Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

 

 

 

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.  13970
Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2013

 

Προς τους
Συλλόγους – Μέλη της ΟΤΟΕ

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 11πμ.
ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Προσυγκέντρωση ΟΤΟΕ 11.00πμ.
Ιουλιανού και Πατησίων

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ΟΤΟΕ συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική-Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 πμ.
Σας καλούμε να κινητοποιήσετε τα μέλη των Συλλόγων σας, για να συμμετάσχουν στην 24ωρη Απεργία της ΓΣΕΕ, αλλά και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Όσον αφορά το περιεχόμενο της Απεργίας, σας παραπέμπουμε στο περιεχόμενο της Ανακοίνωσης της ΟΤΟΕ Νο 10/31-10-2013.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ…
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Στ. Κούκος    Α. Μυλωνόπουλος

 

 

 

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2013

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑΣ

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Την προσεχή Τετάρτη στις 6 Νοέμβρη η ΟΤΟΕ συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και ενώνει τη φωνή της με τους άλλους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους και τους ανέργους ενάντια στις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων που καταστρέφουν τη χώρα και οδηγούν στην εξαθλίωση το λαό μας.
Η Απεργία της ΓΣΕΕ ανεξάρτητα από την άποψη του καθένα και τις επιμέρους κριτικές απόψεις, είναι και δική μας υπόθεση, γιατί πάνω από συμφωνίες, διαφωνίες και αντιπαραθέσεις ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑΣ.
Είπαμε πολλές φορές, ότι τα περιθώρια εξαντλήθηκαν, τώρα όμως ως κοινωνία και ως χώρα βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη καμπή της ιστορίας.
Ανεργία (1,5 εκ.), μισθοί και συντάξεις πείνας, ασφαλιστικά ταμεία σε κρίση, υγεία με πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία, παιδεία με προβλήματα, χιλιάδες άστεγοι και συσσίτια, επενδύσεις ανύπαρκτες, αβάσταχτοι φόροι, η οικονομία σε χρεοκοπία, η κοινωνία σε απόγνωση και αμηχανία.
Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες μέσα από τις δικές τους αγωνίες για το παρόν και το μέλλον, έχουν επίγνωση του ρόλου τους και είναι αλληλέγγυοι στα προβλήματα των άλλων εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων.
Η ΟΤΟΕ ως κλαδική οργάνωση στο χώρο των τραπεζών, μαζί με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις τράπεζες, διεκδικεί μία νέα λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, που θα στηρίξει την πραγματική οικονομία, δημιουργώντας προϋποθέσεις μείωσης της ανεργίας και θα αντιμετωπίζει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
Η ΟΤΟΕ και οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες δίνουμε τη μάχη των αναδιαρθρώσεων που συντελούνται στο τραπεζικό σύστημα και υπερασπίζουμε με αποφασιστικότητα το δικαίωμα στην εργασία με τις αρχές και τους κανόνες που κατακτήσαμε με τους αγώνες μας.
Αυτό είναι το δικό μας νόημα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 6 Νοέμβρη μαζί με την αλληλεγγύη του κλάδου μας σε όλους τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.
Θα είμαστε ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε ενωμένοι για την κοινωνία, για τη χώρα, για το μέλλον των επόμενων γενεών.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 11.00
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ                ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα