Ο Πρόεδρος και εκεί αναφέρθηκε στα τρία ως άνω βασικά θέματα και ζήτησε την στήριξη του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά.

Ο κ. Γκιόκας απάντησε ότι θα έχουμε την αμέριστη συμπαράστασή του και ότι θα προχωρήσει και σε επίκαιρη επερώτηση στην Βουλή, τονίζοντας ότι και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ότι και σε αυτές θα είναι δίπλα μας.

Σε ερώτηση του Προέδρου προς την κα. Μπαλλόυ στο αν πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στην Αγροτική , απάντησε ότι αυτές έγιναν αφού λήφθηκε απόφαση της πώλησης της Τράπεζας.

Θα σας κρατούμε ενήμερους ως προς όλες τις εξελίξεις, αναμένοντας και συνάντηση με την Νέα Δημοκρατία.

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Δ. Καλόγηρος, Τ. Μαλικούρης, Ι. Νικολαίδης, Κ. Αλεξόπουλος , Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα