Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

Επειδή πρέπει να αποτυπώνεται η πραγματική αλήθεια και να μην παρερμηνεύεται από κάποιους με τα κείμενά τους στα blog, όταν θα βγει το πρακτικό της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα ανακοινωθεί αυτούσιο για να τελειώνουμε μία και καλή. Να δούμε ποια είναι η αλήθεια και ποιο είναι το ψεύδος. Έως εδώ και μη παρέκει. Και η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη. Και μη μας προκαλείτε κύριοι της Ανανεωτικής. Παραποιείτε πάντα την αλήθεια. Ψήφισαν οκτώ μέλη του Δ.Σ.( Ενωτικός Σύλλογος-Ενωμένοι Εργαζόμενοι-Ανανεωτική). Διατήρησε τις επιφυλάξεις του ο εκπρόσωπος της Αναγέννησης.
Από την πλευρά του προεδρείου επισημάνθηκε ότι η τελευταία παράγραφος είναι σημαντική και δεν έχει γραφτεί πουθενά αλλού στον όμιλο. Όπως και την καταγράφουμε: «Οι όροι του Πλαισίου Εργασιακών Σχέσεων και Κώδικα Δεοντολογίας είναι όλοι ουσιώδεις και ισχύουν δε σωρευτικά και σε συνδυασμό με τον Οργανισμό Προσωπικού της Τράπεζας και όπου δεν προσκρούουν σε αυτόν»».

1.    Θα βγει ανακοίνωση προς όλους τους εργαζόμενους με την επισήμανση ότι όσοι επιθυμούν να υπογράψουν τον Κώδικα θα το κάνουν δηλώνοντας ότι δεν αποδέχονται ό,τι προσκρούει στις προβλέψεις του Οργανισμού.  Η θέση του συλλόγου είναι αυτή και αταλάντευτη και αυτό ζητάμε να πράξετε και εσείς.  Όσοι θέλουν θα υπογράψουν. Όποιος θέλει να πράξει μόνος του αναλαμβάνει και την προσωπική του ευθύνη. Εμείς, ως σύλλογος, είμαστε ξεκάθαροι.
2.    Αυτά που επισήμανε η νομικός μας ήταν σαφέστατα καθώς επεσήμανε ότι η τελευταία παράγραφος ρητά προβλέπει ότι υπερισχύουν οι προβλέψεις του Οργανισμού, και ζητήθηκε να γίνει και γραπτώς και να κατατεθεί. Και θα σταλεί επιστολή προς τη διοίκηση ότι εμείς έχουμε «ευαγγέλιο» τον Οργανισμό Προσωπικού και η Τράπεζα οφείλει αυτόν να τηρεί. Ως προς τον κώδικα ισχύει αν δεν προσκρούει στον Οργανισμό
3.    Ενδεικτικά θα αναφέρουμε δύο θέματα: για τα πειθαρχικά ότι ουδεμία μεταβολή επέρχεται στις προβλέψεις του Οργανισμού που δεσμεύουν την Τράπεζα και για τη συνδικαλιστική δράση όπου θα ζητήσουμε διευκρινήσεις και σε κάθε περίπτωση εφαρμογή του συντάγματος και των νόμων.
Επίσης θα σταλεί επιστολή με θέσεις και παρατηρήσεις στην ΟΤΟΕ για να έχουμε και τη δική της θέση.
Επιτέλους είμαστε στο 2013 και όχι στο 1917 και θα πρέπει να το καταλάβουν. Για να σταματήσουν κάποιοι να δημιουργούν φοβίες για άλλους λόγους. Ούτε να δημιουργούν θύματα για να είναι στο προσκήνιο. Και θα πρέπει να είμαστε συνετοί διεκδικώντας, απαιτώντας ή και ακόμα εκεί που πρέπει να αντισταθούμε, θα αντισταθούμε. Κάποιοι που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν θα δημιουργήσουμε θύματα για να επιβιώσουμε εμείς. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν. Για όσους αποχωρούν δεν είναι απαραίτητο και αναγκαίο να υπογράψουν.

 

 

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας

Δ. Καλόγηρος           Χ. Τασσόπουλος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα