Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Σ.ΣΑΞΩΝΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΑΥΤΕΚΩ

Σας παραθέτω αυτούσια την επιστολή που απέστειλα στον συνάδελφο Σ. Σαξώνη, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, για να συγκαλέσει σύσκεψη – συνάντηση των Προέδρων των συλλόγων ώστε να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις για τα παρακάτω ουσιαστικά θέματα που αφορούν όλους μας.  Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα στην απαράδεκτη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά και στον Υπουργό Εργασίας ο οποίος δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα του Ταμείου μας παρά το μόνο που κάνει είναι να μας εμπαίζει όλους. Επιτέλους όλοι μαζί θα πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις γιατί οι ασφαλισμένοι περνούν τη χειρότερη κατάσταση. Δεν πληρώνονται επί ενάμιση χρόνο, δεν προχωράνε να αποδοθούν τα χρήματα από τα καμένα κ.τ.λπ. Μόνο με ουσιαστικές δυναμικές παρεμβάσεις των συλλόγων και της ΟΤΟΕ θα δώσει λύση στα χρόνια αυτά προβλήματα της υγείας. Για ότι προκύψει θα σας ενημερώσω πάλι. Επειδή κάποιοι ανέβασαν το θέμα περί σκανδάλου μαμούθ στο ταμείο και του πορίσματος, το πόρισμα τελείωσε. Αλλά ο θησαυρός είχε άνθρακες και μόνο άνθρακές όπως πίστευαν οι συγκεκριμένοι και ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε συνάδελφοι το πόσο συνετά και ψύχραιμα αντιμετωπίζει το προεδρείο το όλο θέμα. Κύριοι , εσείς που ανεβάσατε το θέμα τι έχετε μάθει για το πόρισμα; Δεν σας ενδιαφέρει τώρα;

 

Προς

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας & Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων της ΟΤΟΕ –  μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ

συνάδελφο Σ. Σαξώνη

Αθήνα, 19 Αυγούστου 2013

Αγαπητέ φίλε Σωτήρη,
Με τον διορισμό σου ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, ζητώ να συγκαλέσεις όλους τους Προέδρους των συλλόγων που ανήκουν στο πρώην ΤΑΠΤΠΓΑΑ-ΤΑΥΤΕΚΩ,  ως άμεση προτεραιότητα, για να ενημερωθούμε και συζητήσουμε το πόρισμα που ανακοινώθηκε, και να εξετάσουμε το ποιοι ευθύνονται με τις ενέργειες τους, τι ζημιά προκλήθηκε, και αν είναι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων περί σκανδάλου μαμούθ πολλών εκατομμυρίων.
Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να προχωρήσουμε σε αυτήν την συζήτηση για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Και αν χρειαστεί να κάνουμε και εμείς την οποιαδήποτε παρέμβαση. Γιατί πάνω από όλα πρέπει να προστατεύσουμε και να διασφαλίσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.
Να συζητήσουμε πως θα γίνει  εκταμίευση για να καταβληθούν τα χρήματα ασφαλισμένων που έχουν στείλει αποδείξεις και δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο. Να χαράξουμε μια νέα πορεία ώστε να βρεθεί λύση. Οι ασφαλισμένοι μας είναι στη χειρότερη μοίρα που υπάρχει. Και δεν αντέχουν να πληρώνουν σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία τα φάρμακα και  ότι άλλο χρειάζονται.
Να συζητηθεί παράλληλα το τι γίνεται με τα καμένα, όπου θα πρέπει να γίνει ουσιαστική παρέμβαση για να αποδοθούν τα ποσά στους δικαιούχους και να διερευνηθεί γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση από την πλευρά του υπουργείου και οι αρμόδιοι να αναλάβουν την ευθύνη τους.
Να συζητήσουμε και να δούμε τι γίνεται με την υπόθεση ώστε το δικό μας το Ταμείο να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη περιφερειακή διεύθυνση, που κατά αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετούνται άμεσα οι ασφαλισμένοι μας και να εξετάσουμε το που  βρίσκεται το συγκεκριμένο ζήτημα και να καταλογιστούν ευθύνες σε αυτούς που δεν το προχωρούν.
Παράλληλα δε, να συζητηθούν και τα θέματα για τις περιπτώσεις όπως: ορθοδοντικά, λογοθεραπείες, επιδόματα συμπαράστασης, αναλώσιμα χρόνιων παθήσεων (ταινίες ζαχάρου, μεσογειακής αναιμίας, υλικά χρόνιας κατακλίσεως, ειδικά γάλατα, συμπληρώματα κ.τ.λπ.) οι οποίες έχουν πάρει ήδη γνωμάτευση από θεράποντες ιατρούς πριν την ένταξη του ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ στον ΕΟΠΥΥ. Να διατηρηθεί το ισχύον ποσό πληρωμών μέχρι και τη λήξη της ιατρικής γνωμάτευσης που είχε προσκομιστεί στο ταμείο πριν την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ χωρίς προσκόμιση νέων γνωματεύσεων, και χωρίς να χρειάζεται νέα έγκριση από ελεγκτές ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι οι ως άνω περιπτώσεις είχαν ήδη πάρει έγκριση από την υγειονομική υπηρεσία του Ταμείου Υγείας.
Περιμένω τις ενέργειές σας και σε αυτή τη συγκέντρωση θα ήθελα να είναι παρούσα, όπως επιβάλλεται και από το θεσμικό της ρόλο, η γραμματέας του ασφαλιστικού της ΟΤΟΕ, και μέλος της εκτελεστική γραμματείας, Βάσω Βογιατζοπούλου.
Πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Τ. Κοντό και να του εκθέσουμε την όλη κατάσταση ώστε να γίνει η εκταμίευση των χρημάτων για να πληρωθούν οι ασφαλισμένοι. Παράλληλα δε, να υπάρξει και συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ Ν. Δομένικο, για να του ζητήσουμε διευκρινίσεις και εξηγήσεις για τις όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν στον τομέα του.
Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος και διαδικασία και να προταθούν τόσο στον ΕΟΠΥΥ  τόσο και στο ΤΑΥΤΕΚΩ για την καλύτερη λειτουργία και άμεση εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων.
Πιστεύω ότι θα προχωρήσετε σε αυτή τη σύγκληση, και θα ήθελα να ενημερωθώ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα