Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2012

ΣΤΙΣ 7.12.2012 ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2012 ΟΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ , ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

Ο σύλλογος μας πρωτοστάτησε στον νομικό αγώνα που ξεκίνησε την Παρασκευή 7.12.2012 στο Συμβούλιο της Επικράτειας για να ακυρωθεί η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου που καταργεί θεμελιώδεις διατάξεις του Οργανισμού μας και κυρίως τη νομιμότητα.

Ο νομικός μας σύμβουλος αφού επικαλέστηκε πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης αποδεικνύοντας ότι παραβιάζεται ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης, απευθύνθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ θυμίζοντας ότι στο πρακτικό 4/2001 της διοικητικής ολομέλειας των Δικαστών του ΣτΕ έχει καταγράφει ομόφωνη απόφαση πως μόνο βελτίωση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μπορεί να ρυθμίζει το Σύνταγμα και όχι χειροτέρευση. Επομένως είναι χρέος των δικαστών να εκφράσουν την ίδια άποψη όταν αυτή την χειροτέρευση την επιβάλλουν μνημόνια συμφωνιών της τρόικας.

Ο σύλλογος μας υπερασπίζεται τις κατακτήσεις μας. Δεν φυγομαχεί. Δεν υποχωρεί. Συνεχίζουμε με συνέπεια τον αγώνα μας. Τις επόμενες ημέρες ο νομικός μας σύμβουλος θα καταθέσει και τα σχετικά υπομνήματα στο ΣτΕ ώστε να εκδοθεί η οριστική απόφαση.

Ο Σύλλογος αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ ανάλογα θα προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνεχίζοντας τον αγώνα για την ακύρωση των πρωτοφανών και βάναυσων αντεργατικών μέτρων που διαμόρφωσαν στην Ελλάδα εργασιακό τοπίο τριτοκοσμικής χώρας .

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ


.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα