Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ

 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΟΛΥΖΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ ΚΡΙΤΕΣ.

Ρωτάμε το ανθρώπινο δυναμικό και το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ , η επιχορήγηση βάσει συλλογικής σύμβασης που ισχύει κάθε χρόνο δηλαδή χρημάτων για πολιτιστικές εκδηλώσεις για δώρα στα παιδιά των συναδέλφων και των συναδέλφων, πραγματοποιήθηκε; Αν ναι γιατί δεν βγήκε ανακοίνωση ώστε οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν τα παραπάνω , για την προσφορά της Διοίκησης βάσει ΣΣΕ (πχ βλέπε επιχείρηση Καρέλια.) ενώ για άλλα ζητήματα βγαίνουν συνεχώς ανακοινώσεις; Γιατί αποκρύπτεται αυτή η θεσμική παροχή της Διοίκησης, από τους εργαζόμενους;

1.    Συνάδελφοι, ο Πολύζος απευθύνεται στο ανθρώπινο δυναμικό για να μας κάνει έλεγχο  εκχωρώντας  τα δικαιώματα στην εργοδοσία, δηλαδή να μπει επίτροπος η Διοίκηση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτό είναι πρωτόγνωρο να γράφεται από συνδικαλιστές και να ζητούν την παρέμβαση της Διοίκησης.. Και εκ του νόμου 1264 δεν μπορεί να γίνει. Συνδικαλιστής ζητάει την παρέμβαση της Διοίκησης; και αυτοί θέλουν να εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους;
2.    Ρωτούν αν έγιναν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και αν δόθηκαν δώρα στα παιδιά των συναδέλφων. Ειλικρινά  σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Δεν μπορούμε να τους παρακολουθήσουμε. Και λένε ότι δεν βγήκε ανακοίνωση; Δεν εστάλησαν ανακοινώσεις με τις παραστάσεις των Θεάτρων στην Αθήνα, την Κυριακή  22.12.2013 ώρα 11 π.μ. και στη Θεσσαλονίκη  την ίδια ημέρα  και ώρα 15.00 μμ στο Θέατρο  ΕΓΝΑΤΙΑ; Και μάλιστα εστάλη και υπενθυμιστική ανακοίνωση για την Αθήνα και εστάλησαν υπενθυμιστικές ανακοινώσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Η δε πρώτη ανακοίνωση που εστάλη είχε και από πίσω σχεδιάγραμμα για το πώς οι συνάδελφοι θα πάνε στο θέατρο. Μήπως δεν έγινε η χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Θέατρο Κάρολος Κουν που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και όχι μόνο αυτό, αλλά προσπάθησαν να μειώσουν την επιτυχία; Ή δεν έγινε η γιορτή στη θεσσαλονίκη; Και όχι μόνο αλλά τόσο ο Πολύζος όσο και ο Ευθυμίου παραβρέθηκαν στη γιορτή. Όλα έχουν ένα τέλος.  Επιπλέον στο site του συλλόγου έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες από την εκδήλωση. Και εστάλησαν οι φωτογραφίες σε όλους τους παραβρισκόμενους γονείς που φωτογραφήθηκαν με τα παιδιά τους.
3.    Δεν πήραν όλοι οι συνάδελφοι δώρο τις ατζέντες – ημερολόγια; 
4.    Δεν είχε αναρτηθεί ανακοίνωση ότι στις 18 Δεκεμβρίου θα πιστώνονταν τα χρήματα για το δώρο των παιδιών, 80 ευρώ;

Τι εννοείτε όταν λέτε ότι αποκρύπτεται αυτή η θεσμική παροχή της Διοίκησης; Εδώ υπάρχει επιχειρησιακή σύμβαση που υπογράφτηκε από το Προεδρείο και τη διοίκηση και τη γνωρίζουν όλοι. Και ακούστε συνάδελφοι, αναφέρει ο κ. Πολύζος στην ομιλία του ότι η επιχορήγηση βάσει ΣΣΕ ήταν  προσφορά της Διοίκησης. Χάρη μας έκανε δηλαδή η Διοίκηση; Διαπραγμάτευση έγινε και υπογράφτηκε από το Προεδρείο με τη Διοίκηση.

Συνάδελφοι, ειλικρινά σας ρωτάμε με τα γραφόμενά τους, μπορείτε να τους εμπιστευτείτε; Εσείς είστε οι αδέκαστοι κριτές και εσείς θα κρίνετε τη  διαδρομή και την πορεία των συγκεκριμένων και τη δική μας. Γιατί έχετε και γνώση και κρίση. 

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

Ο Αντιπρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας   Η Έφορος

Β. Δεκούλος        Χ. Τασσόπουλος      Μ. Μπακατσούλα

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα